17:06 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Γρ. Λέων για φαρμακευτική χορήγηση κεταμίνης: Δεν μπορώ να παρακολουθώ τις δηλώσεις των συναδέλφων - Η συγκεκριμένη δεν είμαι σίγουρος το τι θέλει ακριβώς να πει

Πάτρα - Γρ. Λέων για φαρμακευτική χορήγηση κεταμίνης: Δεν μπορώ να παρακολουθώ τις δηλώσεις των συναδέλφων - Η συγκεκριμένη δεν είμαι σίγουρος το τι θέλει ακριβώς να πει

Ο πολύ γνωστός ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

Με αφορμή την σημερνή έναρξη της δίκης για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Κουσουλός ρώτησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας να εξηγήσει τα περί φαρμακευτική  χορήγηση κεταμίνης και τι σημαίνει μια και αυτό έχει αναφέρει η τεχνική σύμβουλος της κατηγορουμένης Ουρανία Δημακοπούλου. Μάλιστα εξήγησε ότι για αυτό τον λόγο βρέθηκε αυτή η ποσότητα κεταμίνης στην άτυχη Τζωρτζίνα.

Για άλλη μία φορά ο κ. Λέων ήταν κατηγορηματικός και εξήγησε ότι δεν ξέρει τι θέλει να πει η συνάδελφος, γιατί δεν παρακολουθώ όλες τις δηλώσεις των συναδέλφων, αλλά φαντάζομαι ότι δεν θέλει να πει ότι η κεταμίνη έχει κάποιο άλλο λόγο ως φάρμακο πέρα από αυτό που ενδείκνυται ουσιαστικά, το οποίο είναι η αναισθησία. Ουσιαστικά η κεταμίνη δεν χρησιμοποιείται, εάν καταλαβαίνω σωστά, ξαναλέω δεν μπορώ να παρακολουθώ τις δηλώσεις των συναδέλφων ειδικά η συγκεκριμένη νομίζω αρκετά συχνά εμφανίζεται μάλιστα με διαφορετικές δηλώσεις, οπότε δεν είμαι σίγουρος το τι θέλει ακριβώς να πει. Φαντάζομαι όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πει ότι χορηγούμαι σε κάποιον κεταμίνη για να τον θεραπεύσουμε για κάτι. Σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω γιατί προφανώς όλοι διαβάζουμε, νομίζω την έχω ακούσει και την ίδια να το λέει, την ίδια βιβλιογραφία. Η ιατρική έχει μία αξία δεν είναι ανάλογα με ποιο βιβλίο παίρνουμε όλα τα βιβλία συντείνουν σε συγκεκριμένες θεωρίες που αυτές πρέπει να ακολουθούμε.

Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός ρώτησε τον ιατροδικαστή αν η κεταμίνη χορηγείται κάπου, σε ποιες περιπτώσεις χορηγείται για να απαντήσει ο κ. Λέων ότι είναι αναισθητικό φάρμακο που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση εσείς, εγώ, ένας πολίτης να πάει στο φαρμακείο αν έχει πονοκέφαλο ας πούμε και να πάρει κεταμίνη.

Ο κύριος Λέων αφού απάντησε στις ερωτήσεις του εκδότη και δημοσιογράφου για την κεταμίνη η συζήτηση προχώρησε και στα άλλα δύο παιδιά τις αιτίες θανάτου τους, το αν είναι δυνατόν να πεθαίνει κάποιος και να μην υπάρχει αιτία, αν η ασφυξία φαίνεται πάντα στα παιδιά και άλλα στοιχεία που αφορούν την εξειδίκευση του.

Ακούστε εδώ όλη την συζήτηση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο σπίτι του νεκρού υποσμηναγού

Ανδραβίδα – Πτώση Phantom F4: «Ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα», συγκλονίζει ο πατέρας του υποσμηναγού

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας