23:54 Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Η προκλητική μήνυση της Πισπιρίγκου κατά Κουσουλού

Πάτρα: Η προκλητική μήνυση της Πισπιρίγκου κατά Κουσουλού
  • Επινόησε «εξύβριση με έργο» επειδή είδε τον δείκτη του χεριού του δημοσιογράφου να ακουμπά το μέτωπό του!
  • «Έδειξε καταφρόνηση στο πρόσωπό μου, πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψή μου». Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει θράσος τη δημοσιογραφική κάλυψη της υπόθεσης

 

Ένα ασύλληπτο σενάριο από το οποίο περισσεύει το θράσος εξύφανε η Ρούλα Πισπιρίγκου, τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του συντονισμένου σχεδίου απόπειρας φίμωσης της «Μ» και του εκδότη της Πέτρου Κουσουλού. (Διαβάστε όλο το ιστορικό εδώ ereportaz.gr)

Τα όσα καταγράφονται στην προσχηματική μήνυση κατηγορώντας τον δημοσιογράφο για το αδίκημα της «εξύβρισης με έργο» θα διδάσκονται για πολλά χρόνια σε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής ως εγχειρίδιο αποφυγής άστοχων δικονομικών ενεργειών.

Ωστόσο, από μια προσεκτική ανάγνωση της κατάθεσης-μήνυσης της κατηγορουμένης, την οποία αποκαλύπτει η «Μ», προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για το αδίστακτο του χαρακτήρα της και κυρίως της δυνατότητας να φαντάζεται πράγματα χειραγωγώντας πρόσωπα και καταστάσεις. Στην κατάθεσή-μήνυσή της λοιπόν η κυρία Πισπιρίγκου χαρακτηρίζει «λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των συγγενών μου και του ιδίου (σ.σ. του Κουσουλού)» την αήθη, απρόκλητη και άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση με ύβρεις και απειλές που δέχτηκε ο δημοσιογράφος ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό αέρα! Χαρακτηρίζει «θράσος» την επιλογή του εκδότη της «Μ» να δώσει το «παρών» στην ανοικτή ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής, καθώς ως απόλυτος λογοκριτής θεωρεί ότι μπορεί να επιλέγει ποιοι λειτουργοί του Τύπου θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία, και στη συνέχεια εξιστορεί ένα φανταστικό σενάριο ισχυριζόμενη ότι ο Κουσουλός την «εξύβρισε» επειδή ακούμπησε το δάχτυλό του στο μέτωπό του!

Το θράσος της κατηγορουμένης φτάνει στο σημείο να δηλώσει θύμα επειδή η «Μ» αποκάλυψε τα ευρήματα-ντοκουμέντα με τις εμφανείς κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας και Ίριδας. Προφανώς διέλαθε την προσοχή της ότι η ίδια ήταν εκείνη που απέστελλε φωτογραφίες με δήθεν εκζέματα της Ίριδας σε δημοσιογράφους προκειμένου να αποδείξει την υποτιθέμενη αθωότητά της και περιέφερε δεξιά και αριστερά τις φωτογραφίες από τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας. Αντί ως μια χαροκαμένη μάνα η οποία υποτίθεται ότι ψάχνει την αλήθεια να δηλώσει ευγνώμων απέναντι στον Κουσουλό και στην «Μ» που αποκάλυψαν το χαμένο εύρημα (εντύπωμα στο δεξί μάγουλο της Μαλένας), το οποίο δεν κατέγραψε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ή να του στείλει λουλούδια καθώς μέσω της αποκάλυψης των ευρημάτων με τις κακώσεις της Ίριδας ξετρυπώθηκαν οι «ξεχασμένες» φωτογραφίες από το Α.Τ. Πατρών και απεστάλησαν στο Ανθρωποκτονιών, στη μήνυσή της εκδήλωσε την αγανάκτησή της γι’ αυτές τις αποκαλύψεις.

Ο λόγος προφανής: Επειδή οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις της «Μ» (όπως και εκείνες με το πανάκι) χάλασαν το ωραιότατο σενάριο που εξύφανε και εξυφαίνει μαζί με εκλεκτούς ιατροδικαστές περί σπανιότατου γονιδίου, το οποίο σκοτώνει υγιή παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες από διαφορετικά αίτια!

 

Η μήνυση

 

Στην κατάθεσή-μήνυση λοιπόν η κυρία Πισπιρίγκου γράφει τα εξής: «… Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός και ενώ είχε προηγηθεί απ’ ό,τι με ενημέρωσαν επεισόδιο λεκτικό μεταξύ των συγγενών μου και του ιδίου στην είσοδο του κτιρίου του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τον λόγο κατά την άποψή μας (sic) ότι είχε το θράσος να παρευρεθεί στις σημερινές δικασίμους και ευρισκόμενος στο ύψος της αίθουσας του Δικαστηρίου βλέποντάς με σήκωσε το χέρι του, έτεινε τον δείκτη του χεριού του και τον ακούμπησε στο μέτωπό του, στη συνέχεια με έδειξε με το χέρι του τείνοντάς το προς το μέρος μου και γελούσε, δείχνοντας καταφρόνηση στο πρόσωπό μου και προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή μου και θέλοντας να προκαλέσει ένταση και αναστάτωση στη δίκη και γι’ αυτόν τον λόγο ήρθε σήμερα στη δίκη, αν και εδώ και δέκα μήνες ουδέποτε είχε προσέλθει. Να αναφέρω ότι τον ανωτέρω δημοσιογράφο και εκδότη τον έχω μηνύσει, του έχω κάνει ασφαλιστικά τα οποία έχω κερδίσει και του έχω υποβάλει και αγωγή η οποία εκκρεμεί. Η δε μήνυσή μου κατ’ αυτού έχει αρχειοθετηθεί. Παρόλο αυτό, όπως ενημερώθηκα, δεν επηρεάστηκε καθόλου καθώς ανέβαζε κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του σήμερα στο τμήμα σέλφι – δικές του φωτογραφίες. Κατά την άποψή μου το έκανε όλο αυτό γιατί ήξερε πως θα ξεσπάσω επειδή είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τη νεκροψία-νεκροτομή των παιδιών μου στις οποίες φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών μου, της Μαλένας και της Ίριδας. Τις φωτογραφίες αυτές τις δημοσίευσε στην εφημερίδα ‘‘ΜΠΑΜ’’. Επιθυμώ την ποινική του δίωξη για τη σημερινή προσβολή της προσωπικότητάς μου. Ουδέν άλλο και υπογράφω».

 

Διασφάλιση

 

Η μοναδική υπόμνηση την οποία θέλουμε να κάνουμε στην κυρία κατηγορουμένη είναι ότι η αδίστακτη επίθεσή της και του ιθύνοντος νου της κατά της ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας δεν θα μείνει αναπάντητη. Εάν νομίζει ότι ζούμε στην Μπανανία και όχι στην Ελλάδα του 2023, σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπου η διασφάλιση της ελεύθερης δημοσιογραφίας αποτελεί και βασικό κριτήριο για τη διασφάλιση βασικών αρχών του κράτους δικαίου οι οποίες οφείλουν να τηρούνται, τότε πλανάται πλάνην οικτράν…

  

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ:

«Αποτελεί ντροπή για το κράτος δικαίου»

 

Από την πλευρά του καταθέτοντας στο Α.Τ. Αμπελοκήπων ο Πέτρος Κουσουλός έκανε λόγο για ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της κατηγορουμένης επισημαίνοντας με έμφαση ότι τόσο ο ίδιος όσο και συνεργάτες του στην εφημερίδα έχουν στοχοποιηθεί από την Πισπιρίγκου και το περιβάλλον της. «… Σε ζωντανή σύνδεση και για τουλάχιστον πέντε λεπτά τα τρία συγκεκριμένα άτομα (σ.σ. ο θείος, η αδελφή και η μάνα της κατηγορουμένης) εκστόμισαν άμεσες και έμμεσες απειλές στο πρόσωπό μου ισχυριζόμενοι ότι είμαι υπεύθυνος που κατέληξε η κυρία Πισπιρίγκου στη φυλακή… Όταν τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα αποχώρησαν, ενημερώθηκα από την Αστυνομία ότι έπρεπε να εισέλθω εντός του κτιρίου του δικαστηρίου και να παραδώσω την ταυτότητά μου προκειμένου να γίνει η καταγραφή της επίθεσης την οποία δέχθηκα. Ευρισκόμενος έξω από την αίθουσα του ΜΟΔ και αναμένοντας τις αστυνομικές Αρχές να λάβουν την ταυτότητά μου και την ταυτότητα των τριών προσώπων που μου επιτέθηκαν λεκτικά, είδα την κυρία κατηγορουμένη να κοιτάει προς το μέρος μου και να φωνάζει ‘‘φύγε από εδώ’’. Στη συνέχεια από συναδέλφους σας φυγαδεύτηκα σε ειδική αίθουσα του δικαστηρίου προφανώς για να γλιτώσω τα χειρότερα. Ξαφνικά πληροφορήθηκα ότι η κυρία Πισπιρίγκου κατέθεσε μήνυση σε βάρος μου ισχυριζόμενη ψευδώς ότι ακούμπησα το δάχτυλο στο μέτωπό μου και ότι γελούσα. Πρόκειται για μία ακόμη μεθοδευμένη κίνηση που έχει ως στόχο την περαιτέρω στοχοποίησή μου, την ποινική και ενδεχομένως φυσική μου εξόντωση, καθώς ως γνωστόν τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες της εφημερίδας ‘‘ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ’’ έχουμε πρωτοστατήσει στις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Αρνούμαι ως ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς που καταγράφονται στην έγκληση της κυρίας Πισπιρίγκου και επιφυλάσσομαι για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου. Τέλος θέλω να προσθέσω ότι για οποιοδήποτε συμβάν που πιθανόν πλήξει εμένα, μέλη της οικογένειάς μου και συνεργάτες μου υπεύθυνη θα είναι η κυρία κατηγορουμένη, το νομικό και συγγενικό της περιβάλλον και όλοι όσοι με έχουν στοχοποιήσει εξαιτίας του γεγονότος ότι ασκώ με ευσυνειδησία, τόλμη και θάρρος το δημοσιογραφικό μου λειτούργημα. Αποτελεί ντροπή για την κοινωνία, την ελευθεροτυπία και το κράτος δικαίου οι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζονται ως ποινικοί εγκληματίες επειδή κάνουν τη δουλειά τους…».

 

 

  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

 

 

Αμέσως μετά τα όσα συνέβησαν με τη μήνυση της Ρούλας Πισπιρίγκου εναντίον του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου. «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του από κατηγορουμένη σε ποινική δίκη και ενώ ο ίδιος την κάλυπτε δημοσιογραφικά. Επιπλέον πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουσουλός έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου. Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε νομικό μέσο. Το φαινόμενο των προσαγωγών δημοσιογράφων θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας