0:39 Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πατρα: Εισαγγελική πρόταση κόλαφος για Μαλενα και Ίριδα - Ζητεί την παραπομπή της Πισπιριγκου για δυο κακουργήματα

Πατρα: Εισαγγελική πρόταση κόλαφος για Μαλενα και Ίριδα - Ζητεί την παραπομπή της Πισπιριγκου για δυο κακουργήματα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πατρας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του eReportaz ο εισαγγελέας (κ. Πασχαλης) εισηγείται την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Του Πέτρου Κουσουλού

Σύμφωνα με την πρόταση η οποία έχει ήδη αποσταλεί στο δικαστικό συμβούλιο (αναμένεται να εκδόσει βούλευμα) η κατηγορούμενη από την Πατρα δολοφόνησε μέσω ασφυξίας τόσο το 3,5 ετών νήπιο όσο και το μόλις έξι μηνών βρέφος. Η εισαγγελική πρόταση υιοθετεί πλήρως το κατηγορητήριο σε ότι αφορά τις συνθήκες θανάτου των δυο παιδιών τα οποία έφυγαν αδόκητα από τη ζωη, η μεν Μαλένα τον Απρίλιο του 2019 η δε Ίριδα τον Μάρτιο του 2021. Κάνοντας φύλλο και φτερό τη δικογραφία ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στο αλαλούμ των ιατροδικαστών και τις περίεργες κυβιστήσεις επιστημόνων οι οποίοι άλλα κατέθεσαν στην αρχη και αλλα στη συνεχεια.

Εμπεριστατωμένο

Στην 56σελιδη πρόταση του ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει ως άκρως επιστημονικά εμπεριστατωμένη την γνωμοδότηση-κόλαφο των κ.κ. Καρακουκη και Καλογρηα οι οποίοι αποκάλυψαν την ασφυξία. Όπως μάλιστα αναφέρει πρόκειται για κορυφαίους ιατροδικαστές οι οποίοι εφάρμοσαν όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα. Με αυτόν τον τρόπο ο εισαγγελικός λειτουργός αποδομεί πλήρως τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί «γνωμοδότησης-μυθιστορήματος» ενώ αντικρούει και τις καταθέσεις των κρατικών ιατροδικαστών (όπως της κυρίας Τσιολα) η οποία στην αρχική της κατάθεση απέδωσε τον θάνατο της Ίριδας σε ασφυξία ενώ στην συμπληρωματική σε αδιευκρίνιστο θάνατο.
Σημειώνεται οτι η πρόταση του κ. Πασχαλη έχει εκδοθεί εδώ και 10 ημερες ενώ πλέον αναμένεται η κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου.

Μην χάσετε στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορταζ» την Κυριακή νεες καταθέσεις ντοκουμέντα για τον θάνατο των δυο παιδιών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας