10:50 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: Λίγο πριν καταθέσει το υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Λίγο πριν καταθέσει το υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Την Τετάρτη -εκτός απροόπτου- αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα και να αποδείξει ότι, δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους των δύο άλλων της παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, στο θρίλερ της Πάτρας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει με υπόμνημα και θα σταθεί πάνω στην ιατροδικαστική έκθεση της Αγγελικής Τσιόλα η οποία εξέτασε το 6 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του. Μάλιστα, αυτή η έκθεση είναι και το ισχυρό χαρτί της όπως τονίζεται από το περιβάλλον της. Πρόκειται ίσως για την τελευταία προσπάθεια που κάνει προκειμένου να αποδείξει ότι δεν σκότωσε τα παιδιά της. Αν δεν πείσει με την κατάθεσή της οι εξελίξεις θα είναι άμεσες και ραγδαίες.

Το υπόμνημα
Το υπόμνημα της 33χρονης, που αναμένεται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών, δεν θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα, καθώς θέλει πάση θυσία να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα, για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Το «κλειδί» για τις Αρχές είναι ο θάνατος της Ίριδας, για τον οποίο η περιγραφή της αδερφής της, Δήμητρας Πισπιρίγκου, στην κατάθεσή της, κρίνεται ως σημαντική, καθώς είπε ότι βρήκε το παιδί στην κούνια νεκρό, σε άλλη θέση από αυτήν που ήταν συνήθως.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Αναζητά «σανίδα» σωτηρίας στις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις

Η ιατροδικαστής, Χριστίνα Τσάκωνα, που έβαλε την υπογραφή της, στο αρχικό πόρισμα, μετά τον θάνατο της Μαλένας επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο θάνατος του παιδιού προήλθε από παθολογικά αίτια. Κάτι που μέσα από το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα ανατρέπεται.

Όλοι κάνουμε λάθη λέει η Τσιόλα

Στο μεταξύ, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που υπέγραψε το αρχικό πόρισμα μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, παίρνει θέση και αμφισβητεί ανοιχτά το πόρισμα των συναδέλφων της, Καρακούκη – Καλόγρηα.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών υποστηρίζει ότι η ίδια δεν έκανε το παραμικρό λάθος στην υπόθεση, ότι με τις δικές της ενέργειες προχώρησε η έρευνα και υπογραμμίζει πως τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από το νέο πόρισμα δεν επιβεβαιώνονται από τη νεκροψία που έκανε η ίδια. 

Η κ. Τσιόλα μίλησε στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tempo24.news, όπως σημείωσε η ιατροδικαστής, που είχε πραγματοποιήσει τη νεκροψία-νεκροτομή στην 6 μηνών Ίριδα, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Αποκάλυψη: Γονιδιακό αίτιο… γιοκ για τους θανάτους των παιδιών από την Πάτρα

Πάτρα – Ό. Παπαδόπουλος από το Συνέδριο Ποινικολόγων: Η δήλωση Τσιόλα… ισχυρό “χαρτί” για την Πισπιρίγκου (βίντεο)

 

Πηγή: in.gr /megatv.com

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας