17:33 Τρίτη 21 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Παύλος Σαράκης: "Συμβόλαιο θανάτου η εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου"

Παύλος Σαράκης: "Συμβόλαιο θανάτου η εκτέλεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου"
  • Ο Παύλος Σαράκης μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο
  • Πρόκειται για τον δικηγόρο που προ δεκαετίας είχε δεχθεί επίθεση με καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πολλές φορές στο χειρουργείο
  • «Δυστυχώς τα ισχυρά συμφέροντα οπλίζουν χέρια εκτελεστών», η θαρραλέα άποψη του νομικού που θεωρεί πως η εκτέλεση αφορούσε σε «συμβόλαιο θανάτου»

Ο Παύλος Σαράκης το Δεκέμβρη του 2007 δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό επειδή ασκούσε το νομικό του λειτούργημα ενοχλώντας κάποιους – συγκεκριμένα μία ομάδα επίορκων αστυνομικών. Δέκα χρόνια αργότερα βλέπει την υπόθεσή του να οδηγείται στη δικαιοσύνη. Σήμερα ελπίζει να δικαιωθεί, αλλά την ίδια ώρα νιώθει την ανάγκη να δηλώσει τη θλίψη του για την απώλεια του φίλου και συναδέλφου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Παύλος Σαράκης γλίτωσε – χρειάστηκε πολλά χειρουργεία – αλλά δυστυχώς για το σώμα των δικηγόρων και την κοινωνία, δεν συνέβη το ίδιο και με τον άτυχο συνάδελφό του:

«Ήταν ένα πλήγμα διότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ένας εξαιρετικό νομικός κι ένας  πολύ καλός φίλος, γνωστός για το ήθος και το κύρος του, κάτι για το οποίο μιλά όλος ο νομικός κόσμος τις τελευταίες μέρες. Κάθε απώλεια ζωής έχει ξεχωριστή αξία, αλλά έχει και ιδιαίτερη σημασία, διότι ένας σημαντικός λειτουργός της δικαιοσύνης, όπως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που εκπροσωπούσε μία ιστορία στο χώρο της δικηγορίας, έγινε στόχος δολοφόνων και κατά την προσωπική μου άποψη, πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Δυστυχώς τα ισχυρά συμφέροντα οπλίζουν χέρια εκτελεστών και κάποιοι ψυχασθενής αφαιρούν ζωές για λίγα χρήματα».

Ο Πέτρος Κουσουλός τον ρώτησε στη συνέχεια για την εξέλιξη της δικής του υπόθεσης

“Πριν από δέκα χρόνια, το Δεκέμβρη του 2017, εγκληματίες, επίορκοι αστυνομικοί έδωσαν εντολή σε κακοποιούς να με εξοντώσουν. Άντεξα με τη βοήθεια του Θεού σε αυτή την περιπέτεια και έδωσα όρκο οι ένοχοι, αυτοί που την οργάνωσαν και την εκτέλεσαν να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Μετά από αστυνομική και δικαστική έρευνα δεκαετίας επιτέλους θα λογοδοτήσουν. Ευελπιστώ πως και στην περίπτωση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα με γρηγορότερα αντανακλαστικά, όχι στο επίπεδο των φυσικών δραστών, αλλά των ηθικών αυτουργών, διότι όταν έχουμε μία δολοφονία ενός δικηγόρου τέτοιας ποιότητας και αξίας, τότε σίγουρα ο ηθικός αυτουργός είναι αλαζονικός και αυτή η αλαζονεία εκπορεύεται από την οικονομική του ισχύ. Αν θέλουμε να επαναφέρουμε τη νομιμότητα και την ομαλότητα στην Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν όλοι εκείνοι που έχουν ασυλία διότι έχουν την οικονομική εξουσία και συναλλάσσονται με την πολιτική και νομίζουν ότι μπορούν να αφαιρούν ζωές, όταν άνθρωποι στέκονται απέναντι στα δικά τους συμφέροντα”.

Γιατί μπορεί να εκτελέστηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος; Ο Παύλος Σαράκης στον αέρα του Alpha 989 και στην εκπομπή “Νυχτερινό Ρεπορτάζ”, απάντησε:

“Ο Έλληνας δικηγόρος, ποινικολόγος, έχει το προνόμιο να γνωρίζει πολλά, την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Υπάρχουν σκοτεινές πλευρές. Ο δικηγόρος έχει καθήκον να υπερασπίζεται το δίκαιο και να φωτίζει τις σκοτεινές πλευρές.

Χρέος του δικηγόρου είναι να στέκεται απέναντι στη διαφορά. Αυτό έπραξα κι εγώ. Επειδή στάθηκα απέναντι στη διαφθορά. Το ίδιο συνέβη και με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Γνώριζε πράγματα και καταστάσεις που φώτιζε την άλλη πλευρά, Πλήρωσε με τη ζωή του αυτά που ήξερε λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Ζούμε δυστυχώς σε εποχή παρακμής. Θα πρέπει να σταθούμε επιτέλους απέναντι στη σήψη και στη διαφθορά”.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας