1:39 Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Κατέρρευσε το επιχείρημα Πισπιρίγκου για τις τοξικολογικές - Γιατί δεν ανευρέθηκε η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο - Ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος

Πάτρα: Κατέρρευσε το επιχείρημα Πισπιρίγκου για τις τοξικολογικές - Γιατί δεν ανευρέθηκε η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο - Ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος

Πάτρα: Σαν χάρτινος πύργος καταρρέει το πρόχειρο επιχείρημα το οποίο προσπάθησε να αρθρώσει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου περί μη ανίχνευσης δυο ουσιών (αδρεναλίνη και ροκουρόνιο) που χορηγήθηκαν στην άτυχη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του καθηγητή τοξικολογίας κ. Τσατσάκη ο οποίος επεσήμανε ότι μια πλήρης τοξικολογική έκθεση θα έπρεπε να είχε καταγράψει τις συγκεκριμένες ουσίες, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Κωνσταντίνος Ζάρδας, υποστήριξε ότι ενδεχομένως έγινε λάθος και αντί για το ροκουρόνιο χορηγήθηκε κεταμίνη.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Ο συγκεκριμένος όμως ισχυρισμός χαρακτηρίζεται ως παντελώς έωλος καθώς διαψεύδεται πλήρως από τις μαρτυρίες των γιατρών και των νοσηλευτών του “Παίδων” που ξεκαθαρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δεν χορηγήθηκε κεταμίνη αλλά και από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών που ανίχνευσαν την κεταμίνη σε πολύ υψηλό ποσοστό συγκέντρωσης και συγκεκριμένα 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml αίματος. Την ίδια στιγμή οι ερευνητές της υπόθεσης δολοφονίας της Τζορτζίνας εξηγούσαν στο eReportaz ότι στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας τόσο το ροκουρόνιο όσο και η αδρεναλίνη χαρακτηρίζονται ως  “άνευ ουσίας” καθώς χορηγήθηκαν στην προσπάθεια της ανάνηψης ενώ το 9χρονο κορίτσι ήταν “ήδη νεκρό” μετά την δολοφονική δόση κεταμίνης που την σκότωσε και σύμφωνα με το κατηγορητήριο της χορήγησε η ίδια της η μητέρα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις καταθέσεις που δημοσίευσε η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε περπατώντας, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, στους γιατρούς και νοσηλευτές του “Παίδων” για να τους ειδοποιήσει ότι κατι δεν πήγαινε καλά με την Τζωρτζίνα. Όταν εισήλθαν στον θάλαμο του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το άτυχο κορίτσι ήταν ήδη νεκρό και ξεκίνησαν οι προσπάθειες ανάνηψης κατά τη διάρκεια της οποία χορηγήθηκε η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο, το οποίο είναι μυοχαλαρωτικό και δεν έχει καμία σχέση με την κεταμίνη που είναι κατασταλτική ουσία η οποία χορηγείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι στην ανάνηψη!

 

Ολοκληρώθηκε ο ποσοτικό έλεγχος 

Την ίδια στιγμή όπως πληροφορείται το eReportaz ολοκληρώθηκε ο ποσοτικός έλεγχος και των υπόλοιπων ουσιών που χορηγήθηκαν στην άτυχη Τζωρτζίνα στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε και πρόκειται για βενζοδιαζεπίνες και αντιεπιληπτικά φάρμακα. Σύμφωνα με καθόλα έγκυρες πηγές δεν προέκυψε κάτι το εντυπωσιακό καθώς αποδείχθηκε ότι όλες οι ουσίες χορηγούνταν στην αποκαλούμενη “φαρμακευτική δόση” και ως εκ τούτου διαψεύδεται η πληροφορία ότι υπήρχε και άλλη ουσία -πλην της κεταμίνης- η οποία ανιχνεύθηκε σε υπέρμετρη δόση.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας