11:56 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τα ψέματα και το σημείο που «έκαψε» την Πισπιρίγκου

Πάτρα: Τα ψέματα και το σημείο που «έκαψε» την Πισπιρίγκου

Δύσκολα τα πράγματα στην απολογία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία –κατά τη διάρκεια της απολογίας της– υπόκειται στη βάσανο των ερωτήσεων της έδρας του δικαστηρίου και της εξαιρετικά διαβασμένης προέδρου του ΜΟΔ Αθηνών.

Του Πέτρου Κουσουλού

Είναι προφανές ότι η κατηγορουμένη πήγε εντελώς απροετοίμαστη στην απολογία της (σ.σ. ο συνήγορός της ασχολείται εσχάτως με τα του Ολυμπιακού), καθώς κανείς δεν τη συμβούλευσε να αποφύγει τις συνεχείς αναφορές στον Μάνο Δασκαλάκη. Είναι γεγονός ότι το 70% με 80% του μέρους της απολογίας της Πισπιρίγκου αναλώνεται στο τι έκανε ή δεν έκανε ο Δασκαλάκης, κάτι που σύμφωνα με νομικούς κύκλους καταδεικνύει την εμμονή που έχει με τον πρώην σύζυγό της.

Με αυτόν τον τρόπο –χωρίς να το καταλαβαίνει– ενισχύει τις διαπιστώσεις των δικαστών που στο βούλευμα απέδωσαν ως κίνητρο για την απόπειρα και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας τον Μάνο!

Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι μια ερώτηση της προέδρου ήταν ικανή όχι μόνο να φέρει σε δυσχερή θέση, αλλά να «κάψει» την κατηγορουμένη. Τη ρώτησε το πλέον απλό. Γιατί την ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», και ενώ το υγιέστατο μέχρι εκείνη τη στιγμή κοριτσάκι θα έπαιρνε εξιτήριο, εκείνη το άφησε στο νοσοκομείο και επισκέφθηκε τα σπίτια της στην Πάτρα προκειμένου να μαζέψει ρούχα και να επιστρέψει. Και κάπου εκεί η Πισπιρίγκου σάστισε, κοίταξε τη δικηγόρο Μπάκα (είπαμε, ο Κούγιας ήταν απών) και προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει… τουαλέτα. Είναι προφανές ότι η πρόεδρος του ΜΟΔ σκέφθηκε και ρώτησε το αυτονόητο, παραγνωρίζοντας ή μάλλον γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ουδείς άνθρωπος στον πλανήτη, ο οποίος δεν είχε σχεδιάσει κάτι, θα προέβλεπε την παραμονή του παιδιού του στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, και θα έτρεχε να μαζέψει βαλίτσες και ρούχα. Αλλά μάλλον η Ρούλα ήταν πολύ μπροστά, με την πλευρά Δασκαλάκη ευλόγως να διερωτάται πλέον (καθώς δεν το γνώριζε) τι άλλο έφερε (εκτός από ρούχα) η κατηγορουμένη όταν επέστρεψε στο «Καραμανδάνειο»!

Συν τοις άλλοις, η Πισπιρίγκου (η οποία δεν… διάβαζε τα απολογητικά υπομνήματα που συνέτασσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος) αναφέρθηκε και πάλι στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη φροντίζοντας μάλιστα –αυτή τη φορά– να πει ότι μετά τη μαγνητική τούς είχε πει ότι η Τζωρτζίνα είχε περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. Κάτι που διαψεύδεται όχι μόνο από τον γνωστό ιατρό, αλλά και από τα ίδια τα γεγονότα, καθώς ο Ηλιάδης ήταν εκείνος ο οποίος είχε φροντίσει να βρει Κέντρο Αποκατάστασης για την άτυχη Τζωρτζίνα στην Αθήνα και μάλιστα είχε φέρει σε επαφή την Πισπιρίγκου με γνωστή παιδοφυσίατρο. Εκείνος ήταν, δε, που με προσωπικές ενέργειες φρόντισε το εννιάχρονο θύμα –πάντα κατά το κατηγορητήριο– της Πισπιρίγκου να μετακινηθεί με ασθενοφόρο από το Πανεπιστημιακό του Ρίου στο νοσοκομείο των Αθηνών, όπου κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα από τη δολοφονική δόση κεταμίνης.

Στα άλλα νέα αξίζει να σημειώσω ότι η Πισπιρίγκου διαστρέβλωσε την πραγματικότητα αναφερόμενη στην παιδίατρο της Τζωρτζίνας και γιατί επέλεξε –εν μέσω COVID– το πρωινό της 8ης Απριλίου να μεταφέρει το παιδί στο «Καραμανδάνειο». Είπε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα η Τζωρτζίνα είχε επισκεφθεί επειδή είχε πόνους στην κοιλιά την παιδίατρο, ενώ η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη ήταν προληπτική μετά και τον θάνατο της Ίριδας και ότι κανένας πόνος στην κοιλιά δεν υπήρχε.

Επίσης είναι προφανές ότι… μπερδεύτηκε όταν είπε πως η Τζωρτζίνα δεν πολυ…ζωγράφιζε.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί και τη στήλη ΕΔΩΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαστικό Ρεπορτάζ: Διαβάστε στο νέο τεύχος που κυκλοφορεί

Θεσσαλονίκη: Μαζί σκότωσαν την 41χρονη Γεωργία οι δυο κατηγορούμενοι – Της έσπασε ο αυχένας

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας