16:52 Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το απόγευμα στις 6:00μμ η κατάθεση του σημειώματος στην ΓΑΔΑ για Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το απόγευμα στις 6:00μμ η κατάθεση του σημειώματος στην ΓΑΔΑ για Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής θα καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου σήμερα (13/7) στις 18:00 ο Οθωνας Παπαδόπουλος το υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα είναι πως τα δύο παιδιά από την Πάτρα δολοφονήθηκαν και κλήθηκε η μητέρα τους να δώσει εξηγήσεις.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το eReportaz η Πισπιρίγκου αναμένεται να στοιχηθεί πίσω από τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες καταρρίφθηκαν από την πραγματογνωμοσύνη των εμπειρογνωμόνων που ορίστηκαν από την εισαγγελική Αρχή. Θα υποστηρίξει ότι δηλαδή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα κατέληξαν από παθολογικά αιτία! Η συγκεκριμένη θέση ωστόσο δεν έχει λογικό έρεισμα καθώς ως γνωστόν οι ιατροδικαστές στις καταθέσεις τους στο Ανθρωποκτονιών οι ιατροδικαστές «αποτραβηχτήκαν» από την αρχική τους θέση, δηλαδή την ηπατική ανεπάρκεια και την αγενεσία φλεβόκομβου. Μάλιστα δικαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι από τη στιγμή που η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται την ασφυξία ως αιτία θανάτου, θα πρέπει να εξηγήσει από τι κατέληξαν τα παιδιά της.

Τεχνικοί σύμβουλοι

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτός από το έγγραφο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων η Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσει και κάτι που μοιάζει σαν έκθεση ενός τεχνικού συμβούλου. Ο συγκεκριμένος Ιατροδικαστής απαντάει σε μερικά ερωτήματα της Πισπιρίγκου σε ότι αφορά το πόρισμα Καρακούκη και Καλογρηά. Επισήμως αυτό το οποίο λέγεται είναι ότι λόγω του περιορισμένου χρόνου η υπεράσπιση της κατηγορούμενης δεν είχε τον χρόνο να συντάξει και να συνεισφέρει κάποια ολοκληρωμένη τεχνική έκθεση. Παράλληλα εξετάζεται εάν αύριο θα παραδοθεί και ένα ανάλογο σημείωμα ερωτήσεων-απαντήσεων και ενός δεύτερου τεχνικού συμβούλου.

Σημάδια

Παράλληλα η Πισπιρίγκου αναμένεται να χρησιμοποιήσει και τις καταθέσεις των ιατρών-νοσηλευτών, τουλάχιστον εκείνων που λένε ότι δεν παρατήρησαν κάποιο σημάδι στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας. Ωστόσο και αυτό το επιχείρημα είναι ιδιαίτερα αδύνατο καθώς αφενός τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα είχαν εμφανή σημάδια όπως προκύπτει και από τα ντοκουμέντα που είχε αποκαλύψει η ΜΠΑΜ και αφετέρου οι συγκεκριμένες κακώσεις ήταν προθανάτιες. Αυτό προκύπτει τόσο από την αρχική συνέντευξη την οποία έδωσε η Ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, κάνοντας λόγο για «σημαδάκια» τα οποία πιθανώς προκάλεσε το ίδιο το παιδί (Μαλένα) αλλά και από την κατάθεση-φωτιά της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία επεσήμανε ότι μέσα στο στόμα της Ίριδας είδε σκούρα σημάδια (σ.σ. αίμα) τα οποία δεν υπήρχαν το προηγούμενο βράδυ καθώς και ότι από τη φωτογραφία που της υποδείχθηκε διέκρινε και ένα σημάδι κάτω από το ρουθούνι το οποίο επίσης δεν υπήρχε την τελευταία νύχτα που το παιδί ήταν εν ζωή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Γρ. Λέων: “Καρφιά” με πολλούς αποδέκτες – Ο τεχνικός σύμβουλος δεν είναι…

Πάτρα – Ανδρέας Ηλιάδης: Συγκλονίζει ο γιατρός της Τζωρτζίνας για Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη – Ο πατέρας γνώριζε πολλά πράγματα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας