18:41 Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα - Π. Κουσουλός : Οι εξελίξεις για Μαλένα και Ίριδα - Τι θα γίνει με την καρδιά του βρέφους (βίντεο)

Πάτρα - Π. Κουσουλός : Οι εξελίξεις για Μαλένα και Ίριδα - Τι θα γίνει με την καρδιά του βρέφους (βίντεο)

Πάτρα: Αύριο Τρίτη αναμένεται, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», να ολοκληρωθεί ο τοξικολογικός επανέλεγχος ο οποίος πραγματοποιείται κατόπιν παραγγελίας στα διασωθέντα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας, δύο εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που κατέληξαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021 αντίστοιχα.

Όπως είπε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ο Πέτρος Κουσουλός : “Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τους ιατροδικαστές-πραγματογνώμονες κ. Καρακούκη και Καλόγρηα να ξεκινήσουν τη σύνταξη του πολυπόθητου πορίσματος το οποίο θα λύσει τα χέρια των εισαγγελέων (κ. Ελευθεριάνου και Ανδρέου) και θα εκκινήσει ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση των όποιων ποινικών ευθυνών στη Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και σε άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως ευθύνονται για την κατάληξη των παιδιών.”


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τοξικολογικός επανέλεγχος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει κάποιο θετικό εύρημα το οποίο ανατρέπει τις αρχικές τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες είχαν γίνει σε Μαλένα και Ίριδα και ήταν αρνητικές. Παρότι, σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση και η ενδελεχής αξιολόγηση και των τελευταίων ευρημάτων, εντούτοις όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ» έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας μέσω χορήγησης δηλητηρίου (π.χ. κεταμίνης) όπως συνέβη στην περίπτωση της άτυχης Τζωρτζίνας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέων για Πάτρα: «Τα φιαλίδια με το αίμα της Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση»

Πάτρα – Γρηγόρης Λέων: Γιατί υπάρχει καθυστέρηση στα πορίσματα – Τι συμβαίνει με τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών


Είναι ενδεικτικό ότι οι εισαγγελικές Αρχές αξιολογούν ήδη το υλικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή τους και έχει αποκαλύψει μέσω συνεχόμενων δημοσιευμάτων η «Μ», όπως οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που απαθανατίζουν εμφανή σημάδια (αμυχές και εντυπώματα) τόσο στο πρόσωπο της Μαλένας όσο και εκείνο της μικρής Ίριδας. Την ίδια στιγμή οι ιατροδικαστές-πραγματογνώμονες οι οποίοι καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά και να διορθώσουν τις αστοχίες των συναδέλφων τους συναξιολογούν τα ευρήματα τα οποία ήδη έχουν καταγραφεί από τις ιστολογικές εξετάσεις και αποκαλύπτουν έντονο πνευμονικό οίδημα και πνευμονική συμφόρηση (στη Μαλένα) και ασφυκτικές κηλίδες, υποξυγοναιμία εγκεφάλου κ.λπ. (στην Ίριδα). Παράλληλα το Ανθρωποκτονιών σε συνεννόηση με την εισαγγελική Αρχή έχει ήδη συλλέξει ικανοποιητικό υλικό, μαρτυρίες, ιατρικά έγγραφα κ.ά. τα οποία ήδη αξιολογούνται.

Οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως κλειδί την υπόθεση της Ίριδας, καθώς το μόλις έξι μηνών βρέφος κατέληξε μέσα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου, παρουσία της κατηγορουμένης, Ρούλας Πισπιρίγκου, και της αδελφής της Δήμητρας. Σε αυτή την περίπτωση δεν είχε προηγηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η πλευρά της υπεράσπισης να μην μπορεί να ισχυρισθεί ενδεχόμενο ιατρικό λάθος όπως ήδη κάνει στην περίπτωση της Τζωρτζίνας και θα πράξει και στην περίπτωση της Μαλένας. Ο δημοσιογράφος είπε ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ,δεν πρόκειται να μεταφερθεί η καρδιά της Ίριδας στο εξωτερικό.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας