3:30 Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη» η κατηγορία που μου αποδίδεται - Όλο το απολογητικό υπόμνημα (ντοκουμέντο)

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστη, εξωπραγματική και επονείδιστη» η κατηγορία που μου αποδίδεται - Όλο το απολογητικό υπόμνημα (ντοκουμέντο)

«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία» αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο 11 σελίδων υπόμνημα που παρέδωσε στην ανακρίτρια που διερευνά τον θάνατο της 9χρονης.

Η κατηγορούμενη, που κρίθηκε προφυλακιστέα ως ύποπτη για την διάπραξη νέων αδικημάτων αλλά και λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης της, ζήτησε από τους δικαστικούς λειτουργούς να μην διατάξουν την προφυλάκισή της, καθώς όπως αναφέρεται στο υπόμνημα της: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να ‘χάσω’ την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ, εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».

Η 33χρονη γυναίκα , απολογούμενη δήλωσε πως αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που της καταλογίζεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, τονίζοντας πως «καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται, μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά».

Η κατηγορουμένη, δια των συνηγόρων της Όθωνα Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ζάρδα, φέρεται να υπέβαλε στην ανακρίτρια δύο αιτήματα με τα οποία ζητά να αποσαφηνιστεί από το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας – και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.

Τα αιτήματα σχετίζονται με την θέση της 33χρονης, ότι δεν δόθηκε από την ίδια θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί , όπως αναφέρεται στην δικογραφία. Η ίδια αντιτείνει σε αυτό πως «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις, μία από τις οποίες είναι η παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές, ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα, η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες, είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Ρ. Πισπιρίγκου: «Δεν θα πει ποτέ ότι σκότωσε τα παιδιά της» λέει ο δικηγόρος της Ο. Παπαδόπουλος

Πάτρα: Προφυλακιστέα η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας