16:34 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα- Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Live ενημέρωση από την κατάθεση των μαρτύρων σήμερα Τετάρτη 22/2

Πάτρα- Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Live ενημέρωση από την κατάθεση των μαρτύρων σήμερα Τετάρτη 22/2

Στη σημερινή δικάσιμο η πρώτη μάρτυρας είναι η υπεύθυνη Διευθύντρια Παιδιατρικής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. Είναι η γιατρός που συντόνισε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για το παιδί όταν πρωτοεισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Απριλίου 2021.

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια λίγο μετά τη σύλληψη της μητέρας του παιδιού είχε ισχυριστεί ότι η ανακοπή του κοριτσιού λίγες ημέρες μετά δεν είχε καμία λογική εξήγηση και ήταν αναπάντεχη.

Η κατάθεση της ιατρού

«Η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο μας λόγω αναφερόμενων επεισοδίων σπασμών ,χωρίς σαφή περιγραφή .Ενημερώθηκα λοιπόν για την εισαγωγή της μικρής και μετά προγραμματίσαμε να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος .Έγιναν 2 εγκεφαλογραφήματα ,1 μαγνητική εγκεφάλου και νευρολογική εκτίμηση. Όλες οι εξετάσεις ήταν καλές .Στις 9-04-2021 είπαν οι γιατροί ότι μπορεί το παιδί να πάρει εξιτήριο .Ενημερώθηκα όμως ότι αφού πέρασαν οι γιατροί από το θάλαμο της μικρής και ανακοίνωσαν το εξιτήριο η μητέρα ανέφερε ότι το παιδί έκανε εμετό .Έτσι σε συνεννόηση και με τους γιατρούς που την εξέτασαν ζήτησα να παραμείνει το παιδί στο νοσοκομείο για περαιτέρω παρακολούθηση και έλεγχο .Εξ αυτού του λόγου την επόμενη ημέρα έκανε υπέρηχο κοιλίας καθώς και άλλες εξετάσεις π.χ αιματολογικές ενώ ήταν συνδεδεμένη με μόνιτορ που έλεγχε τα ζωτικά της σημεία. «Δεν είχε παρουσιάσει κανένα επεισόδιο σπασμών»

Η γιατρός είχε συνεχή ενημέρωση από τους συναδέλφους της για την πορεία της υγείας της Τζωρτζίνας και κανείς δεν της είχε αναφέρει επεισόδιο σπασμών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 


Η ανακρίτρια όταν τη ρώτησε για αυτά τα επεισόδια και αν είχε κάνει το παιδί μέσα στο νοσοκομείο η παιδίατρος απάντησε:«Δεν είχε παρουσιάσει το παιδί τέτοια επεισόδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα ενημερωθεί άμεσα από τους εφημερεύοντες γιατρούς όπως έγινε όταν συνέβη το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής.

Ερώτηση : Πότε μάθατε για το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής ;

Γιατρός : Με ενημέρωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης .Το περιστατικό αυτό μου φάνηκε αναπάντεχο χωρίς καμία λογική εξήγηση .»

Η δικαστική λειτουργός ρωτά την Διευθύντρια της Παιδιατρικής αν με βάση την κλινική εικόνα του παιδιού και τις εξετάσεις που είχε κάνει περίμενε να εμφανίσει ένα τέτοιο επεισόδιο.
«Δεν είχε παρουσιάσει το παιδί τέτοια επεισόδια. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχα ενημερωθεί άμεσα από τους εφημερεύοντες γιατρούς όπως έγινε όταν συνέβη το επεισόδιο της καρδιακής ανακοπής.,

Άρχισε η δίκη

 • Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο Μάνος Δασκαλάκης έχει πει ουσιαστικά ψέμματα στην κατάθεση του. Ανέφερε ότι θα καταθέσει δικόγραφο το οποίο θα έχει στοιχεία μήνυσης σε βάρος του.
 • Ο Εμμ. Δασκαλάκης αποδίδει κίνητρο στην κατηγορουμένη ανέφερε ο συνήγορος της Πισπιρίγκου. 22 μηνύματα αντάλλαξαν Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου και είχαν ερωτική επαφή και μετά τη Τζωρτζίνα .
 • Ο μάρτυρας κατέθεσε ψευδώς ότι δήθεν εικάζει ότι η κατηγορουμένη σκότωσε τη Μαλένα.
  Η κατηγορουμένη ήταν αυτή που πρωτοστάτησε στο να κάνει μήνυση κατα παντός υπευθύνου για την Μαλένα.
  Αυτό ανέφερε στο δικαστήριο ο Αλέξης Κούγιας.
 • Κούγιας: Ο μάρτυρας παραδέχτηκε οτι στο ίδιο δωμάτιο με τη Μαλένα υπήρχε και άλλο παιδί με τη μαμά του και οτι η κατηγορούμενη δε θα μπορούσε να κάνει κάτι σε βάρος της κόρης της.
 • Ο συνήγορος της κατηγορουμένης ζήτησε να περάσει έξω η μάρτυρας κ. Ηλιοπούλου.
 • Έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
 • Κούγιας: Ο μάρτυρας άσκησε βία σε βάρος της Τζωρτζίνας πριν και μετά που έμεινε παραπληγική. Ο ίδιος είπε: “Κάνουν πλύση εγκεφάλου τα ΜΜΕ σε βάρος της κατηγορουμένης”.
 • Στην αρχική του κατάθεση ο Δασκαλάκης είπε ότι επαναλήφθηκε το περιστατικό της ανακοπής στο Καραμανδάνειο.
 • Στο Ωνάσειο. Παρουσίασε πτώση οξυγόνου. Υποστηρίζει ότι ο αναισθησιολόγος κ. Χασαπόπουλος έφτασε μετά τον Μάνο στο δωμάτιο . Στις 17/1/22 ο Δασκαλάκης ζήτησε να χωρίσουν. Εκείνη την ημέρα ήταν να γίνει αξονική τομογραφία εγκεφάλου με τη χορήγηση χλωράλης για μέθη. Εκείνη την ημέρα φαίνεται ότι η κατηγορουμένη ανησυχούσε και γι αυτό έψαξε για πρώτη φορά στο ιντερνετ αναισθητικά φάρμακα.
 • Υποστηρίζει ότι υπήρχε κεταμινη εντός του θαλάμου.
 • “Υπήρχε αντιδικία με την ιατροδικαστική υπηρεσία. Ο κ. Τσαντίρης είπε ότι Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από παθολογικά”.
  Ο Κούγιας κάνει αναφορά ότι ο Δασκαλάκης παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα της κατηγορουμένης όσον αφορά τα μηνύματα για δεισιδαιμονίες.

Ξεκινά η κατάθεση της κ. Ηλιοπούλου, διευθύντριας παιδιατρικής στο Καραμανδάνειο 


 • Στην κλινική με το που μπήκε λόγω του κοινωνικού ιστορικου (είχε χάσει τα αδελφάκια του) είπαμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
 • Την ρωτάει η πρόεδρος ποια είναι η εμπλοκή της για το περιστατικό για εισαγωγή
 • Στην κλινική με το που μπήκε λόγω περισσότερο του κοινωνικού ιστορικού ότι έχει χάσει τα αδερφάκια της σκεφτήκαμε να το τρέξουμε. Είχε κάνει δύο εγκεφαλογραφήματα , μαγνητική , την είχε δει νευρολόγος. Γενικά κάναμε πολλά περισσότερα πράγματα σε σχέση με όσα γίνονται σε δημόσια νοσοκομεία λόγω της κατάστασης.
 • Έγιναν δύο εγκεφαλογραφήματα, το είδε νευρολόγος, μιλήσαμε με παιδοκαρδιολόγο στο Ρίο. Μας είπε ότι το είχε δει πρόσφατα και δεν είχε διαπιστώσει κάτι. Αιτία εισόδου μας είπαν “πιθανό επεισόδιο σπασμών”. Επειδή μας είπε αυτό κάναμε πλήρη νευρολογικό έλεγχο.
 • Την ρωτάει η πρόεδρος Για τη περίοδο του κοβιντ
 • Απαντά ότι δεν έμπαινε εύκολα κάποιος στο νοσοκομείο. Για να έρθει δεύτερος έκανε rapid και pcr. Επισκεπτήριο δεν επιτρεπόταν Στον άλλο γονιό με έλεγχο. Στα παιδιατρικά εάν υπήρχε ανάγκη έμπαινε και δεύτερος. Έγιναν δύο εγκεφαλογραφήματα, το είδε νευρολόγος, μιλήσαμε με παιδοκαρδιολόγο στο Ρίο. Μας είπε ότι το είχε δει πρόσφατα και δεν είχε διαπιστώσει κάτι. Αιτία εισόδου μας είπαν “πιθανό επεισόδιο σπασμών”. Όταν ηρθε το παιδι ήταν μια χαρά το παιδι το κεντρικό του νευρικό ήταν εξαιρετικό. Επειδή μας είπε αυτό κάναμε πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Περιγράφει τα επεισόδια σπασμών όπως συμβαίνουν αυτά γενικά. Όταν ακούμε σπασμούς το παιδί χάνει την επαφή με Το περιβάλλον ! (Εξηγεί τα επεισόδια.) Η διάρκεια των επεισοδίων μπορεί να κρατήσει και ένα 20λεπτο στους επιληπτικούς. Στους πυρετικούς σπασμούς κρατούν 1-2 λεπτά και επανέρχεται το παιδάκι μόνο του. Μέσα από τις αιματολογικές δεν προέκυψε κάτι υποστήριζε η παιδίατρος. Έγιναν και αιματολογικές. Δεν υπήρχε κανένα εύρημα. Κάναμε και εξέταση CPK όταν οι μύες συσπώνται έντονα. Ήταν φυσιολογική. Στην οθόνη βλέπω εξ αποστάσεως την κλινική εικόνα των παιδιών. Την ημέρα που μπήκε η Τζωρτζινα συνδέθηκε με μόνιτορ αυτό που Σ προσφέρει το μόνιτορ μπορεί να σε ενημερώσει και από απόσταση. Ακούγεται.Υπάρχει καλώδιο και οξύμετρο που μετράει την κυματομορφή, όχι το απλό. Η εξέταση για την καρδιά είχε προηγηθεί λίγες μέρες πριν. Ήταν όλα οκ. Είχε κάνει καρδιογράφημα και υπερήχους. Η καρδιολόγος κ. Καρατζά είχε πει όταν την είχε δει ότι ήταν φυσιολογική η κατάσταση καρδιάς της Τζωρτζίνας Η πρόεδρος ρωτά ποια είναι η συνήθης συμπεριφορά των γονέων όταν έρχονται στο νοσοκομείο. Είναι αγχωμένοι. Μπαίνουν μέσα κατευθείαν. Δεν κοιτούν αν υπάρχει άλλο παιδάκι. Την είδα την επόμενη μέρα της εισαγωγής. Είχαμε ολοκληρώσει τον έλεγχο. Η σύσταση μας ήταν να φύγει και να μην μείνει το ΣΚ.
 • Ρωτάει η πρόεδρος εάν φωνάζουν τραβάνε το γιατρό; Τι κάνουν; Ποια ήταν η στάση τώρα της κατηγορούμενης;
 • Την πρώτη μέρα δεν την είδα. Η μαμά ήταν μια τυπική μαμά τίποτα το περίεργο. Την ημέρα της ανακοπής με πήραν τηλέφωνο την ώρα που γινόταν η ανάνηψη.
 • Η Πισπιρίγκου παρακολουθεί με προσοχή ανέκφραστη.
 • Έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.
 • Πως αξιολογείτε εσείς αυτό σαν γιατρός; Με φυσιολογικές εξετάσεις που κάνατε ;
 • Το παιδί αυτό έβλεπε “Πέπα το παιδικό” έφαγε φαγητό απ έξω δεν προμήνυε τίποτα αυτή την εξέλιξη.
 • Η Εισαγγελέας ρωτά για αναφερόμενο επεισόδιο σπασμών.
 • Ο πόνος στην πλάτη που είπε η κατηγορουμένη δεν αποτελει σύμπτωμα σπασμών. Δίνουμε στους γονείς ένα υγρό υπόθετο (διαζεπάμη) το οποίο τους λέμε να το δίνουν όταν οι σπασμοί διαρκούν 5 λεπτά και πάνω. Οι γονείς συνήθως το δίνουν μετά το 1ο λεπτό λόγω πανικού. Ρωτήθηκε για τη διάταξη του δωματίου. Το δωμάτιο είναι 30 μέτρα από το γραφείο των γιατρών .! Είναι ένα δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο σε δύο ξεχωριστά με κοινή τουαλέτα χωρίς οπτική επαφή Εφόσον δεν υπάρχει δικαιολογία δεν θα υπογράψει κανείς πιστοποιητικό θανάτου χωρίς αιτιολογία. Θα του κάναμε οπωσδήποτε νεκροψία. Είμαι από το 1998 παιδίατρος. Έχω αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
 • (Στην ερώτηση της δικαστής είπε ότι το ρωτά αυτό γιατί έχουμε ακούσει διάφορα.)
 • Ακούστηκε ένα βουβό γέλιο. Μέχρι και ο Αλέξης Κούγιας χαμογελούσε.
 • Αναπάντητο και ανεξήγητο δεν έχει ξαναγίνει στην εμπειρία μου όλο αυτό. Οταν ήταν να δώσουμε εξιτήριο στο παιδί ήλθε η μαμά και μας είπε ότι έκανε εμετό. Κρατήσαμε το παιδί λόγω των ειδικών συνθηκών. Χαρακτήρισε την Τζωρτζίνα πολύτιμο παιδί επειδή είχαν πεθάνει οι αδερφούλες της.
 • Ρωτά ο Γεωργακοπουλος , δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη.
 • Είχαμε προλάβει και δώσει ένα χαρτί μέσα στις οδηγίες εξόδου να επικοινωνούν μαζί μας και να κλείσει ένα ραντεβού με παιδοψυχολόγο αυτό σαφώς την είχε επιβαρύνει.
 • Κούγιας: Αυτό το παιδί το έχετε δει ποτέ; Πόσες μέρες;
 • 3,5 μέρες Το είδε μια φορα. Η μάρτυρας κατονομαζει τους γιατρούς που είδαν το παιδί. Λέει ότι το είδε στο δωμάτιο του.
 • Άρα τυπικό λέει ο Κούγιας. Έχετε μάθει από τι πέθανε η Τζωρτζίνα;
 • Είπε ότι δεν μίλησε με γιατρό του Αγλαια.
 • Αν πληροφορείστε από τις γνωστές εκπομπές καταστραφήκαμε είπε ο Κούγιας.
 • Η πρόεδρος του είπε να προσέχει τι λέει η μάρτυρας.
 • Ρωτά ο Κούγιας και απαντά η γιατρος. Μάθατε ότι οι γονείς είχαν στραφεί κατά των γιατρών και του νοσοκομείου; Την ρώτησε ο Κούγιας εάν ήξερε ότι οι γονείς είχαν στραφεί νομικά; Ναι Άρα όταν καταθέτατε στη κυρία Σαλάππα γνωρίζατε ότι είχαν στραφεί νομικά ;
 • Ναι Πέρασα και είδα το παιδί την Παρασκευή μετά τον εμετό.
 • Λέει ο Κούγιας ότι η 9χρονη κατέληξε στις 11/4 και τον διορθώνει η πρόεδρος. Την Παρακευή με ποια αφορμή πήγατε;
 • Για τον εμετό. Λέει ότι επειδή μεσολαβούσε ΣΚ το είδε μια φορά. Αν ήταν καθημερινές θα το έβλεπε κι άλλες. Λέει ότι παιδοκαρδιολόγος δεν το είδε στο νοσοκομείο γιατί δεν υπάρχει.
 • Ξαναλέει ο Κούγιας για θάνατο.
 • Παιδοκαρδιολόγος στην Πάτρα υπάρχει μόνο η κ. Καρατζά.
 • Ξαναλέει ο Κούγιας ότι η Τζωρτζίνα πέθανε στο Καραμανδάνειο. Την πρώτη μέρα ήρθε το παιδί εσείς είστε συντονίστρια και τη πρώτη ξαι τη δεύτερη είστε διευθύντρια ! Τα ιατρικά έγγραφα μπορείτε να τα αμφισβητησετε; Όχι; Ζήτησε κάποιος γιατρός να γίνει καρδιογράφημα;
 • Παιδοκαρδιολογος υπάρχει μόνο η κ Καρατζά όταν την πήραμε μας είπε ότι την είχε εξέταση.
 • Τον διορθώνει η πρόεδρος. Το είδα μετά τις 12.30 το μεσημέρι.
 • Η πρόεδρος λέει στη μάρτυρα να μην διακόπτει τον Κούγια να ακούει πρώτα την ερώτηση
 • Πόσες φορές είδατε τους γονεις τον κύριο δασκάλακη δεν τον είδα ποτέ την κατηγορουμένη.
 • Την ρωτάει τα ονόματα των γιατρών που μίλησε.
 • Με την καρδιολόγο μιλήσατε; Εγώ προσωπικά όχι. Η μάρτυρας υποστηρίζει ότι έχουν γίνει καρδιογράφηματα και ο Κούγιας δε το ξέρει. Είναι λάθος τα καρδιογραφηματα. Εάν έγιναν θα τα είχαμε.
 • Η πρόεδρος το βλέπει στα αναγνώστες.
 • Ο Κούγιας επιμένει ότι δε το έχει
 • . Η πρόεδρος τ λέει να περιμένει. Του δείχνει την φωτοτυπία.
 • Ο Κούγιας ζητάει να δει το καρδιογράφημα. Υποστηρίζει ότι δεν έχει δει ποτέ καρδιογράφημα.
 • Ο Κούγιας αφήνει υπόνοιες για υποθέσεις ότι έχουν προσκομιστεί εκ των υστέρων “μαγειρεμένα στοιχεία “.
 • Κάνει δηλώσει στα πρακτικά ο Κούγιας: Λέει οτι έχουν σκανάρει όλη τη δικογραφία. Καρδιογράφημα δεν υπάρχει πουθενά επιμένει ο συνήγορος υπεράσπισης.
 • Κούγιας: Δεν έχουμε διάθεση να αποδώσουμε ευθύνες σε γιατρό εγώ και η κ. Πισπιρίγκου λεει ο Κούγιας.
 • Συνήγορος: Το μόνιτορ δείχνει την κυματομορφη. Αν συνέβαινε κάτι θα απεικονιζόταν στο μόνιτορ;
 • Ναι λέει
 • Ο Κούγιας λέει ότι εφόσον η κατηγορουμένη είχε κάνει σχετικές σπουδές θα ήξερε τη λειτουργία του μόνιτορ.
 • Κούγιας: Διαβάζει για συμπτώματα της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο. Το παιδί δεν υποκρίνεται ότι πονάει λέει.
 • Γιατρός: Δεν σημαίνει ότι ένας εμετός ή πέντε εμετοι θα έκαναν ανακοπή. Το μόνιτορ δείχνει 150 σφιξεις.
 • Ο Κούγιας μιλάει για το μόνιτορ 150 σφίξεις ρωτάει εάν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην καρδιά.
 • Καρδιολογικό πρόβλημα δεν έχει το παιδί λέει η μάρτυρας. 3 τα ξημέρωμα του Σαββάτου. Δεν είδαμε να έχει το παιδί. Λέει για διαδοχικούς εμετούς που είχε η Τζωρτζίνα.115 σφίξεις. Είναι φυσιολογικές λέει η γιατρός. Είναι φυσιολογικό από 85 μέχρι και παραπάνω από 130. Αν λέει μου πάρετε τώρα τις σφίξεις μου θα είναι παραπάνω λέει η μάρτυρας λόγω άγχους.
 • Και ορθοστασίας προσθέτει η πρόεδρος.

45′ διακοπή


Επανέναρξη της διαδικασίας:

 • Ηλιοπούλου: Ξέρουμε να διαβάζουμε το καρδιογράφημα.
 • Ο Κούγιας ρωτά ποιοι γιατροί εξέτασαν τα καρδιογραφήματα.Δεν θυμάται ακριβώς. Είπε να ρωτήσει τους γιατρούς που έπονται.
 • Ηλιοπούλου: Ξέρουμε να διαβάζουμε το καρδιογράφημα.
 • Ο Κούγιας ρωτά ποιοι γιατροί εξέτασαν τα καρδιογραφήματα. Δεν θυμάται ακριβώς. Είπε να ρωτήσει τους γιατρούς που έπονται. Ερωτήσεις Κούγια για τα φάρμακα που έπαιρνε η Τζωρτζίνα.
 • Όταν ξέρεις ότι ένας άνθρωπος έχει κάνει εισρόφηση ξεκινάμε αγωγή. Λέει η μάρτυρας.
 • Η πρόεδρος λέει στη μάρτυρα να κοιτάζει μπροστά και να περιμένει να ακούσει την ερώτηση.
 • Μάρτυρας: Τα αντιβιοτικά για να δράσουν θέλουν πάνω από ένα 24ωρο.
 • Διαβάζει την κατάθεση Δασκαλάκη για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο.
 • Ρωτά για το πότε έγιναν οι εξετάσεις αίματος στις 11/4.
 • Αγρίεψε η πρόεδρος: “Μιλάτε και οι δύο για ένα επεισόδιο. Σε ποιο αναφέρεστε;” ρωτά τη μάρτυρα η πρόεδρος.
 • Ρωτά ο Κούγιας τι έδειξαν τα λευκά αιμοσφαίρια στο επεισόδιο που είχε τη νύχτα η Τζωρτζίνα.
 • Διαβάζει η Ηλιοπούλου. 27.100.
 • Λέει ότι είναι αναμενόμενα τα ψηλά λευκά αιμοσφαίρια στην περίπτωση αυτή.
 • Λέει ότι είμαι μάξιμουμ 15.000. Μάξιμουμ 10.000 λέει ο Κούγιας.
 • Δικαιολογεί τα 15.000 επειδή το κοριτσάκι βρισκόταν σε στρεσογόνο περιβάλλον.
 • Κούγιας: Μετριούνται τα αιμοσφαίρια μετά τους εμετούς και βρίσκουμε 9.000. Λίγο πριν το επεισόδιο ανεβαίνουν στα 27.000.
 • Ο αριθμός αυτός δικαιολογείται από το στρες και τους εμετούς επισημαίνει η γιατρός.
 • Κάποια στιγμή ο Κούγιας ρωτούσε φωνάζοντας. Η πρόεδρος τον κάλεσε, όπως και την μάρτυρα να χαμηλώσουν τους τόνους.

Ο Κούγιας βήχει συνέχεια. Ζήτησε 5λεπτη διακοπή. Η δίκη διεκόπη ξανά για μερικά λεπτά.

Επανήλθαν στις 14.18. Ο Κούγιας λέει ότι όταν έγινε το επεισόδιο η κατηγορούμενη πήγε κατευθείαν στους γιατρούς.


 • Σύμφωνα με τη κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ο αναισθησιολόγος ο κύριος Χασαπόπουλος ήρθε μετά.
  Ενώ είχαν πάει όλοι.
  Ενώ εφημέρευε δεν ήταν εκεί. Μέσα σε 10-15 λεπτά.
 • Ποιος γιατρός μπορεί να κάνει ΚΑΡΠΑ; Ρωτάει ο Κούγιας
 • Απαντάει η μάρτυρας: Κάρπα κάνουν όλοι οι γιατροί.
 • Κούγιας: Αφού το κοριτσάκι είχε αυτό το σοβαρό επεισόδιο το ψάξατε;
 • Μάρτυρας: Ανέλαβε ο κ. Ηλιάδης να το ψάξει.
 • Κούγιας: Το έκανε;
 • Κούγιας: Η κατηγορουμένη ειπε στους γιατρους για τινάγματα άκρων, μπορεί αυτά να είναι από κεταμίνη;
 • Η: Δεν έχω καμία εμπειρία. Δεν την χρησιμοποιούμε. Δεν θυμάμαι πόσα φάρμακα χρησιμοποιούνται στην ανάνηψη.
 • Ο Κούγιας αφήνει υπόνοιες ξανά για την Σπηλιοπούλου. Λέει στη μάρτυρα ότι η κατάθεση της ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για την κατηγορουμένη.
 • Κούγιας: Ζήσατε τις αντιδράσεις της κυρίας κατηγορουμένης. Εσείς θεωρείτε ότι η κατηγορουμένη με δική της ενέργεια προκάλεσε όλο αυτό;[Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο. Κάποια εξήγηση υπάρχει.
 • Τα φάρμακα που δίναμε δεν είχαν καμία επίπτωση
 • Κ: Κάνει αναφορά στις δύο αιτίες που η Τζωρτζίνα έμεινε παραπληγική.
 • Εάν είχαμε φραξιμο της μύτης θα είχαμε κλινικά αποτελέσματα;
 • Η μάρτυρας λέει ότι δεν είναι ιατροδικαστής.
 • Για την κεταμίνη είπε ότι δεν τη γνωρίζει.
 • Απαντά ότι η χλωράλη είναι το πιο αθώο και ήπιο τέτοιο φάρμακο πού το δίνουν συνεχώς σε παιδάκια.
 • Η μητέρα ήταν πάντα δίπλα στο παιδί της
 • Εισαγγελέας: Προτείνει παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης μέχρι να ολοκληρωθεί το 12μηνο. Δεν βάλλεται το τεκμήριο αθωότητας με την παράταση προσωρινής κράτησης μέχρι να ολοκληρωθεί το 18μηνο.

Διεκόπη η δίκη για αύριο 9.30 στην αίθουσα 1

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας