23:48 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Η Μαλένα πέθανε υγιής στο Νοσοκομείο-Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και η "τυπική" ιατροδικαστική (ντοκουμέντα)

Πάτρα: Η Μαλένα πέθανε υγιής στο Νοσοκομείο-Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και η "τυπική" ιατροδικαστική (ντοκουμέντα)

Αστοχία διαγνώσεων και ιατροδικαστικές εξετάσεις οι οποίες ήταν πέρα για πέρα τυπικές περιέχονται στο φάκελο με το θρίλερ στην Πάτρα, όπου η οικογένεια Δασκαλάκη, έβλεπε το ένα παιδί να πεθαίνει το ένα πίσω από το άλλο. Το eReportaz ακολουθώντας τη μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας  ολόκληρο τον ιατρικό φάκελο για το θάνατο της μικρής Μαλένας, η οποία κατέληξε το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019 μέσα στο Νοσοκομείο “Παίδων”.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Από την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής την οποία υπογράφει η κυρία Χριστίνα Τσάκωνα η οποία εξέτασε την άτυχη Μαλένα στις 16 Απριλίου 2019 προκύπτει ότι το μικρό κορίτσι έφερε δυο μικροεκδορές στη ρινική χώρα (!), ότι το στομάχι της ήταν κενό (σ.σ. εδώ υπάρχει αντίφαση με αυτά που κατέθεσε η μητέρα ότι την ταϊσε κοτόπουλο σουβλάκι λίγες ώρες πριν καταλήξει) ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις παρατηρήθηκε “εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων” καθώς και έντονο “πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση”. Ως αιτία θανάτου καταγράφεται η “ηπατική ανεπάρκεια”. 

Δείτε την Ιατροδικαστική έκθεση: 

Πάτρα Πάτρα Πάτρα

Ιατροδικαστικές και εισαγγελικές “πηγές” με τις οποίες συνομίλησε το eReportaz χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη έκθεση ως άστοχη. Όπως λένε χαρακτηριστικά η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της δεν παρουσίζε εικόνα ηπατικής ανεπάρκειας. Προσθέτουν δε το ερώτημα μήπως η ηπατική ανεπάρκεια δεν ήταν χρόνια αλλά οξεία που σημαίνει ότι το μικρό κορίτσι έπαθε βαριά βλάβη χάρη σε σκαυάσματα τα οποία της χορηγήθηκαν από την φλέβα ή το στόμα τις κρίσιμες ώρες;

Ενα επίσης μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν οι οποίες απότι φαίνεται δεν αναζήτησαν όλες τις ουσίες καθώς εκείνη τη στιγμή δεν πήγε κανενός το μυαλό στο ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής ενέργειας.

Από την εργαστηριακή έκθεση προκύπτει ότι στον οργανισμό της Μαλένας αναζητήθηκαν:

α) Οργανικά φάρμακα,

β) ναρκωτικές ουσίες,

γ) οινόπνευμα,

δ) μονοξείδιο του άνθρακα και

ε) πτητικά δηλητήρια.

Το αποτέλεσμα ήταν να βγουν όλα αρνητικά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξωγενής παράγοντας δεν χορήγησε κάποια ουσία εξωγενώς με αποτέλεσμα ουσιαστικά να θανατώσει το μικρό κορίτσι. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις ίδιες “πηγές” θα μπορούσε να εξακριβωθεί μόνο εάν γινόταν ένας εκτεταμένος τοξικολογικός έλεγχος. Γι αυτό το λόγο, επισημαίνουν, πρέπει να γίνει επανεξέταση στο δείγμα της Μαλένας για να διαπιστωθεί εάν πράγματι υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια, εάν είναι οξεία ή χρόνια ή έχει γίνει λάθος και “χάθηκε” η σωστή διάγνωση.

Δείτε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών:

Πάτρα Πάτρα

“Υγιής” 

Το πλέον συγκλονιστικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ότι βάσει των επίσημων εγγράφων του ίδιου του Νοσοκομείου το μικρό κορίτσι από την Πάτρα ήταν απολύτως υγιές λίγες ώρες προτού εκπνεύσει. Από το ενημερωτικό σημείωμα νοσηλείας του “Παίδων” προκύπτει ότι “καθόλη τη διάρκεια της σύντομης νοσηλείας στην κλινική μας, η ασθενής ήταν σε πολύ καλή γενική κατάσταση χωρίς συνωδά συμπτώματα…”.

Δείτε το έγγραφο: 

Το ίδιο προκύπτει και από τις συνεχείς αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η Μαλένα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Από τα έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεσή μας προκύπτει ότι εξετάστηκε στις 2/4. στις 5/4, στις 6/4, στις 7/4, στις 8/4, στις 10/4 και στις 12/4 με όλους τους δείκτες και κυρίως εκείνους που δείχνουν βλάβη στο συκώτι να είναι φυσιολογικοί.

Δείτε το έγγραφο: 

Το ίδιο προκύπτει και από το “ημερολόγιο” του νοσοκομείου στο οποίο καταγραφόταν καθημερινά η κλινική της εικόνα! Στις 11 Απριλίου σημειώνεται ότι η κατάστασή της είναι άριστη, στις 12 Απριλίου ότι συνεχίζει χημειοθεραπεία ενώ έχει καλή κλινική κατάσταση και στις 13 Απριλίου ότι συνεχίζει “έφοδο χωρίς πρόβλημα”.

Δείτε το έγγραφο: 

Το ερώτημα πλέον που απασχολεί την εισαγγελία και το Ανθρωποκτονιών είναι τι προκάλεσε τον αιφνίδιο θάνατο του μικρού κοριτσιού από την Πάτρα που κατέληξε δίπλα στην μητέρα-συνοδό της; Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς κατέθεσαν μήνυση σε κατά παντώς υπευθύνου, φωτογραφίζοντας τους ιατρούς, η οποία κατέληξε στο αρχείο με εισαγγελική διάταξη. Την ίδια στιγμή οι Αρχές εστιάζουν και στο ενδεχόμενο ύπαρξης “αόρατων” ουσιών οι οποίες ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να ανιχνευθούν από τις “τυπικές τοξικολογικές” εξετάσεις που έγιναν τότε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του BLUE SKY ο Πέτρος Κούσουλος για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Tα στοιχεία που ψάχνουν οι Αρχές!

Πάτρα: Οι ιατροδικαστές διαψεύδουν ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από εισπνοή τοξικού αερίου

Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: To άγνωστο love story Μάνου και Ρούλας

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας