9:59 Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Πάτρα ατύχημα καρτ: Σταθερή η κατάσταση του 6χρονου (Βίντεο)

Πάτρα ατύχημα καρτ: Σταθερή η κατάσταση του 6χρονου (Βίντεο)

Πάτρα ατύχημα καρτ: Την Τρίτη θα επιχειρήσουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών να «ξυπνήσουν» τον 6χρονο Φώτη Πάτρα ατύχημα καρτ: Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου, ενώ παρακολουθούσε αγώνα καρτ, στην Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Το παιδί δεν έχει εμφανίσει αιμάτωμα στο κεφάλι και αυτό δίνει ελπίδες στους γιατρούς, ωστόσο τονίζουν ότι και το επόμενο 24ωρο θεωρείται κρίσιμο.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε αύριο Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, θα επιχειρηθεί να βγάλουν από το κώμα το παιδί ώστε να ελέγξουν και τις υπόλοιπες λειτουργίες του, σύμφωνα με το tempo24.news.

Οι γονείς του 6χρονου, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παιδιού τους στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας του, μιλώντας στο thebest, πριν δει το βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα σημείωσε: «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα.. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε».

«Το παιδί είχε μια σταθερή νύχτα»

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, το παιδί «είχε μια σταθερή νύχτα».

»»Βρίσκεται σε βαθιά καταστολή. Ελπίζω, πρέπει να τα καταφέρουμε, είμαστε όλοι κοντά στον Φώτη και στην οικογένεια του. Ο Φώτης τώρα μας χρειάζεται», δήλωσε στο pelop.gr.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το παιδί, την ώρα που παρακολουθούσε τους αγώνες, καταπλακώθηκε από ένα όχημα, το οποίο εκτοξεύτηκε από την πίστα, χτύπησε στα κάγκελα και μετά σε μία κολώνα.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του και η μεταφορά του στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη, στην οδό Μαιζώνος δύο καρτ συγκρούστηκαν. Το ένα εκτοξεύτηκε, χτύπησε στα κάγκελα και μετά στην κολώνα και τραυμάτισε το παιδί.

Συγκλονίζει ο γιατρός που βοήθησε τον 6χρονο Φώτη

Τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το ατύχημα με τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, περιέγραψε ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, Βαγγέλης Δημητρόπουλος, που ήταν και εκείνος που έσπευσε να βοηθήσει το παιδί. Η ανάρτησή του κόβει την ανάσα… [Διαβάστε περισσότερα]

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας