3:34 Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα - Τεχνικός σύμβουλος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει... μπορεί να προκαλέσει άπνοια - Ιατροδικαστής Κούτσης: Μετά την άπνοια καταλήγεις

Πάτρα - Τεχνικός σύμβουλος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει... μπορεί να προκαλέσει άπνοια - Ιατροδικαστής Κούτσης: Μετά την άπνοια καταλήγεις

Εντύπωση και έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου της Ρούλας Πισπιρίγκου Γιώργου Σιδερά ο οποίος επιμένει ότι η υπερβολική δόση κεταμίνης δεν σκοτώνει και ότι “Αν χορηγηθεί μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει άπνοια, υψηλή πίεση, σπασμούς και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια αλλά όχι καθαρά από την κεταμίνη”. Δεν είναι Γιάννης, όπως λέει ο λαός μας, αλλά Γιαννάκης!

Αξίζει να παρατηρήσει κανείς το ύφος του ιατροδικαστή κ. Χαράλαμπου Κούτση για αυτά που ακούει. Μάλιστα απαντώντας στον περίεργο αυτό ισχυρισμό του κ. Σιδερά είπε “…μετά την άπνοια καταλήγεις … η άπνοια σκοτώνει”.

Όταν δε ήρθε σε δύσκολη θέση ο κ. Σιδεράς λέγοντας αν ο ασθενής είναι υπό επιτήρηση και να χορηγηθεί υπερβολή ποσότητα κεταμίνης δεν πεθαίνει τότε ο κ. Ευαγγελάτος του υπενθύμισε ότι όταν ειδοποιήθηκαν οι γιατροί το παιδί ήταν ήδη νεκρό! Η απάντηση του κ. Σιδερά ήταν: …δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση μου!

Δείτε όλο το ρεπορτάζ του MEGA

Μετά τις δηλώσεις στο MEGA ενός από τους τεχνικούς συμβούλους της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με τη χορήγηση κεταμίνης και την άποψή του ότι δεν ήταν αυτή που σκότωσε το παιδί, στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ιατροδικαστής, ο οποίος έδωσε εκ διαμέτρου αντίθετη οπτική.

«Δεν ξέρω για τη γερμανική βιβλιογραφία αλλά τουλάχιστον τα αγγλικά μου και η αμερικάνικη βιβλιογραφικά σημειώνουν ξεκάθαρα ιατροδικαστικά ότι η κεταμίνη σκοτώνει, ειδικά σε μεγάλη ποσότητα. Ενδεικτικά σε κάποιο από τα βιβλία αναφέρεται ότι τα 7 mg είναι θανατηφόρα δόση για ενήλικες».

Ο κ. Κούτσης αναφέρει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:

«Είναι απολύτως θανατηφόρα η δόση αυτή που έχει βρεθεί στην 9χρονη».

Και συμπληρώνει:

«Τα ιατρικά δεδομένα όπως είχαν δοθεί από την πρώτη στιγμή, έδειξαν ότι είχε βρεθεί η κεταμίνη, είχε βρεθεί και ο μεταβολίτης της. Η εξέλιξη είχε γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εδόθη μεγάλη δόση ενδοφλεβίως και έδρασε γρήγορα και αυτή δεν προκύπτει από κάποιον ιατρικό χειρισμό».

Μιλώντας τηλεφωνικά στο MEGA, ο Γιώργος Σιδεράς, τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου, επέμεινε στην άποψή του ότι η κεταμίνη δεν σκότωσε την 9χρονη.

«Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, δεν έχει καρδιοτοξικότητα. Αν χορηγηθεί μεγαλύτερη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει άπνοια, υψηλή πίεση, σπασμούς και μπορεί να πεθάνει κανείς από την άπνοια αλλά όχι καθαρά από την κεταμίνη».

Και συμπλήρωσε:

«Όταν χορηγηθεί σε φυσιολογικά πλαίσια δεν πεθαίνει κανείς, σε μεγάλη δοσολογία φέρνει άπνοια και πεθαίνει κανείς από την άπνοια, μόνο όμως όταν δεν είναι υπό επιτήρηση και περάσει ένα χρονικό διάστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Πλαστικός χειρουργός ο τεχνικός σύμβουλος Πισπιρίγκου! Τι είπε για κεταμίνη και θανάτους (βίντεο)

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου τηλεφωνούσε συνέχεια στους ιατροδικαστές για τον θάνατο της Μαλένας

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας