7:12 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πατρα : Όλα όσα ειπώθηκαν στο space του Κουσουλού (Podcast)

Πατρα : Όλα όσα ειπώθηκαν στο space του Κουσουλού (Podcast)

Πάτρα – Κουσουλός: Τι απάντησε ο Γρηγόρης Λέων σε ρώηση αν βρέθηκαν ίνες στα στόματα των παιδιών;

Το θέμα της Πάτρας μονοπωλεί το ενδιαφέρον και όχι άδικα. Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους αιφνίδια κάτω από συνθήκες που εύλογα δημιούργησαν ερωτήματα που οδήγησαν την εισαγγελία για τη σύσταση άτυπης επιτροπής διερεύνησης. Ο Πέτρος Κουσουλός ανήκει στη μερίδα των δημοσιογράφων που έχουν πάρει ζεστά το θέμα και με το ρεπορτάζ τους προσπαθεί να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο μυστήριο του αιώνα για τα ελληνικά δεδομένα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο γνωστός δημοσιογράφος είναι ενεργός χρήστης των social media.  Χθές (22/3) στο Twitter διοργανώθηκε το λεγόμενο space, ένας χώρος όπου άτομα μπορούν να συνδιαλέγονται και να μοιράζονται απόψεις.

Δείτε την συνομιλία του Πέτρου Κουσουλού με τους πολίτες στο twitter spaces:

Το θέμα ήταν «Οι καυτές εξελίξεις στο θέμα της Πάτρας» και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το χάσταγκ εκτοξεύθηκε στις πρώτες θέσεις των trends. 6.000 λογαριασμοί έλαβαν μέρος στη συζήτηση όπου έθεσαν τις ερωτήσεις τους.

Μέσα σε όλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο πατέρας ήταν εκείνος που μετέφερε με την άδεια των αστυνομικών αρχών τα όργανα της Ίριδας στα Ιωάννινα για να γίνει εξέταση τους από την παθολογοανατόμο κα. Μητσέλου.

Η επιστήμονας, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, είδε έναν κλαμένο πατέρα που ζητούσε επιτακτικά να μάθει από τι πέθανε το παιδί του και συγκινημένη του είπε “εγώ θα βρω από τι πέθανε το παιδί σου”». Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μητσέλου είναι αυτή που έβγαλε το πόρισμα με την “αγενεσία φλεβόκομβου” την οποία θεώρησε ως αιτία θανάτου, πράγμα που απορρίπτουν διακεκριμένοι ιατροί και ιατροδικαστές, σύμφωνα με τον κ. Κουσουλό.

Στο space έδωσε το «παρών» και ο Γρηγόρης Λέων όπου τόνισε ότι για εκείνον έχει μεγάλη σημασία το πανάκι που βρέθηκε για τη μικρή Ίριδα καθώς είναι ένα σημαντικό εύρημα. Απάντησε αρνητικά επιπλέον σε ερώτηση αν βρέθηκαν ίνες από τα πανάκια στα στόματα των παιδιών.

Ακούστε στο podcast του Πέτρου Κουσουλού απευθείας από το spaces:

 

Αναφορικά με την περίπτωση της Τζωρτζίνας χαρακτηριστική ήταν τα λόγια του για τις πλημμέλειες των αρμόδιων στη διερεύνηση του θανάτου της. «Κάποιοι θα πρέπει να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο για αυτό που συνέβη με την Τζωρτζίνα. Θάψανε το παιδί μαζί με τον βηματοδότη δεν θεώρησαν σκόπιμο να τον βγάλουν και ο οποίος χτυπούσε μανιωδώς στην κηδεία και έφτασαν να αναρωτιούνται όσοι ήταν εκεί τι ήταν αυτό που έκανε “μπιπ”». Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε δύσπιστος για το κατά πόσο θα κληθούν να λογοδοτήσουν για αστοχίες και αβλεψίες γιατροί και επιστήμονες.

Αργότερα, χρήστης του Ίντερνετ μετέφερε τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στον δημοσιογράφο που είπε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει ακούσει μέχρι στιγμής για την υπόθεση δεν βλέπει εμπλοκή της μητέρας και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί η ενοχή της ενώπιον δικαστηρίου ακόμη και αν αποδειχθούν ιατροδικαστικά οι θάνατοι ως ασφυκτικοί.

«Αν δεν υπάρξει ομολογία, υπάρχουν και άλλες ενδείξεις. Αλλά να τονίσουμε ότι και η παραμικρή αμφιβολία είναι υπέρ του ανθρώπου που κατηγορείται».

 

Πάτρα

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας