11:21 Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Πετροπόλεμος έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας

Πετροπόλεμος έξω από το κοινοβούλιο της Τυνησίας

Εκατοντάδες Τυνήσιοι μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας Κάις Σαγεντ να αποπέμψει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του και να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου, ανταλλάσσουν πέτρες έξω από το κτήριο της Βουλής το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Καθιστική διαμαρτυρία από τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο της Βουλής
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Τυνησίας Ρασίντ Γανούσι πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας, αφού εμποδίστηκε να εισέλθει στο κτίριο από άνδρες του στρατού.

Μερικές εκατοντάδες υποστηρικτές του προέδρου της Τυνησίας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του μεγαλύτερου κόμματος του κοινοβουλίου, του ισλαμοσυντηρητικού Ενάχντα, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γανούσι. Επίσης εμπόδισαν υποστηρικτές του κόμματος να πλησιάσουν στο κοινοβούλιο.

Ο Γανούσι και οι βουλευτές του μετέβησαν στο κοινοβούλιο ήδη από τις 03:00 τα ξημερώματα, αλλά βρίσκονται αποκλεισμένοι έξω από το κτίριο, πίσω από τις κλειστές πόρτες, τις οποίες φυλάσσουν στρατιώτες.

Ο Ρασίντ Γανούσι πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μαζί με τους βουλευτές του Ενάχντα.

Χθες Κυριακή το βράδυ ο πρόεδρος Σάγεντ ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τις δραστηριότητες του κοινοβουλίου για 30 ημέρες, “μια απόφαση η οποία θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και μήνες”, όπως δήλωσε.

Επίσης αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά τον πρωθυπουργό Χισάμ Μασίσι και να πάψει την κυβέρνησή του.

Ο πρόεδρος “θα ασκεί την εκτελεστική εξουσία με τη βοήθεια μιας κυβέρνησης ο επικεφαλής της οποίας θα οριστεί από τον αρχηγό του κράτους”, ανακοίνωσε ο Σάγεντ, έπειτα από μια έκτακτη συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο με αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη

Πραξικόπημα στην Τυνησία. Ο πρόεδρος ανέστειλε το Κοινοβούλιο

Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν για την έλλειψη νερού

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας