12:09 Κυριακή 28 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 0,20 ευρώ η επιδότηση - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 0,20 ευρώ η επιδότηση - Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία

Κατατέθηκε στη Βουλή αργά σήμερα το βράδυ η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η επιδότηση αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης που θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Το ύψος της επιδότησης ορίζεται σε 0,20 ευρώ ανά λίτρο.

Με κοινή απόφαση, αναφέρεται στην τροπολογία, καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, ο μηχανισμός εκκαθάρισης, βάσει των ποσοτήτων πετρελαίου εσωτερικής καύσης – θέρμανσης που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων ή τους εισαγωγείς καυσίμων και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της επιδότησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών δύναται να παρατείνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής της επιδότησης και να αναπροσαρμόζεται το ποσό.

Τι αναφέρει η τροπολογία

Η τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 2

Επιδότηση πετρελαίου εσωτερικής καύσης – θέρμανσης

1. Επιδοτείται το κόστος του πετρελαίου εσωτερικής καύσης – θέρμανσης, που διατίθεται στην εσωτερική αγορά από την 15η.10.2022 έως την 31η.12.2022 από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το ύφος της επιδότησης ανέρχεται σε είκοσι λεπτά (0,20) του ευρώ ανά λίτρο, υπολογιζόμενο επί της αξίας των τιμολογίων πώλησης προ ΦΠΑ, που εκδίδονται από τα διυλιστήρια και τους εισαγωγείς καυσίμων, ως δικαιούχους της επιδότησης. Το τελικό συνολικό ύφος της επιδότησης υπολογίζεται επί των συνολικών λίτρων καυσίμου που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων προς τα πρατήρια καυσίμων ή τους εισαγωγείς καυσίμων και τους βιομηχανικούς πελάτες.

2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθορίζονται η διαδικασία χορήγησης της επιδότησης, ο μηχανισμός εκκαθάρισης, βάσει των ποσοτήτων πετρελαίου εσωτερικής καύσης – θέρμανσης που διατίθενται στην εσωτερική αγορά από τα διυλιστήρια, τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων ή τους εισαγωγείς καυσίμων και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη χορήγηση της επιδότησης.

3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών δύναται να παρατείνεται το χρονικό διάστημα εφαρμογής του παρόντος και να αναπροσαρμόζεται το ποσό της επιδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη πλέον η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες

ΔΕΗ: Έναρξη του προγράμματος επαναγοράς μετοχών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας