3:50 Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Πάτρα: Βόμβα από Καραμανδάνειο! «Δεν χορηγήσαμε ποτέ διαζεπάμη» λέει το Νοσοκομείο. Οι αναζητήσεις της Ρούλας που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ!

Πάτρα: Βόμβα από Καραμανδάνειο! «Δεν χορηγήσαμε ποτέ διαζεπάμη» λέει το Νοσοκομείο. Οι αναζητήσεις της Ρούλας που αποκάλυψε η ΜΠΑΜ!

Απαντήσεις σχετικά με την ουσία διαζεπάμη που φαίνεται να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου όπως αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ”  λίγο μετά την εισαγωγή της μικρής Τζωρτζίνας στις 8 Απριλίου του 2021 επιχείρησε να δώσει τόσο ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου όσο και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Σημειώνεται πως όπως αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ  στο ρεπορτάζ” η κατηγορούμενη μητέρα  σέρφαρε από το κινητό της τηλέφωνο στο Διαδίκτυο ψάχνοντας για διαζεπάμη, μια συγκεκριμένη ουσία η οποία ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών και έχει κατασταλτικές, υπναγωγές και αγχολυτικές δράσεις, ανάλογα με τις δόσεις. Πρόκειται για μια ουσία της οποίας το πιο γνωστό σκεύασμα είναι το Stedon, το οποίο χορηγείται σε ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν από άγχος ή αυπνία.

Ο διοικητής Καραμανδανείου, Παύλος Αθανασόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» και κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε από το νοσοκομείο. Ο κ. Αθανασόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως: «Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές».

Σημείωσε πως: «Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αν του κινήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή, λέγοντας πως «εννοείται. Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, δήλωσε πως: «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια».

«Τώρα εάν ένα παιδί έπαθε ανακοπή, θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που έπαθε ανακοπή. Είχαμε κάνει καρδιολογική εκτίμηση στο Ρίο, γιατί στο Ρίο είναι ο καρδιολόγος που κάνει τις εκτιμήσεις τις παιδιατρικές, και μας είχε πει ότι δεν έχει δει κάτι, του είχε κάνει και υπέρηχους και τα πάντα, δεν έβλεπε κάτι στο παιδί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πρέπει να ψαχτεί, υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ανακοπή».

Διαβάστε επίσης 

Πάτρα: Η Ρούλα έψαχνε κατασταλτικές ουσίες μετά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα -Ρ. Πισπιρίγκου: Γιατρός του Καραμανδάνειου τη «φωτογραφίζει» για την αφαίρεση του οξυγόνου από την Τζωρτζίνα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας