12:40 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Τζωρτζίνα, πλέον μπορείς να αναπαυθείς...

Πάτρα: Τζωρτζίνα, πλέον μπορείς να αναπαυθείς...

Το πρωινό της 29ης Μαρτίου 2024 θα μείνει στην Ιστορία. Ένα αγγελάκι στον ουρανό, η μικρή Τζωρτζίνα, άκουγε και έβλεπε την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών να ανακοινώνει στην τροφό της, τη γυναίκα που την έφερε στη ζωή, την αποκαλούμενη μάνα η οποία μετατράπηκε σε βασανιστή και δολοφόνο της, τη Ρούλα Πισπιρίγκου, την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 7-0 ήταν η απόφαση ενόρκων και τακτικών δικαστών. Μετά από μια εξαντλητική ακροαματική διαδικασία (100 συνεδριάσεις – 60 μάρτυρες).

Τζωρτζίνα

Η Τζωρτζίνα αποδείχθηκε πιο δυνατή. Η Τζωρτζίνα νίκησε! Το εννιάχρονο πλάσμα που δεν είχε κανένα λόγο να καταστεί τετραπληγικό και φυσικά να δολοφονηθεί (με κεταμίνη) κατάφερε να επιβιώσει από τη διαρκή ασέλγεια που υπέστη από την κατηγορουμένη και τον συνήγορό της κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας δίκης. Η καρδιά της Τζωρτζίνας άντεξε. Το χαμογελαστό παιδί ουσιαστικά θυσιάστηκε προκειμένου να αποδοθεί επίγεια δικαιοσύνη στα αδελφάκια της, τη Μαλένα και την Ίριδα, με τις οποίες κάνει -πλέον- παρέα στον ουρανό.

Η Τζωρτζίνα, το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, γεννήθηκε το 2013 με καισαρική. Κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Το αίμα της ήταν ποτισμένο με κεταμίνη. Από τον Απρίλιο του 2021 το γλυκύτατο αυτό πλάσμα είχε καταστεί τετραπληγικό από την ίδια του τη μάνα, η οποία -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- αποπειράθηκε να το ξεπαστρέψει. Σώθηκε χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Χασαπόπουλου. Παρά το γεγονός ότι ήταν τετραπληγική, παρά το γεγονός ότι ως επί το πλείστον ήταν καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, συνέχιζε να εκπέμπει αγάπη και καλοσύνη.

Γιατί λοιπόν η Τζωρτζίνα έζησε αυτό το μαρτύριο; Το κίνητρο της κατηγορουμένης και νυν καταδικασμένης για την απόπειρα και τη δολοφονία της κόρης της οφείλεται -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, στις ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα, στην αντίληψη ότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος και στην εμμονή της προς τον Μάνο Δασκαλάκη. Η Τζωρτζίνα ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να ζει, να αναπνέει. Και όμως αυτό δεν συνέβη εξαιτίας, κατά τη Δικαιοσύνη, της τακτοποίησης των λογαριασμών της κατηγορουμένης με τον πρώην σύζυγό της.

Η Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε τόσο φρικτά από ένστικτα εγωιστικά και ποταπά, δηλαδή από τη μη αποδοχή της ερωτικής απόρριψης της κατηγορουμένης από τον πατέρα του θύματος και την προσπάθεια αρχικά διεκδίκησης και στη συνέχεια εκδίκησης του Δασκαλάκη διά της θανάτωσης του παιδιού. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοίνωσε την ομόφωνή απόφασή του. Ισόβια! Τζωρτζίνα, τώρα μπορείς να αναπαυθείς. Αλλά όχι! Γιατί η Ίριδα και η Μαλένα σε χρειάζονται ακόμη. Γιατί και εκείνες επιθυμούν να λάμψει η δική τους αλήθεια!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν η Πισπιρίγκου (το 2019) έκανε λόγο για καρδιακές ανακοπές της Τζωρτζίνας!

Υπόθεση Πάτρας: Ολα όσα έγιναν στο ακροατήριο το πρωϊνό της μεγάλης απόφασης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας