13:48 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Παυλάκης: «Μεταφορά των ευάλωτων ομάδων ακόμα και στο Χίλτον», λόγω κορωνοϊού

Παυλάκης: «Μεταφορά των ευάλωτων ομάδων ακόμα και στο Χίλτον», λόγω κορωνοϊού

Ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε ένα εμβόλιο άμεσα και πως πρέπει να παρθούν μέτρα στην Αττική ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, διαφορετικά «θα φρακάρουν τα πάντα».

Αναλυτικότερα, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως «τα εμβόλια δεν θα είναι διαθέσιμα πριν από τον επόμενο χρόνο» και πως «αν συνεχίσουν οι δοκιμές και υπάρξει και τρίτο περιστατικό, αυξάνεται πολύ το ρίσκο, καμία εταιρεία δεν θα το εγκρίνει». Παράλληλα, ο επιστήμονας τόνισε πως «δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία να ερευνώνται παράλληλα 9 εμβόλια» και πως στις 22 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε εάν κάποια από τα 9 εμβόλια μπορούν να είναι διαθέσιμα.

Όσον αφορά στην περίπτωση της Αττικής και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζει, ο κ. Παυλάκης δήλωσε πως αν η κατάσταση συνεχίσει έτσι, «θα φρακάρουν τα πάντα», πως πρέπει να γίνουν «έξυπνα lockdown στην Αττική» και πως η μεταφορά ευάλωτων ομάδων, όπως των αστέγων και των προσφύγων – μεταναστών σε ξενοδοχεία είναι στη σωστή κατεύθυνση. «Ακόμη και στο Hilton», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας