8:40 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα - Δικαστική ψυχολόγος για Πισπιρίγκου: "Η μητέρα εκφράζει ανακρίβειες - Έχει κάποια σχέση με τον θάνατο των παιδιών της"

Πάτρα - Δικαστική ψυχολόγος για Πισπιρίγκου: "Η μητέρα εκφράζει ανακρίβειες - Έχει κάποια σχέση με τον θάνατο των παιδιών της"

Η Ε. Παπαγεωργίου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, δικαστική ψυχολόγος με εξειδίκευση στη φωνητική ανάλυση και συγγραφέας, αναλύει το προφίλ της  κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα με βάση τη φωνή της. Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα η καθηγήτρια πανεπιστημίου αναφέρθηκε στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο “Πάτρα Case – τίποτα δεν είναι ανεξήγητο – η φωνή πίσω από τα λόγια”.

Όπως είπε, έγραψε το βιβλίο για τη συγκλονιστική υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα με αφορμή τη συνέντευξη των δύο γονέων που έδωσαν στον Γιώργο Σόμπολο και στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ίδια έκανε κατευθείαν φωνητική ανάλυση στα όσα έλεγε η μητέρα:  “Κατέληξα σε ένα απόσπασμα πολύ συγκεκριμένο. Όταν η μητέρα ρωτήθηκε για το αν έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών της απαντάει με μία μακροσκελή χαρακτηριστική παράγραφο. Η κατηγορούμενη απάντησε: “Θα απαντήσω μόνο και μόνο γιατί έχουν πει πολλά και μετά γυρίζει όλη τη συζήτηση στον εαυτό της. Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει εγώ και τι περνάω εγώ τόσο καιρό”. Αναφέρεται στα παιδιά σαν να είναι κάτι απομακρυσμένο και στο σπίτι

πηγαίνει την απάντηση σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση δεν απαντάει αρνητικά ή καταφατικά, αυτό δεν το παίρνουμε ποτέ , στρέφει όλη την προσοχή προς τον εαυτό της και τελικά δεν παίρνουμε μία απάντηση” αναφέρει η κ. Παπαγεωργίου.

Η ψυχολόγος ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια όπως είπε την συγκεκριμένη παράγραφο και καταλήγει στο γενικό συμπέρασμα ότι “Η μητέρα εκφράζει ανακρίβειες , δεν εκφράζεται ειλικρινώς , υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έκφραση αντικειμενικών και υποκειμενικών γεγονότων. Έχει κάποια σχέση με τον θάνατο των παιδιών της ,το ποια είναι αυτή πρέπει να το βρουν οι αρχές” κατέληξε η καθηγήτρια πανεπιστημίου.

Η δικαστική ψυχολόγος είπε ότι παρακολούθησε όποια συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μπόρεσε να βρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα όπου μιλάει με την δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού με αλλοιωμένη φωνή και με ηχητικό background το κατανρίνι.

“Μπορεί κάποιος να κλείνει τη μύτη του αλλά υπάρχουν πράγματα στη χροιά της φωνής, στο ρυθμό της φωνής, στην τονικότητα, στην τοποθέτηση”. Η ίδια όπως είπε, ταυτίζει το πρόσωπο που μίλησε με αλλοιωμένη τη φωνή με την κατηγορούμενη αν και στην αρχή είχε κάποιες αμφιβολίες για το αν ήταν η ίδια ή ενδεχομένως η μητέρα της καθώς οι φωνές τους έχουν πολλές ομοιότητες. Όπως αποδείχθηκε από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που αποκάλυψε πρώτη η ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ και ο Πέτρος Κουσουλός ο αριθμός από τον οποίο έγινε η κλήση εχρησιμοποιείτο από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας