4:18 Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τρεις ασφυξίες και μια ουσία η οποία ερευνάται!

Πάτρα: Τρεις ασφυξίες και μια ουσία η οποία ερευνάται!

«Οι θάνατοι της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας από την Πάτρα δεν αποδίδονται σε θέλημα Θεού. Στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως πρόσωπο ή πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος θα μπορούσαν να βλάψουν τρία αγγελούδια. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάσει όλων των στοιχείων, αλλά κυρίως του ιατρικού ιστορικού των παιδιών δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση (σ.σ. της Μαλένας) δεν ήταν τόσο άστοχη. Στη δεύτερη περίπτωση (σ.σ. Ίριδα) η ιατροδικαστική έκθεση ήταν πλήρης. Είναι όμως προβληματική η διάγνωση της παθολογοανατόμου η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβόκομβου. Πρόκειται καθαρά για υπερδιάγνωση. Σε ό,τι αφορά την Τζωρτζίνα αποκλείεται το ενδεχόμενο παθολογικού θανάτου! Τα δύο πρώτα παιδιά κατέληξαν από ασφυξία. Η πνευμονική συμφόρηση στο τρίτο οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα»! Με αυτά τα λόγια υψηλόβαθμη «πηγή» της Δικαιοσύνης, η οποία ασχολείται προσωπικά με το θρίλερ της Πάτρας, περιγράφει στην «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης, η οποία παρότι αρχικά έμοιαζε με δυσεπίλυτο γρίφο, καταλήγει πλέον όπως όλα δείχνουν σε δολοφονία! Σε αυτό έχει συντελέσει και το γεγονός ότι πλέον «μίλησαν» και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Θεοχάρη και παραδόθηκαν στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη που απέδειξαν ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που αποκαλύπτει η «Μ» προκύπτει ότι το 9χρονο κορίτσι το οποίο κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν είχε παθολογικά προβλήματα αλλά και καμία νοσηρότητα ικανή να το οδηγήσει στον θάνατο. Η καρδιά του κοριτσιού ήταν «καθαρή», ενώ όπως είχαμε ήδη αποκαλύψει από την περασμένη Κυριακή υπήρχε -και μάλιστα έντονο- πνευμονικό οίδημα και πνευμονική συμφόρηση, η οποία συνδέει τον συγκεκριμένο θάνατο με τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Από την ολοκλήρωση των τοξικολογικών ελέγχων αναμένεται να διασαφηνιστεί ποια εξωτερική επίδραση επέφερε τον θάνατό του, ενώ ο κ. Μπουζιάνης θα κληθεί να απαντήσει πώς γίνεται η 9χρονη να παρουσίασε έντονου βαθμού πνευμονικό οίδημα, χωρίς όμως αυτό να οφείλεται σε παθολογικά αίτια! Η «Μ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στην ιστολογική εξέταση δεν έχει γίνει συσχετισμός ευρημάτων από τους ιατρικούς φακέλους, με τη σημείωση ότι αυτό πρέπει να συμβεί από τον αρμόδιο ιατροδικαστή, η διάγνωση του οποίου λύνει τα χέρια του Ανθρωποκτονιών, το οποίο θεωρεί την υπόθεση «δεμένη»! Έτσι λοιπόν ενώ η άτυχη Τζωρτζίνα ετάφη χωρίς καρδιά (ελήφθη ολόκληρη για ιστολογική εξέταση), αλλά με τον βηματοδότη, κατόρθωσε να μιλήσει από τον τάφο!

Συμπτώσεις!

Την ίδια στιγμή οι Αρχές απορούν με τις δημόσιες τοποθετήσεις των γονέων των παιδιών αλλά και ατόμων του περιβάλλοντός τους, τα οποία εμμένουν σε κάποιο σπάνιο γονιδιακό πρόβλημα που επέφερε τον θάνατο στα παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά λένε, ο συγκεκριμένος ισχυρισμός καταρρίπτεται για τους εξής λόγους:

Α) ∆εν προκύπτει καμία γνωστή πάθηση στο ιστορικό τους και αναφερόμαστε στις ίδιες τις οικογένειές τους, είτε της κυρίας Πισπιρίγκου είτε του κ. ∆ασκαλάκη.

Β) Κανένα παιδί προ του θανάτου δεν παρουσίασε νόσημα το οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί με θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Γ) Σε κανένα από τα παιδιά δεν διαπιστώθηκε, αλλά ούτε έχει υπονοηθεί σύνδρομο. Συνεπώς, καταλήγουν, αυτός ο «υπερασπιστικός ισχυρισμός» όχι μόνο δεν μπορεί να είναι αληθινός, αλλά δεν βασίζεται στην πραγματικότητα, διότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο υποκρυπτόμενου νοσήματος που θα προκαλούσε αιφνίδιους θανάτους, με:

Ακανόνιστη σειρά στους θανάτους παιδιών.

Θανάτους και ανακοπές που συνέβησαν Σαββατοκύριακα σε περίπου ίδιες περιόδους (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο).

Συμβάντα παρουσία πάντα μόνο της μητέρας.

Συμβάντα πάντα όταν είχαν προηγηθεί τσακωμοί, χωρισμοί και κυρίως απουσία για διάφορους λόγους του πατέρα.

Κοινά σημάδια 

Πλέον οι Αρχές έχουν ως γνώμονα τα κοινά αίτια τα οποία από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε η «Μ». Είναι ενδεικτικό ότι τα τρία παιδιά δεν έφεραν παθολογίες. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας δεν διαπιστώθηκαν, ενώ καταρρίφθηκαν τα λάθη της κυρίας Τσάκωνα περί ηπατικής ανεπάρκειας της Μαλένας και της κυρίας Μητσέλου περί απουσίας φλεβόκομβου και κολποκοιλιακού κόμβου στην περίπτωση της Ίριδας. «Είναι ανυποστήρικτα και ανήκουν στη ΣΦΑΙΡΑ της επιστημονικής φαντασίας», λένε χαρακτηριστικά. Το πλέον εντυπωσιακό αλλά και ανησυχητικό είναι ότι στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση καταγράφηκαν, αλλά δεν ερευνήθηκαν περαιτέρω οι δύο εκδορές στη βάση της μύτης της Μαλένας.

Βάσει των νέων ντοκουμέντων που αποκαλύπτουμε σήμερα αποδομείται πλήρως ο ισχυρισμός της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι το μικρό κορίτσι είχε εκ γενετής ατοπική δερματοπάθεια, καθώς η συγκεκριμένη κοκκινίλα δεν απαθανατίζεται σε καμία φωτογραφία της μικρής εντός και εκτός του νοσοκομείου! Ερευνητές της υπόθεσης σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα αφορούν «τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας, με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών, με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα, τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευμονικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα – πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με αίμα, καταδεικνύουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, επίσης ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Ειδικά η πληγή που διαπιστώθηκε εντός της στοματικής κοιλότητας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ» ήταν εντός του στόματος αριστερά στον βλεννογόνο, χωρίς το βρέφος να έχει βγάλει δόντια, δείχνει ότι το πανάκι εισήλθε εντός του στόματος και παράλληλα τμηματικά πίεσε εξωτερικά μύτη και στόμα, με αποτέλεσμα την ασφυξία.

Ανώτατες πηγές οι οποίες γνωρίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέρουν ότι ο θάνατος της Μαλένας επήλθε με ασφυξία, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Ίριδα.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι σε ασφυκτικά αίτια οδηγείται και η δυσεξήγητη ανακοπή την οποία υπέστη στις 11 Απριλίου 2021 και η Τζωρτζίνα ούσα νοσηλευόμενη στο Καραμανδάνειο, στο οποίο είχε εισαχθεί με αναφερόμενους σπασμούς από τη μητέρα της. Σε ό,τι αφορά τον θάνατό της στις 29 Ιανουαρίου 2022 αφήνεται ανοικτό ως ενδεχόμενο ο τυπικός ασφυκτικός θάνατος ή η πρόκληση ασφυξίας μέσω κάποιου «φαρμάκου» ή «δηλητηρίου» που είναι πιθανόν να προκύψει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Θάνατοι

Πλέον η εισαγγελική Αρχή αλλά και το Ανθρωποκτονιών έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς ακριβώς προκλήθηκαν οι θάνατοι. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες «πηγές», «… η Μαλένα είχε εκδορές στη μύτη, προκληθείσες από νύχια, και ερυθρότητα στο δεξί μάγουλο ως τυπικό δακτυλικό εντύπωμα στην προσπάθεια του δράστη να προκαλέσει απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή του στόματος και της μύτης». Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι «δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις αυτές ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου, καθώς δεν προϋπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες από τις φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και δεν καταγράφονται στον ιατρικό φάκελο του παιδιού».

Σε ό,τι αφορά την Ίριδα η οποία κατέληξε στις 21 Μαρτίου 2021 ενώ κοιμόταν στην κούνια της, εύρημα-κλειδί, κατά τους ειδικούς, αποτελεί η μικρή πληγή που έφερε εντός του στόματος και συγκεκριμένα αριστερά. Στους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αυτό δείχνει ότι «το ματωμένο πανάκι εισήλθε βίαια στη στοματική κοιλότητα και κατά την είσοδο στο στόμα προκλήθηκε από τα νύχια του δράστη μικρή λύση της συνεχείας (τραύμα) εντός του στόματος αριστερά… Με κανέναν άλλον τρόπο δεν θα μπορούσε να προκληθεί τραύμα εντός του στόματος, διότι οι πιπίλες είναι ατραυματικές, τα βρέφη έξι μηνών δεν έχουν δόντια και δεν καταναλώνουν στερεές τροφές».  Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα ιατροδικαστικά συγγράμματα, ιδιαίτερης αξίας είναι ο έλεγχος της έσω επιφάνειας των παρειών, καθώς οι αιμορραγικές διηθήσεις και διασχίσεις του βλεννογόνου κ.λπ. προσανατολίζουν προς την εγκληματική ενέργεια (ανθρωποκτονία), αφού η δημιουργία του μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πίεση που ασκείται από τον δράση, στην περιοχή αυτή, με συνέπεια τον τραυματισμό του βλεννογόνου.

Τρία στα τρία

Το πλέον ανατριχιαστικό στην υπόθεση των παιδιών της οικογένειας ∆ασκαλάκη είναι ότι και τα τρία (όπως είχε αποκαλύψει η «Μ»)  έφεραν έντονου βαθμού πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση. Ιατροδικαστές στους οποίους απευθυνθήκαμε αναφέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι το διαπιστωθέν πνευμονικό οίδημα οφείλεται σε καρδιακή ανεπάρκεια-κάμψη, διότι τα δύο παιδιά δεν έπασχαν από ανάλογα νοσήματα, καθώς και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας είναι «καθαρές».

Μάλιστα σύμφωνα με την ιστολογική εξέταση των πνευμόνων της Ίριδας διαπιστώθηκαν διάσπαρτες στικτές αιμορραγικές διηθήσεις, δηλαδή ασφυκτικές κηλίδες. Σε ό,τι αφορά και την περίπτωση της Τζωρτζίνας, εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων, προκύπτει ότι δεν διαπιστώθηκε παθολογία ικανή να επιφέρει θάνατο. Παρότι σε αυτήν την περίπτωση η λεπτομερής εξέταση δεν κατέγραψε ασφυκτικές κηλίδες ή άλλα σημάδια ασφυξίας, διαπιστώνεται πνευμονικό οίδημα και έντονη πνευμονική συμφόρηση, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι ο μηχανισμός της ασφυξίας είναι διπλός:

(α) μηχανική ασφυξία, από τις γνωστές βίαιες αιτίες (στραγγαλισμός, απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών κ.τ.λ.),

(β) φαρμακευτική ασφυξία, από φάρμακα και ουσίες που προκαλούν αναπνευστική καταστολή.

Διαβάστε επίσης 

Πάτρα – Ιατροδικαστής Τσάκωνα: Οι αποκαλύψεις της “ΜΠΑΜ” στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA

Πάτρα: Το στενό συγγενικό πρόσωπο της Ρ. Πισπιρίγκου και η σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας