3:54 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Πεσκόφ: Η ατζέντα της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα στη Μόσχα

Πεσκόφ: Η ατζέντα της συνάντησης Πούτιν-Τσίπρα στη Μόσχα

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι σχέσεις Ρωσίας – Ε.Ε. δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 8 Απριλίου, στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν θα συζητηθεί θέμα τυχόν ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο Πεσκόφ διευκρίνισε πως, προς το παρόν δεν έχει τεθεί τέτοιο αίτημα από την Αθήνα.
Ρωσία και Ελλάδα θα έχουν «μία πλούσια ημερήσια διάταξη διμερών σχέσεων, μάλιστα η συνεργασία τους είναι πολύπλευρη, δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και οι ανθρωπιστικές επαφές, η πολιτιστική συνεργασία» συμπλήρωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Τέλος, όσον αφορά στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Φυσικά και θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών, υπό το πρίσμα της πολιτικής των κυρώσεων που ακολουθεί η Ε.Ε. και την εξαιρετικά ψυχρή σχέση της Αθήνας προς αυτήν την πολιτική».

Πηγή: TassΔιαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας