15:35 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Το πόρισμα της ΔΕΕ για Πισπιρίγκου- Που και πότε έψαχνε για κεταμίνη (αποκλειστικό)

Πάτρα: Το πόρισμα  της ΔΕΕ για Πισπιρίγκου- Που και πότε έψαχνε για κεταμίνη (αποκλειστικό)

ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

• Στις 17 Ιανουαρίου 2022 είχε επισκεφθεί ιατρικό ιστότοπο και διάβαζε για αναισθητικά και κεταμίνη!
• Τρεις ημέρες προτού καταλήξει η Τζωρτζίνα, η μηχανή αναζήτησής της «εμφάνισε» πάλι πληροφορίες για τη θανατηφόρο ουσία

Των ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ – ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑΚΗ 

Ευρήματα-φωτιά προκύπτουν από τα (αρχικά) αποτελέσματα της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που πραγματοποιήθηκε στο κινητό τηλέφωνο αλλά και το διαδικτυακό σύννεφο (cloud) το οποίο χρησιμοποιούσε η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου και αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ». Όπως προκύπτει από τη διήμερη εξέταση (11 και 12 Απριλίου) που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο κινητό τηλέφωνο και στην κάρτα μνήμης που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σπίτι της κατηγορουμένης βρέθηκαν συνολικά 27 αναζητήσεις που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες με αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο.

Το πλέον ενδιαφέρον όμως και συνάμα συγκλονιστικό είναι ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε πίσω της η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλύπτουν ότι στις 17 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή 12 ημέρες προτού καταλήξει η άτυχη Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη έκανε αναζήτηση σε ιστοσελίδα με αναισθητικά φάρμακα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η κεταμίνη, ενώ στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες προτού πεθάνει το 9χρονο κορίτσι, η μηχανή αναζήτησης «πρότεινε» στην Πισπιρίγκου να επισκεφθεί σελίδες που κατέγραφαν τη δράση της συγκεκριμένης ουσίας!

Λογαριασμός

Όπως προέκυψε από τη διαδικτυακή εγκληματολογική εξέταση των δεδομένων του υπολογιστικού νέφους (cloud), οι αναζητήσεις της 33χρονης έγιναν μέσα από τον διασυνδεδεμένο λογαριασμό με το ψευδώνυμο «[email protected]». Ο λογαριασμός αυτός δημιουργήθηκε στις 12-01-2018, ενώ οι αστυνομικοί από το τμήμα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων εντόπισαν από τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου λογαριασμού (Google – My Activity) συνολικά 27 εγγραφές μέσω της μηχανής αναζήτησης οι οποίες περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο, οι οποίες έλαβαν χώρα από τις 12-01-2022 μέχρι και τις 30-03-2022.

Οι επίμαχες αναζητήσεις

Όπως προέκυψε από την άρση απορρήτου, η 33χρονη στις 17-01-2022, στις 20:57 το βράδυ, επισκέφθηκε την ιστοσελίδα «Αναισθητικά Φάρμακα – Vasiliadis Medical Books», όπου μεταξύ άλλων ουσιών εμπεριέχεται και η κεταμίνη. Στην έκθεση της Αστυνομίας υπάρχει απόσπασμα από τη σελίδα που επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη αναζητώντας αναισθητικές ουσίες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη της. Μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη σελίδα η Πισπιρίγκου πληροφορήθηκε για τη δράση αναισθητικών όπως η μιδαζολάμη, το σεβοφλουράνιο, το κυκλοπροπάνιο, το αιθυλένιο, το υποξείδιο του αζώτου, το ενφλουράνιο, η φαιντανύλη και η κεταμίνη, για την οποία καταγράφεται ότι είναι «ταχέως δρων γενικό αναισθητικό. Προκαλεί μια κατάσταση αναισθησίας που χαρακτηρίζεται από βαθιά αναλγησία, διέγερση του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος, φυσιολογικό ή αυξημένο τόνο των σκελετικών μυών και περιστασιακά, ήπια αναπνευστική καταστολή. Η κεταμίνη χρησιμοποιείται για διαγνωστικές και χειρουργικές επεμβάσεις που δεν απαιτούν χαλάρωση των σκελετικών μυών, για την εισαγωγή στην αναισθησία πριν από τη χορήγηση αναισθητικών φαρμάκων και ως συμπλήρωμα άλλων αναισθητικών φαρμάκων».

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ημέρα η άτυχη Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου, από την οποία καθυστέρησε να ξυπνήσει με την κατηγορουμένη να αναφέρει στην απολογία της ότι της χορηγήθηκε μέθη και χλωράλη. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η αναζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την κατηγορούμενη μετά την επιστροφή της Τζωρτζίνας στο σπίτι καθώς ήδη γνώριζε ότι κατά τη διάρκεια της μαγνητικής της χορηγήθηκε χλωράλη και όχι κεταμίνη! Ποιος ο λόγος λοιπόν εκείνο το βράδυ, και λίγο προτού ξεσπάσει το επεισόδιο «με τους αφρούς από το στόμα» που περιέγραψε η ίδια στην απολογία της, που επιζητούσε να πληροφορηθεί για τη δράση σκληρών αναισθητικών και κατασταλτικών φαρμάκων όπως η κεταμίνη; Πώς συνάδει η συγκεκριμένη αναζήτηση με τον ισχυρισμό της ότι η πρώτη φορά που πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη ουσία ήταν η 30ή Μαρτίου 2022 όταν και συνελήφθη;

  

Google

H υπόθεση γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα καθώς από το ξεψάχνισμα του κινητού προκύπτει ότι στις 26 Ιανουαρίου 2022 η ροή Discover της Google «πέταξε» στον λογαριασμό με ψευδώνυμο που φέρεται να χρησιμοποιεί η Πισπιρίγκου, ιστοσελίδες που περιέχουν τον όρο «κεταμίνη». Σημειώνεται ότι η λειτουργία Discover αποτελεί μία εξαιρετικά προσωποποιημένη ροή ιστοτόπων/ειδησεογραφικών άρθρων, τα οποία προτείνονται από το αυτοματοποιημένο σύστημα της Google βάσει των ενδιαφερόντων του χρήστη (χρήση Διαδικτύου, αναζητήσεις κ.λπ.). Η υπό εξέταση ροή Discover αφορά την περίοδο από 11-01-2022 έως 31-03-2022 και για την ώρα δεν υπάρχουν παλιότερες αναζητήσεις.

Η «Μ» μίλησε με εξειδικευμένους επιστήμονες στο ηλεκτρονικό έγκλημα οι οποίοι μας είπαν ότι για να προβάλει η Google στον λογαριασμό με ψευδώνυμο της κατηγορουμένης την λέξη κεταμίνη ως προτεινόμενη σημαίνει ότι έκανε αναζητήσεις της συγκεκριμένης ουσίας ή και άλλων με παρόμοιες ιδιότητες.

Όπως αναφέρει πάντως η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, «ο χρήστης του λογαριασμού δεν επέλεξε την προβολή, του προτεινόμενου από τη ροή (feed), ιστοτόπου». Δηλαδή η 33χρονη επέλεξε να μην κάνει κλικ τη συγκεκριμένη στιγμή στη λέξη κεταμίνη.

Στο πρώτο αυτό πόρισμα παρουσιάζεται ακόμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου στις 30-3-2022, λίγο πριν από τη σύλληψή της, έκανε τρεις αναζητήσεις των όρων «κεταμίνη», «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» και «υδροχλωρική κεταμίνη». Στην απολογία της η κατηγορούμενη ανέφερε ότι δεν γνώριζε τι είναι η κεταμίνη και έκανε τις συγκεκριμένες αναζητήσεις μετά την αναφορά στην ουσία αυτήν από τα ΜΜΕ.

Screenshots Ηλιάδη

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, είκοσι τέσσερα (24) αρχεία εικόνας στην εφαρμογή Google Photos, τα οποία αποτελούν στιγμιότυπα οθόνης (screenshots). Πρόκειται για αποσπάσματα συνομιλίας της Πισπιρίγκου με επαφή που φέρει το όνομα «Ηλιάδης» και το περιεχόμενό τους σχετίζεται με αναφορές σε φαρμακευτικές δραστικές ουσίες. Όπως γίνεται αντιληπτό από το περιεχόμενο, πρόκειται για μηνύματα που αντάλλαξε η κατηγορουμένη με τον Ανδρέα Ηλιάδη, διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.
Από τις συσκευές που κατασχέθηκαν στο ισόγειο του τριώροφου επί της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα, μόνο μία είναι λειτουργική. Πρόκειται για ένα κινητό τηλέφωνο smartphone μάρκας XIAOMI.
Μέχρι τη σύνταξη της συγκεκριμένης έκθεσης πάντως η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν είχε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης Ιστού (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κ.λπ.) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρείας Google, καθώς η πρόσβασή τους ήταν κλειδωμένη από τη χρήστη του λογαριασμού, με κωδικό πρόσβασης τον οποίον δεν είχαν εντοπίσει.

Τάμπλετ Τζωρτζίνας

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας, που μεταφέρθηκε στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν επίσης ειδοποιήσεις από την Google για αναζητήσεις παρεμφερών φαρμακευτικών υλικών, ομοειδών -δηλαδή- προϊόντων με τη φονική κεταμίνη, προ, φυσικά, του θανάτου της 9χρονης!
Υπενθυμίζουμε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει ότι άδικα άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ που είχε ταφεί μαζί με την 9χρονη. Η ίδια έλεγε πως δεν θα βρεθεί τίποτα, παρά μόνο βίντεο με την «Πέππα το γουρουνάκι», τον Μάρκο Σεφερλή και το σίριαλ «Παρά 5».

Διαβάστε επίσης

Πάτρα – Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν ήξερα τι είναι η κεταμίνη, δεν έχω πρόσβαση»

Πάτρα – Πέτρος Κουσουλός: «Το τηλεφώνημα στη δημοσιογράφο για να ψάξουν τον Δασκαλάκη έγινε από την Πισπιρίγκου»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας