15:45 Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα - Νικόλαος Καρακούκης: «Ο κ. Κούγιας θα συναντήσει τις αγωγές στο γραφείο του»

Πάτρα - Νικόλαος Καρακούκης: «Ο κ. Κούγιας θα συναντήσει  τις αγωγές στο γραφείο του»

Σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να καμφθεί από τις «συκοφαντικές» και «ιταμές», όπως τις χαρακτηρίζει, επιθέσεις που εδώ και καιρό δέχεται από τον νέο, τέταρτο κατά σειρά, συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορουμένης και δις προφυλακισμένης για τις δολοφονίες των Μαλένας, Ίριδας, Τζωρτζίνας, δίνει μέσω της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο πλέον καταξιωμένος Έλληνας ιατροδικαστής, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, κ. Νίκος Καρακούκης.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, απαντά μέσω της «Μ» στις επιθέσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου


Ως γνωστόν, μαζί με τον κ. Καλόγρηα ο επικεφαλής των ιατροδικαστών της χώρας συνέταξε τη γνωμοδότηση-κόλαφο η οποία αποκάλυψε το διπλό έγκλημα -διά της ασφυξίας- το οποίο συντελέστηκε στην μόλις 3,5 ετών Μαλένα αλλά και στο έξι μηνών βρέφος, την Ίριδα, από τη μητέρα τους και υποτιθέμενη προστάτιδά τους Ρούλα Πισπιρίγκου. Επαναξιολογώντας το υλικό, προχωρώντας σε νέους εργαστηριακούς ελέγχους και κάνοντας ακόμη και αυτοψία στον θάλαμο νοσηλείας της Μαλένας, οι δυο κορυφαίοι Έλληνες ιατροδικαστές διέγνωσαν ότι τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη δεν κατέληξαν λόγω «θελήματος Θεού» ή ανύπαρκτων παθολογικών προβλημάτων, αλλά από ένα αόρατο χέρι το οποίο έφραξε τις αεροφόρες οδούς και τους στέρησε το οξυγόνο!

Ωστόσο, με την ανάληψη της υπεράσπισης από τον νέο, τέταρτο κατά σειρά, δικηγόρο της κατηγορουμένης, ο Νίκος Καρακούκης, ο Νίκος Καλόγρηας, ο Γρηγόρης Λέων αλλά και η Χαρά Σπηλιοπούλου μπήκαν στο κάδρο της δυσφήμησης και της προσπάθειας απαξίωσης του επιστημονικού τους έργου.

Απάντηση

Στην απάντηση-τοποθέτησή του μέσω της «Μ» ο κ. Καρακούκης ξεκαθαρίζει ότι για όλα τα συκοφαντικά που έχει εκστομίσει ο νέος συνήγορος της Πισπιρίγκου σε βάρος του ετοιμάζεται να απαντήσει μέσω αγωγής. «Κάποια στιγμή θα συναντήσει τα σχετικά δικόγραφα στο γραφείο του», αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν βιάζεται καθώς καθημερινά εξακολουθεί να συκοφαντείται. Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «…Υπηρετώ στις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αθηνών και Πειραιώς επί 30 έτη. Τα 15 έτη έχω καταλάβει διευθυντικές θέσεις στις δύο αυτές Υπηρεσίες και σύμφωνα με τον νόμο σε όλες τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες της χώρας.

Είμαι κρατικός λειτουργός και η δική μου αποστολή είναι η έρευνα και η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων αυτής συμβάλλοντας στην απονομή της δικαιοσύνης, ανεξαρτήτως κατηγορουμένων και κατηγόρων και χωρίς αμοιβή από δικηγόρους. Ο Αλέξης Κούγιας κατά συρροή και καθημερινά, συνεχώς και αδιάκοπα προβαίνει σε συκοφαντικές, ιταμές, ψευδείς εις βάρος μου δηλώσεις διά του Τύπου με δόλο και σε πλήρη γνώση της αναληθείας τους και συγκεκριμένα:

• ότι δεν έχω πτυχίο Ιατρικής!!!!
• ότι έκανα 13 χρόνια να τελειώσω την Ιατρική,
• ότι ψευδώς κατέθεσα ότι είμαι 15 χρόνια προϊστάμενος,
• απαξιώνει τα επιστημονικά μου προσόντα (διδακτορικό δίπλωμα),
• διαστρεβλώνει δηλώσεις μου δηλώνοντας ότι είμαι ανεπαρκής, ότι η έκθεση είναι κωμικού περιεχομένου ότι είμαστε αυτοδιόριστοι κ.λπ.

Για την ως άνω παραβατική συμπεριφορά εις βάρος μου του Αλεξίου Κούγια έχω αναθέσει στον δικηγόρο μου την επεξεργασία αγωγής στα αστικά δικαστήρια, χωρίς βιασύνη, αφού λόγω της καθημερινής συκοφαντικής δραστηριότητος εις βάρος μου διά του Τύπου εμπλουτίζεται με νέα ιταμά ψεύδη και συκοφαντικές δηλώσεις. Κάποια στιγμή θα συναντήσει τα σχετικά δικόγραφα στο γραφείο του.

Επιπροσθέτως ο Αλέξιος Κούγιας ως δικηγόρος πρέπει να γνωρίζει ότι οι ιατροδικαστές δεν οριοθετούν δράστη αλλά μόνον αιτία θανάτου. Ο δράστης οριοθετείται από τις αστυνομικές προανακριτικές Αρχές και διερευνάται ποινικά από τα αρμόδια δικαστήρια.

Τέλος όσον αφορά τον διορισμό μας στην υπόθεση έρευνας της αιτίας θανάτου, τη λέξη ‘‘αυτοδιορίστηκαν’’ που χρησιμοποιεί θα πρέπει να την ξαναδεί, αφού αυτοδιόριστος είναι κάποιος που ενεργεί αυτοβούλως χωρίς παραγγελία από κάποιον. Ο διορισμός μας έγινε κατόπιν παραγγελίας των αρμοδίων προανακριτικών Αρχών».


Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η κατηγορουμένη

Ευρωπαϊκή «καριέρα» φέρεται να επιζητεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς, όπως γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από νέο Δελτίο Τύπου του δικηγόρου της, εμφανίζεται έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των δικαστών και των εισαγγελέων που έχουν χειριστεί μέχρι στιγμής τις δικογραφίες με τις δολοφονίες των τριών παιδιών της.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «εκτός από τις μηνύσεις και αγωγές για αποζημίωσή της με 1.000.000 ευρώ κατά των Καρακούκη – Καλόγρηα – Λέων – Σπηλιοπούλου, η κα Σ.Π. με πρωτοβουλία του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλέξη Κούγια θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά του ελληνικού κράτους, του υπουργείου Δικαιοσύνης, των Εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και των Δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου, γιατί αγνοώντας νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις, νεκροψίες και νεκροτομές και νόμιμη πραγματογνωμοσύνη της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών κας Αγγελικής Τσιόλα, της επίλεκτης ιατροδικαστού Αθηνών κας Χριστίνας Τσάκωνα και του επίλεκτου ιατροδικαστού Πειραιώς κου Σωκράτη Τσαντίρη, αλλά και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και μαρτυρικές καταθέσεις του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Κραββαρίτη, του τακτικού ιατροδικαστού και παθολογοανατόμου κου Συμεών Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την ιατροδικαστική έκθεση της επίλεκτης ιατροδικαστού, πραγματογνώμονος από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου και τη μαρτυρική κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη, ο οποίος κατέθεσε ότι έπεσε θύμα παραπλανήσεως από τον ιατροδικαστή Καλόγρηα και ότι κακώς χρησιμοποίησε μια χρώση, η οποία πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε παγκοσμίως από παθολογοανατόμο για τη διαπίστωση ασφυκτικού θανάτου βρεφών αλλά και ενηλίκων και η οποία χρησιμοποιείται μόνο για τη διαπίστωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, εντελώς παράνομα και σκόπιμα, άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει, σε συνεργασία με την τακτική καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Αθηνών Χάιδω Σπηλιοπούλου, αγνόησαν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το πώς διενεργούνται νόμιμα πραγματογνωμοσύνες και πώς ανατρέπονται νόμιμα πραγματογνωμοσύνες, και με μία κωμικού νομικού/επιστημονικού περιεχομένου απλή έκφραση γνώμης δύο αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών, οι οποίοι δεν διενέργησαν ούτε νεκροψία, ούτε νεκροτομή, αλλά μόνο από μεταθανάτιες φωτογραφίες και ένα πανάκι μωρού που τους παρέδωσε η δήθεν δολοφόνος Σ.Π., δηλαδή η δήθεν δολοφόνος τούς παρέδωσε η ίδια το μέσον, με το οποίο δήθεν σκότωσε το παιδί της, άσκησαν παράνομη ποινική δίωξη…».  Καρακούκης


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Η απάντηση του νέου συνηγόρου της Ρ. Πισπιρίγκου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Πάτρα: Τι έκαψε την Πισπιρίγκου για Μαλένα – Ίριδα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας