16:39 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα - Γρ. Λέων: Το πανάκι φαίνεται με βεβαιότητα ότι έχει συμμετάσχει στο μηχανισμό θανάτου - Είναι καθοριστικό στοιχείο

Πάτρα - Γρ. Λέων: Το πανάκι φαίνεται με βεβαιότητα ότι έχει συμμετάσχει στο μηχανισμό θανάτου - Είναι καθοριστικό στοιχείο

Ο διακεκριμένος ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού.

Εν αναμονή των εξελίξεων που υπάρχουν σε επίπεδο δικαστικό, εισαγγελικό ο κ. Κουσουλός ξεκίνησε την συζήτηση με τον διακεκριμένο ιατροδικαστή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τράβηξε τον δικό του δρόμου χωρίς να υπολογίζει το κόστος, λέγοντας και ζητώντας το σχόλιο του για το ότι σχεδόν όλοι πλέον, παθολογοανατόμοι και ιατροδικαστές, καταλήγουν σε αυτό το οποίο έλεγε ο κ. Λέων από την πρώτη στιγμή ότι δηλαδή τα δύο παιδιά έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας, ασφυξίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σχολίασε ο κ. Λέων, χωρίς να θέλω να πω, ότι αν δεν υπήρχε θα μείωνε σε οτιδήποτε την εγκυρότητα και την επιστημονική αρτιότητα του πορίσματος, όμως είναι σημαντικό και πρέπει να το τονίσουμε το ότι αμέσως μετά το πόρισμα συντάχθηκαν όλοι ουσιαστικά με την μόνη επιστημονική αιτία θανάτου η οποία έχει καταγραφεί πλέον επίσημα στην πραγματογνωμοσύνη-πόρισμα και όλοι πλέον μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο.  Ένα ασφυκτικό θάνατο ο οποίος έχει έλθει δια απόφραξης των αεροφόρων οδών.

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον καθηγητή, παθολογοανατόμο κ. Αγαπητό, και την συνεισφορά του με τα όσα έγραψε στην έκθεση του αλλά και το επιστημονικό κύρος του κ. καθηγητού, τον ρόλο που έπαιξε το πανάκι και κατά πόσο είναι σημαντικό πειστήριο.

Ακούστε εδώ όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την οποία ο κ. Λέων καταρρίπτει και ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Αναξιόπιστο το δείγμα από τις τρίχες της Τζωρτζίνας – Οι απαντήσεις της Χ. Σπηλιοπούλου στην ανακρίτρια (αποκλειστικό)

Στην Πάτρα Κούγιας, Παπαδόπουλος, Λαμπρόπουλος, Κουσουλός, Τσιόλα και Τσαντίρης

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας