3:41 Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: Δευτέρα ή Τρίτη η κλήση στην Πισπιρίγκου για εξηγήσεις- Τι περιέχει η δικογραφία

Πάτρα: Δευτέρα ή Τρίτη η κλήση στην Πισπιρίγκου για εξηγήσεις- Τι περιέχει η δικογραφία

Την μελέτη της πολυσέλιδης δικογραφίας η οποία τους παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και περιέχει περισσότερες από 40 μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και το 13σελιδο πόρισμα κόλαφο των κ.κ. Καρακούκη-Καλόγρηα που αποκάλυψαν ασφυκτικό θάνατο σε Μαλένα και Ίριδα ολοκλήρωσαν οι εισαγγελικές Αρχές.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz τις προσεχείς ημέρες (Δευτέρα ή Τρίτη) οι εισαγγελείς αναμένεται να αποστείλουν κλήση στην ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να παράσχει τις εγγραφές εξηγήσεις της με την ιδιότητα του υπόπτου. Η κατηγορούμενη αναμένεται να παραδώσει έγγραφο υπόμνημα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Όθωνα Παπαδόπουλου, αφού πρώτα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και λάβει την απαραίτητη προθεσμία για τη μελέτη της.

Η δικογραφία

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις των νοσηλευτών και των ιατρών των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η Μαλένα το 2019 όποτε και κατέληξε, των ιατρών του Καταμανδανειου και των διασωστών του ΕΚΑΒ που μετέφεραν την ήδη νεκρή Ίριδα την 21η Μαρτίου 2021, του Μάνου Δασκαλάκη και των γονέων του, της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά της αδελφής της Δήμητρας η οποία είναι η πλέον πολυσέλιδη.

Τα βασικότερα σημεία τα οποία μπορεί στην παρούσα στιγμή να δημοσιοποιήσει το eReportaz είναι τα εξής:

– Οι γιατροί του Καραμανδανειου αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ επισημαίνουν ότι η Ίριδα είχε καταλήξει αρκετή ώρα πριν την παραλάβουν. Είναι ενδεικτικό ότι όπως κατέθεσαν το βρέφος είχε ακαμψία όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά και πτωματικες υποστασεις. Παράλληλα χαρακτηρίζουν ως άνευ ουσίας τις προσπάθειες αναζωογόνησης που έγιναν,

– Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ουσιαστικά προσέφερε άλλοθι στην αδελφή της Ρούλα. Η κατάθεση της έχει αρκετά κενά ως προς τις ωρες που κοιμήθηκε η Ίριδα, τι ακριβώς συνέβη στις 07.30 το πρωί αλλά και την ώρα που την βρήκε νεκρή. Στην παρούσα φάση η αδελφή της κατηγορούμενης είναι μάρτυρας της υπόθεσης. Οι Αρχές εκτιμούν ότι δεν συνήργησε στην δολοφονία του βρέφους ωστόσο θα ελεγχθεί αν συγκάλυψε. Ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα κενά και τις αντιφάσεις και κυρίως τις εξηγήσεις της κατηγορουμένης

– Στην δικογραφία ΔΕΝ υπάρχει κάποιο έγγραφο σχετικά με το στίγμα των κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων την ώρα θανάτου της Ίριδας. Τέτοια έρευνα δεν έχει γίνει από την αστυνομία, – Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνονται καταθέσεις των δυο παθολογοανατομων (Αγαπητού-Μητσελου) καθώς κρίθηκε ότι δεν έχουν να συνεισφέρουν κάτι ουσιαστικό στην έρευνα από την στιγμή που έγινε ιστολογική επανεξέταση,

– Το πλέον βασικό όπλο των εισαγγελέων είναι το 13σελιδο πόρισμα των Καρακούκη- Καλογρηα το οποίο θεωρείται «δεμένο» και αποκαλυπτικό ως προς την ασφυξία. Σημειώνεται ότι οι πραγματογνώμονες εξάντλησαν κάθε πιθανό και απίθανο ενδεχόμενο σχετικά με τους θανάτους των δυο παιδιών, συνδύασαν όλα τα ευρήματα και τις φωτογραφίες που είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και φυσικά το πειστήριο της δολοφονίας του βρέφους, το πανάκι.

– Το περιστατικό της Ίριδος τεκμηριώνεται πλήρως με την αναζήτηση και επιβεβαίωση δείκτη ασφυξίας μέσω εξέτασης που διενεργήθηκε σε ιστοτεμάχιο της καρδιάς του βρέφους. Στο θυμο αδένα διαπιστώθηκε ιστολογική εικόνα «έναστρου ουρανού η οποία επίσης είναι χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιες περιπτώσεις (μεγάλης υποξιας·ασφυξίας).

Διαβάστε συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός: Οι επόμενες κινήσεις της εισαγγελίας για Μαλένα και Ίριδα

Σε απολογία οδηγείται τη Δευτέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης με την ολοκλήρωση του κύκλου των καταθέσεων μαρτύρων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας