11:12 Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα - Ό. Παπαδόπουλος από το Συνέδριο Ποινικολόγων: Η δήλωση Τσιόλα… ισχυρό “χαρτί” για την Πισπιρίγκου (βίντεο)

Πάτρα - Ό. Παπαδόπουλος από το Συνέδριο Ποινικολόγων: Η δήλωση Τσιόλα… ισχυρό “χαρτί” για την Πισπιρίγκου (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πάτρα το 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Το ενδιαφέρον στρέφεται στη διοργάνωση περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αφού η πρώτη συζήτηση αφορά στη δημοσιότητα και τις τηλεοπτικές “δίκες”.

Μια συνάντηση που αποκτά πανελλήνιο ενδιαφέρον, λόγω της υπόθεσης των θανάτων των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, αφού συμμετέχουν ο γνωστός ποινοκολόγος Αλέξης Κούγιας, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

Ανάμεσα σε όσους παρακολουθούν την εκδήλωση και η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελική Τσιόλα.

Δείτε live τις εργασίες του Συνεδρίου:

 

Η υπόθεση των θανάτων των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης.

‘Ενα ισχυρό χαρτί στα χέρια της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, χαρακτήρισε ο συνήγορος της 33χρονης κατηγορούμενης, την αντίδραση της ιατροδικαστή Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, στο πόρισμα των συναδέλφων της ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλογρηά, που αποδίδουν τον θάνατο της Ίριδας σε δολοφονία λόγω ασφυξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσιόλα μέσω μια μακροσκελούς ανακοίνωσης μέσω του δικηγόρου της, εξαπολύει ευθεία επίθεση έναντι όσων διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας στον τύπο και αναφέρει ότι τα ευρύματα του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα δεν επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, η κ. Τσιόλα ήταν η ιατροδικαστής εκείνη που εξέταση νεκροτομικά τη μικρή Ίριδα Δασκαλάκη, ενώ οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλογρηάς έβγαλαν πόρισμα εξετάζοντας απλά στοιχεία και φωτογραφίες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ξεσπά ο Ανδρέας Ηλιάδης – ιατρός της Τζωρτζίνας: «Θεωρώ την ανακοπή στο Καραμανδάνειο σαν τρίτο θάνατο»

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός: Γιατί ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως δεν υποπτεύτηκε ποτέ τη Ρούλα Πισπιρίγκου;


“Δικαιολογημένη η αντίδραση της Αγγελικής Τσιόλα”

Στο πλευρό της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών στάθηκε και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας μιλώντας στους δημοσιογράφους, η αντίδραση της κ. Τσιόλα ήταν δικαιολογημένη, κατακρίνοντας παράλληλα τη δημόσια συζήτηση που γίνεται σχετικά με τις ενέργειες των ιατροδικαστών που χειρίστικαν τις υποθέσεις των θανάτων των παιδιών.

Παράλληλα ο γνωστός ποινικολόγος κατέκρινε τις “τηλεδίκες”, αναφέροντας ότι στον τηλεοπτικό αέρα δικάζονται άνθρωποι και επιστήμονες από άσχετους δημοσιογράφους και τηλεπαρουσιαστές, ενώ συμμετέχουν σε αυτές δικηγόροι που “δεν έχουμε δει ποτέ στα δικαστήρια”, όπως είπε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για πολύ συγκεκριμένους συναδέλφους του.

 

 

Πηγή: flamis.gr/pelop.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας