More

  Πέθανε ο γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας, Γιώργος Κουμάνταρος

  Πέθανε ο Γιώργος Κουμάνταρος, γόνος της μεγάλης οικογένειας εφοπλιστών.

  Ο Γιώργος Κουμάνταρος, γόνος της μεγάλης οικογένειας των εφοπλιστών και αλευροβιομηχάνων με καταγωγή από τη Σπάρτη νομού Λακωνίας, απεβίωσε τη Δευτέρα, στην Αθήνα.

  Αν και λεπτομέρειες σχετικά με τη νεκρώσιμη ακολουθία δεν έχουν ανακοινωθεί, εν τούτοις πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στην Αθήνα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

  Ο Γεώργιος Κουμάνταρος ήταν συνιδρυτής του Ταμείου Πίστεως για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και ευεργέτης της Εκκλησίας, της Ομογένειας και της γενέτειρας και έχει βραβευτεί από πολλούς φορείς μεταξύ των οποίων και το Ιδρυμα Storm Trysail Foundation, το οποίο τον βράβευσε το 2011 κατά την διάρκεια του επισήμου δείπνου.

  Το Ταμείο Πίστεως για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό ιδρύθηκε το 2004 και στην ιστοσελίδα του φιλοξενούνται τα ονόματα των ιδρυτών του οργανισμού.

  Στο βιογραφικό του εκλιπόντα αναφέρονται τα εξής:

  «Ο Γεώργιος Κουμάνταρος γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1922. Ελαβε την εκπαίδευσή του στην Αθήνα. Αναχώρησε από την Ελλάδα το 1941 και αφίχθηκε στην Αργεντινή το 1942 μέσω Νοτίου Αφρικής. Το 1946 ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 1949 ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Southern Star Shipping Co. της οποίας ήταν πρόεδρος. Το έτος 1951 απόκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

  Το 1962 ίδρυσε την εταιρεία Flour Mills of Nigeria PLC που είναι η μοναδική και μεγαλύτερη εταιρεία αλευροποιίας στον Κόσμο.

  Υπήρξε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του West of England Ship Owners Mutual Insurance Association, the Board of American Bureau of Shipping, πολλών τραπεζών και οργανισμών, ενώ ήταν μέλος σε πολλές Λέσχες Γιοτ και κοινωνικών οργανισμών.

  Ο Γεώργιος Κουμάνταρος είχε κατασκευάσει τέσσερα αγωνιστικά γιοτ με τα οποία είχε καταφέρει πολλές νίκες σε χρόνο ρεκόρ. Κέρδισε τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα γνωστό ως Maxi Championship και συμμετείχε 25 φορές στους αγώνες της Βερμούδας, γνωστοί ως Bermuda Races, ενώ κέρδισε σε αναρίθμητους τοπικούς αγώνες.

  Ανάμεσα στα χόμπι του ήταν το τένις, οι τέχνες και η συλλογή έργων τέχνης. Εχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά και έντεκα εγγόνια.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Έκτακτο: Άνοιξε ο δρόμος για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

  Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης...

  Γεννηματά προς Παπανδρέου: “Γιώργο την επόμενη φορά διαγραφή…”

  Κίτρινη κάρτα στον Γιώργο Παπανδρέου έβγαλε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία προειδοποίησε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Χάρη Καστανίδη, αλλά και...

  Ξέσπασε σε κλάματα η Τούνη για το ροζ βίντεο: Αυτό που έπαθα ήταν…

  «Νομίζω πως το να μιλήσω για αυτό το θέμα, ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ήταν κάτι που απέφευγα με κάθε τρόπο...

  Είσοδος στη χώρα με κορωνο-διαβατήριο

  Κορωνο-διαβατήριο ή επιστημονικά αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό θα επιτρέπεται η είσοδος στην χώρα, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε...

  Επιστρεπτέα προκαταβολή: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα

  Κληρώνει σήμερα για την επιστρεπτέα προκαταβολή! Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 17.097 δικαιούχων του 2ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 135,4 εκατ....