7:39 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα -Γρ. Λέων: Κανένας συνάδελφος δεν μίλησε γενικά για την κεταμίνη. Έδιναν τεκμηριωμένες απόψεις. Άλλαξε κάτι; Όχι

Πάτρα -Γρ. Λέων: Κανένας συνάδελφος δεν μίλησε γενικά για την κεταμίνη. Έδιναν τεκμηριωμένες απόψεις. Άλλαξε κάτι; Όχι

Ο έγκριτος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων βρέθηκε καλεσμένος του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1

Με αφορμή την έναρξη της δίκης για τον θάνατο της Τζωτζίνας Δασκαλάκη η ιατροδικαστής Ο. Δημακοπούλου προέβη νωρίτερα σήμερα σε δήλωση ότι η ποσότητας κεταμίνης που χορηγήθηκαν στην Τζωρτζίνα και συγκεκριμένα «Τα 6,5 ml δεν είναι θανατηφόρα δόση αλλά θεραπευτική». Επί του θέματα αυτού ρωτήθηκε ο κ. Λέων από τον Πέτρο Κουσουλό.

Συγκεκριμένα ζήτησε στην επιστημονική άποψη του κ. Λέων πως είναι δυνατόν σήμερα να δηλώνει η κ. Δημακοπούλου ότι είναι φαρμακευτική η δόση κεταμίνης και πως γίνεται παλαιότερα να  λέει ακριβώς τα αντίθετα το οποίο δικαιολόγησε η ίδια λέγοντας ότι δεν είχε γνώση όλου του φακέλου. Ο κ. Λέων απάντησε ότι κάποιοι εξ ημών είχαμε έγκαιρα, σύντομα, και όταν υπήρχαν τα πρώτα στοιχεία και μιλάμε για τις πρώτες δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις τη δημοσιότητα και κάναμε κάποιες δηλώσεις. Από κει και πέρα εμφανιζόντουσαν σιγά-σιγά πάρα πολλά στοιχεία δεν ξέρω πως, αυτό το ξέρατε εσείς οι δημοσιογράφοι,  εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι καλούμασταν κάθε φορά με όλο και περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας στο δημόσιο διάλογο πάντα. Γιατί εγώ τουλάχιστον μόνο σε αυτό, έχω συμμετάσχει. Προφανώς όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι επιστήμονες όταν βγαίνουμε να δώσουμε μία επιστημονική μας χρήση σημαίνει ότι έχουμε διαβάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του.  Όταν για παράδειγμα για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο μας ρωτάτε για μία συγκεκριμένη δοσολογία κεταμίνης προφανώς απαντάμε για τη συγκεκριμένη δοσολογία κεταμίνης.  Δεν νομίζω ότι αυτή αλλάζει κατά τη διάρκεια της πορείας τουλάχιστον σας ξαναλέω το δημόσιο διάλογο παρακολουθώ, ήξερα ότι αυτή η ποσότητα ήταν στο 6 και κάτι, 6,5 ακριβώς είπε ο κ. Κουσουλός, δεν ξέρω στη δικογραφία κάποιο αντίστοιχο νούμερο θα υπάρχει, για να μην έχει αλλάξει και στο δημόσιο διάλογο. Άρα το πως αλλάζει άποψη αυτόν θα πρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους οι οποίοι μετέβαλαν την άποψή τους και όχι εμάς.  Γιατί υπήρχαν δύο κατηγορίες είναι η η αλήθεια κατηγορίες ανθρώπων, ιατροδικαστές οι οποίοι δεν μίλησαν καθόλου και ήταν σεβαστό, μάλιστα ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι ξέρουν όλοι τη δικογραφία, οι οποίοι πήραν όλη την ευθύνη αν θέλετε να συντάξουν όπως πολύ σωστά αναφέρατε τον κύριο Μπουζιάνη τον κ. Ράικο, τον κ. Καρακούκη, τον κ. Καλόγρηα και άλλους συναδέλφους οι οποίοι έχουν συντάξει πόρισμα της έκθεσης Εγώ όλους αυτούς δεν άκουσα που έχουν αναλάβει και όλη την ευθύνη και εμείς καλούμασταν συνεχώς να κάνουμε δηλώσεις και πολλοί από μας ήταν ήταν πράγματι λαλίστατοι ανάμεσα σε άλλους και η συνάδελφος η κ. Δημακοπούλου. Τώρα, γιατί αφού ανέλαβε την υπόθεση άλλαξε η όλη της αν θέλετε στάση της η επιστημονική, φαντάζομαι θα έχει την ευκαιρία να την ερμηνεύσει.

Ακούστε εδώ όλη το ηχητικό ντοκουμέντο και τις “βόμβες” του κ. Λέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Επίθεση Κούγια στους δημοσιογράφους: «Να σώσετε τα σπίτια σας από τις αγωγές και τις μηνύσεις»

Πάτρα: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της Πισπσιριγκου για την δολοφονία της Τζωρτζινας

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας