Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα αυτοδιάλυσης του ΚΙΔΗΣΟ (ηχητικό)

Πεταλωτής: Δεν τίθεται θέμα αυτοδιάλυσης του ΚΙΔΗΣΟ (ηχητικό)

Τέλος στα σενάρια αυτοδιάλυσης του ΚΙΔΗΣΟ και την ενσωμάτωση του στο ΠΑΣΟΚ έβαλε με δηλώσεις του στον Πέτρο Κουσουλό στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 ο εκπρόσωπος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Πεταλωτής.

«Νομίζω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα στην παρούσα χρονική φάση, δεν υπάρχει περιθώριο στο να μην πάμε με την αυτονομία ο καθένας της πολιτικής του οργάνωσης. Χρειάζεται ακόμη δουλειά για να αντιληφθούμε ότι πρέπει να συμπράξουμε σε πολιτικό επίπεδο. Τα θέματα δεν είναι απλά, υπάρχουν ζητήματα πολιτικά, προσωπικά, οργανωτικά και αυτά με σοβαρή δουλειά και εμπιστοσύνη μπορούν να ξεπεραστούν», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Φώφη Γεννήματα, ο κ. Πεταλωτής είπε: «Είναι μία συνάντηση, η οποία κατά την άποψή μου έχει περισσότερες ελπίδες από τις προσπάθειες σύγκλισης του χώρου της Κεντροαριστεράς, γιατί όλοι γνωρίζουν πως αν είναι να γίνει κάτι, θα πρέπει επιτέλους να γίνει. Περιθώρια δεν υπάρχουν, υπάρχουν δυνάμεις διάσπαρτες σε όλο τον προοδευτικό χώρο, που είναι άστεγες κομματικά, οι οποίες είναι σημαντικό κεφάλαιο για τη χώρα, δυνάμεις οι οποίες είτε είναι παραιτημένες είτε τιμωρημένες και πρέπει να συγκλίνουν για να βγούμε από αυτό το τεράστιο τέλμα στο οποίο βρισκόμαστε».

Γιατί δεν έχει γίνει αυτό όλο το διάστημα που μας πέρασε; «Οι προσπάθειες που γίνονταν μέχρι τώρα καταρχήν δεν είχαν το στοιχείο της απόλυτης ειλικρίνειας, υπήρχαν και υπάρχουν κομματικοί εγωισμοί, υπάρχει και ένα σημαντικό στοιχείο επιστροφής πολλών δυνάμεων, για τον κόσμο και για νέους ανθρώπους που δεν βρίσκουν τρόπο έκφρασης και ζητούν κάτι άλλο. Αυτή η αμοιβαία καχυποψία έχει αρχίσει να διαλύεται πλέον, όλα αυτά όμως είναι προς απόδειξη, πρέπει να αποδειχθεί λοιπόν αν αντιλαμβανόμαστε που βρισκόμαστε και πιο είναι το διακύβευμα για τη χώρα αυτή τη στιγμή» απάντησε ο κ. Πεταλωτής.

Πιστεύετε ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη σύγκλισης σε αυτό το ραντεβού; «Προϋποθέσεις υπάρχουν, το θέμα είναι εάν θα υπάρξει μία συμφωνία κατά πόσο αυτή θα υποστηριχθεί, εάν θα υπονομευθεί, δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το θέμα είναι αν θα αντιληφθούμε το μέγεθος της ευθύνης μας, όσο βρισκόμαστε τουλάχιστον σε έναν ενεργό πολιτικό ρόλο».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Πεταλωτή στον Πέτρο Κουσουλό:

Διαβάστε επίσης:

Αναταράξεις: Επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου – Οι συνιστώσες της Κεντροαριστεράς

Σχόλια