21:16 Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Πεδίο αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ το γλωσσικό ολίσθημα Κασσελάκη για το Ψευδοκράτος

Πεδίο αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ το γλωσσικό ολίσθημα Κασσελάκη για το Ψευδοκράτος

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταλλάσσοντας αιχμηρές αναφορές, ενδεικτικό στοιχείο του κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, ενόψει της δεύτερης και καθοριστικής εκλογικής μάχης για την ανάδειξη προέδρου.

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης το γλωσσικό ολίσθημα Κασσελάκη ο οποίος χθες προέβη σε γλωσσικό ολίσθημα κατά την κριτική του στις δηλώσεις Ερντογάν και στην στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλώντας αρχικά τα Κατεχόμενα “κρατίδιο” ανασκευάζοντας αμέσως μετά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα του δήλωση, επικαλέστηκε κούραση και αϋπνία “Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού.(…) Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης είπε, και εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού που “δεν βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για την αναγνώριση του ψευδοκράτους”.

Η Εφη Αχτσιόγλου είχε ήδη επικρίνει τις δηλώσεις Κασσελάκη κάνοντας λόγο για σοβαρότατο σφάλμα, του καταλόγισε άγνοια στην εξωτερική πολιτική και του ζήτησε να ανακαλέσει.

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.

Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική.

Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας