8:48 Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Περιορισμός στις μετακινήσεις: Αυστηροί έλεγχοι - Πόλη φάντασμα η Αθήνα

Περιορισμός στις μετακινήσεις: Αυστηροί έλεγχοι - Πόλη φάντασμα η Αθήνα

Εικόνα μιας έρημης πόλης όχι μόνον η Αθήνα αλλά και όλες οι άλλες πόλεις στην Ελλάδα μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας κάτι που επιβλήθηκε εξ αιτίας των πολύ επιβαρυμμένων επιδημιολογικών στοιχείων των τελευταίων ημερών.

Ως γνωστόν σε εφαρμογή βρίσκεται από απόψε ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί. Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο (sms με τον κωδικό 6).

Κατά αντιστοιχία προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν πλέον όλα στις 20.30 το βράδυ.

Σχετικά με την εστίαση η παράδοση κατ’ οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away), η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

μετακινήσεις

Λίγος κόσμος περπατά στο Σύνταγμα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Ένας άντρας τρέχει στην έρημη πλατεία στο Σύνταγμα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

Αστυνομικοί έχουν σταματήσει ένα αυτοκίνητο και επιβάλλουν πρόστιμο καθώς ξεκινά το νέο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Αυστηρότερα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 μμ έως και τις 05.00 πμ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 
Ζωντανές Web Κάμερες Βο
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 

Ζωντανές Web Κάμερες Θε

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας