2:35 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Θρίλερ με το θάνατο της Τζωρτζίνας - Ο απινιδωτής «δείχνει»εξωτερική παρέμβαση

Πάτρα: Θρίλερ με το θάνατο της Τζωρτζίνας - Ο απινιδωτής «δείχνει»εξωτερική παρέμβαση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αυτό προκύπτει από τις online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στη Τζωρτζίνα

Νέα δεδομένα έρχονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega αυτό προκύπτει από τις online καταγραφές του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στη Τζωρτζίνα

Νέα δεδομένα έρχονται στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές.

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του καναλιού διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα λεπτά πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το 2022 η Τζωρτζίνα, νοσηλεύτηκε σε συνέχεια της εγκεφαλοπάθειας. Της είχε ήδη τοποθετηθεί απινιδωτής και ήταν σε σταθερή κατάσταση. Ο γονιδιακός έλεγχος δεν έδειξε κανένα εύρημα. Τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο για νευρολογικό έλεγχο, κατέληξε μέσα στο δωμάτιο.

Ο Παιδοκαρδιολόγος – Διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Ωνασείου ανέφερε:

«Σε όλες τις μεταδόσεις που είχε κάνει είτε αυτόματα το μηχάνημα, είτε ενεργοποιώντας το η μητέρα δεν είδαμε να υπάρχει κάποια σοβαρή αρρυθμία. Επίσης η λειτουργία του μηχανήματος που είναι τόσο σαν βηματοδότης όσο και απινιδωτής έδειχνε να είναι απόλυτα φυσιολογική. Έγινε και γενετικός έλεγχος ο οποίος δεν έχει δείξει κάποιο από τα κληρονομικά νοσήματα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο.»

Στο μικρόσκόπιο οι ιατρικές εξετάσεις

Στο μεταξύ στα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών «ποντάρουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας για να ρίξουν φως στους μυστηριώδεις θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Αυτό που εξετάστηκε σε πρώτη φάση ήταν η αιτία θανάτου για το κάθε κοριτσάκι, η οποία επίσημα ήταν ίδια και για τα τρία. Αιφνίδια ανακοπή. Οι Αρχές, όμως, αναζητούν απαντήσεις και θεωρούν πως τα πρώτα στοιχεία θα δοθούν από τις ιστολογικές εξετάσεις που έχουν διεξαχθεί στο τελευταίο κορίτσι που έχασε τη ζωή του, τη Τζωρτζίνα.

«Επειδή υπήρχε αυτό το οικογενειακό ιστορικό είχε μπει και απινιδωτής στο παιδί, επομένως ήταν όχι μόνο θωρακισμένο, παρακολουθούνταν η υγεία του παιδιού και από μακριά και πραγματικά μας εντυπωσιάζει το γεγονός ότι πέθανε παρόλο που είχε άριστη φροντίδα», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας σε δηλώσεις της.

Οι αστυνομικοί, που έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των τριών κοριτσιών και οποιεσδήποτε καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές, θα αρχίσουν ίσως και την επόμενη εβδομάδα τις κλήσεις για κατάθεση των επιστημόνων, ενώ οι γονείς των παιδιών αναμένεται να κληθούν τελευταίοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν ακόμη ιδιότυπες αναρτήσεις σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Επιπλέον, συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις στα social media την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση. Επιπλέον, διερευνούν περιστατικά στο εξωτερικό – όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ – που έχουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας