17:14 Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τρέχει η εισαγγελική έρευνα για Μαλένα - Ίριδα

Πάτρα: Τρέχει η εισαγγελική έρευνα για Μαλένα - Ίριδα

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχει η εισαγγελική έρευνα των κ.κ Ελευθεριάνου και Ανδρέου σχετικά με τους θανάτους των δυο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Οι έμπειροι εισαγγελείς έχουν δώσει σαφή εντολή προς το Ανθρωποκτονιών προκειμένου να συλλεχθούν οι ιατρικοί φάκελοι των δυο παιδιών και στη συνέχεια να εξεταστούν οι γιατροί οι οποίοι ενεπλάκησαν με την περίπτωση της άτυχης Μαλένας καθώς και όλοι όσοι ήταν παρόντες στον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Ίριδας, δηλαδή η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της Δήμητρα.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν και οι ιατροδικαστές, ενώ στη συνέχεια ο φάκελος θα επιστρέψει στην εισαγγελία για αξιολόγηση αλλά και τις περαιτέρω νομικές ενέργειες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eReportaz η εισαγγελική αρχή δεν πρόκειται να ορίσει κάποιον πραγματογνώμονα (ιατροδικαστή) προκειμένου να αξιολογήσει τους δυο φακέλους. Όπως εξηγούσαν «κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε τη διαδικασία». Ωστόσο μέσω ειδικών δικονομικών μέσων θα εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξουν οι καταθέσεις οι οποίες θα δίνουν την απάντηση από το τι έφυγαν τα δυο παιδιά.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται και η επανεξέταση του φακέλου της Μαλένας από την επιτροπή που σύστησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης. Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν σχετίζεται άμεσα με την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αφορά μια ενδοϋπηρεσιακή επιτροπή.  Ωστόσο εισαγγελικές πηγές εξηγούσαν ότι σε περίπτωση που εκδόση πόρισμα είναι προφανές ότι θα ληφθεί υπόψη από τις Αρχές.

Σημειώνεται ότι όπως έχει αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αλλά και το eReportaz οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γρηγόρης Λέων: “Δείχνει” πώς προκλήθηκε ασφυξία σε Ίριδα και Μαλένα

Πατρα: Ακυρώθηκε η εκταφή για το ταμπλετ της Τζωρτζινας λόγω δημοσιογράφων

Πάτρα – Ο Γρηγόρης Λέων αποκαλύπτει: Ο θάνατος της Ίριδας και οι ασφυκτικές κηλίδες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας