13:01 Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Πέτρος Κουσουλός: "Δεν Φοβάμαι, δεν Εκβιάζομαι, δεν Υποχωρώ"

Πέτρος Κουσουλός: "Δεν Φοβάμαι, δεν Εκβιάζομαι, δεν Υποχωρώ"

Μία εβδομάδα μετά το κυριακάτικο εξώφυλλο της εφημερίδας «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘‘άκουγε’’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα» και κατόπιν της απαράδεκτης εντολής σύλληψής μου στο πλαίσιο του αυτοφώρου λόγω της δημοσίευσης απόρρητων εγγράφων και διαλόγων, ήρθε η ώρα να ακουστούν σκληρές αλήθειες, που πολλοί γνωρίζουν αλλά λίγοι έχουν τη δύναμη και το θάρρος να πουν.

Του Πέτρου Κουσουλού

Ζούμε, δυστυχώς, στη χώρα που δημοσιογράφοι συλλαμβάνονται με τη διαδικασία του αυτοφώρου για εγκλήματα περί του Τύπου και οδηγούνται με χειροπέδες στις εισαγγελικές Αρχές, στη χώρα που δημοσιογράφοι δολοφονούνται από ανθρώπους του «υποκόσμου», στη χώρα που δημοσιογραφικοί όμιλοι γίνονται στόχος τρομοκρατικών οργανώσεων, στη χώρα που δημοσιογράφοι δέχονται καθημερινά απειλές και εκβιασμούς, στη χώρα που οι δημοσιογράφοι πριν δημοσιεύσουν τα ρεπορτάζ τους το σκέφτονται για μέρες, επειδή φοβούνται τα όσα μπορεί να συμβούν στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η διεθνής κατακραυγή και η διαπόμπευση της χώρας μας για το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστια και εκφράστηκε με εμφατικό τρόπο με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσαν οι «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» (RFS), στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την ελευθερία του Τύπου, όπου κατέταξαν τη χώρα μας στην 108η θέση διεθνώς, σε θέση μάλιστα χαμηλότερη από χώρες όπως το Μπουρούντι, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα και η Μογγολία. Παρ’ όλα αυτά, και παρά τις τεράστιες προσπάθειας της ΕΣΗΕΑ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μέχρι και σήμερα δεν έχει ακόμη καταργηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για τα αδικήματα του Τύπου, διότι κάποιοι θέλουν τους δημοσιογράφους «δέσμιους», υπό τον φόβο της πιθανής σύλληψής τους. Καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να προστατεύσει θεσμικά το δημοσιογραφικό λειτούργημα, γιατί καμία κυβέρνηση δεν θέλει ελεύθερες και αδέσμευτες δημοσιογραφικές φωνές.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, και δεχόμενος καθημερινά δεκάδες προσωπικές απειλές, έχω αποφασίσει να λειτουργώ αδέσμευτος και να παρέχω έγκυρες πληροφορίες και ρεπορτάζ, με κάθε κόστος. Δεν πρόκειται να φοβηθώ και να κάνω πίσω, ό,τι και αν συμβεί.

 

Στο πλαίσιο αυτό, και με γνώμονα πάντα το καθήκον μου να ενημερώνω τους αναγνώστες μου με αλήθειες που στηρίζονται σε στοιχεία και αποδείξεις, την περασμένη Κυριακή θέλησα να ρίξω άπλετο φως και να δημοσιεύσω εγκυρότατες πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή μου για δύο φλέγοντα ζητήματα, αυτό των υποκλοπών και εκείνο του σκανδάλου του Ναυαγίου της Ζακύνθου.

 

Η υπόθεση της «επένδυσης» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου αφορά την κατά το έτος 2014 αγορά 15.000 στρεμμάτων από την εταιρεία PIMANA S.A., συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, από τον φερόμενο στα χαρτιά «ιδιοκτήτη» Ιωάννη Χάρο, με σκοπό την πραγματοποίηση τουριστικής επένδυσης.

 

Στο άκουσμα της πώλησης 15.000 στρεμμάτων στο Ναυάγιο της Ζακύνθου ξεσηκώθηκαν η Εκκλησία, ο Δήμος αλλά και πολίτες, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προτάσσοντας δικαιώματα κυριότητας επί της επίδικης έκτασης.

Ζακύνθου

Μέχρι σήμερα για το σκάνδαλο του Ναυαγίου της Ζακύνθου έχουν γραφτεί πολλά, ιδίως για την εμπλοκή σε αυτό πολιτικών προσώπων και για την τέλεση διάφορων εγκλημάτων, όπως αυτών της κατάχρησης εξουσίας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς, της δωροληψίας και της δωροδοκίας σε βάρος πάντοτε του Ελληνικού Δημοσίου και των ανήμπορων και ανυπεράσπιστων πολιτών του.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της Ζακύνθου, οι οποίοι μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση των απόρρητων πληροφοριών στην «ΜΠΑΜ» της περασμένης Κυριακής έσπευσαν να κάνουν αναφορά στον Άρειο Πάγο και να ζητήσουν διευκρινήσεις.

Ενδεικτικά στην αναφορά τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκο τόνισαν τα ακόλουθα:

«Μία μόλις ημέρα μετά την (επανα)δημοσίευση απόρρητων εγγράφων και απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών της ΕΥΠ, σε Αθηναϊκά ΜΜΕ (εφημερίδα ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ 28/8/2022), το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης στη Ζάκυνθο ξεχείλισε.
Τα όσα είδαμε και τα όσα διαβάσαμε, μέσα από την 9σέλιδη έκθεση της ΕΥΠ για το ξεπούλημα των Ορεινών της Ζακύνθου, στις 7/5/2014, αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, και η κοινωνία της Ζακύνθου δεν έχει να περιμένει τίποτα απ’ αυτή».

«Καθήκον δικό μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους απέναντι σε μια συντεταγμένη και συνεπή πολιτική εξαπάτησης, σήψης, φαυλότητας και χρεοκοπίας, που προσπαθεί να θάψει το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και να κάμψει το φρόνημα των κατοίκων της Ζακύνθου, είτε με απειλές είτε με νουθεσίες και εξαγορές συνειδήσεων».

 

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα από Ζακυνθινούς οι οποίοι και με ευχαριστούν που «έριξα φως» στην υπόθεση και με παρακαλούν να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξω το τεράστιο σκάνδαλο και να προστατεύσω τον τόπο τους. Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους, αδέσμευτες δημοσιογραφικές φωνές σαν τη δική μου αποτελούν την ύστατη ευκαιρία για δικαίωση, και δεσμεύομαι ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

 

Γνωρίζοντας λοιπόν το τεράστιο σκάνδαλο που είχε γίνει στη Ζάκυνθο και αφού έφτασαν στα χέρια μου απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, δεν θα μπορούσα παρά τηρήσω το καθήκον μου να τα δημοσιεύσω και να τα θέσω υπόψη της Πολιτείας, της Δικαιοσύνης και των πολιτών.

 

Όπως μάλιστα αποδεικνύεται από αδιάσειστα στοιχεία, την περίοδο που διοικητής της ΕΥΠ ήταν ο κ. Ρουμπάτης (2015-2019), στο στόχαστρο της ΕΥΠ είχε μπει, μεταξύ άλλων, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαγιάς αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας. Επί τουλάχιστον 2 μήνες (Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των στελεχών της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

 

Το ερώτημα που προκύπτει και θα πρέπει πλέον να απαντηθεί είναι εάν γνώστης των παράνομων αυτών παρακολουθήσεων ήταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα, και ορθώς, διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για την υπόθεση της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, η οποία και έχει ταράξει την πολιτική ζωή του τόπου.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουμε ήδη δώσει στο φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι «κοριοί» της ΕΥΠ στόχευαν ακόμα και τους πλέον στενούς συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, όπως ο κ. Σαγιάς και ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Πιτσιόρλας. Η εννιασέλιδη έκθεση της ΕΥΠ, η οποία μάλιστα αποκαλύπτει με λεπτομερέστατο τρόπο τον «απόρρητο και ειδικό χειρισμό της περιόδου», είναι αποκαλυπτική για τις σκοτεινές συμφωνίες που έγιναν και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το αν το θέμα των υποκλοπών προέκυψε για πρώτη φορά τώρα ή αν ήταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό και προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως αυτής του κ. Τσίπρα, για να έχει το εκάστοτε κέντρο εξουσίας τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεων των στελεχών του αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

 

Το ανησυχητικό της υπόθεσης, που θέτει εν αμφιβόλω το κράτος δίκαιου και το απόρρητο των επικοινωνιών στη χώρα μας, είναι ότι Σαγιάς και Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν χωρίς την ύπαρξη εισαγγελικής εντολής με το πρόσχημα της διερεύνησης της υπόθεσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου. Η υπόθεση αυτή ως γνωστόν εξελίχθηκε σε τεράστιο σκάνδαλο, καθώς η φερόμενη επένδυση του εμίρη του Κατάρ κατέληξε σε μια καλοστημένη απάτη, η οποία ακόμη και σήμερα απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και οι καταγραφές ήταν παράνομες. Εκτός από τον Σαγιά και τον Πιτσιόρλα, οι οποίοι όπως προκύπτει ήταν οι «βασικοί» στόχοι της υπηρεσίας, η ΕΥΠ κατέγραφε τις τηλεφωνικές κλήσεις ενός στελέχους της εταιρείας PIMANA S.A., η οποία εμπλέκεται στην επένδυση του Ναυαγίου, ενός τοπογράφου, μιας υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας και πολλών ακόμη.

 

Το χειρότερο όλων είναι ο ρόλος που φαίνεται να είχαν οι Σαγιάς και Πιτσιόρλας, καθώς από το περιεχόμενο των συνομιλιών προκύπτει ότι τα δύο πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο «έτρεχαν» την υπόθεση της δήθεν επένδυσης, αλλά φαίνεται να συνομιλούν επί καθημερινής βάσης με άτομα του «υποκόσμου» και να συστήνουν δικηγόρους σε στελέχη της εταιρείας PIMANA S.A. προκειμένου να «μην καταλήξουν όλοι φυλακή». Παράλληλα, από το υλικό που συγκεντρώθηκε αποκαλύπτεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά μια μεγάλη και καλοστημένη απάτη που στηρίζεται σε αμφίβολης γνησιότητας έγγραφα, καθώς η κυριότητα της έκτασης δεν έχει προκύψει να ανήκε στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη και πωλητή Ιωάννη Χάρο.

 

Με το που έφτασαν στα χέρια μου αυτές οι πληροφορίες, δεν μου έμενε κάτι άλλο παρά να τις δημοσιοποιήσω, για το δημόσιο συμφέρον και για το κοινό καλό του νησιού. Μάλιστα, το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» επιβεβαιώθηκε πλήρως από την ομολογία του κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο 2015-2019 (επί ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος στην απόρρητη και μυστική συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 01.09.2022, παραδέχτηκε πως πράγματι, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ είχε προβεί σε παράνομες και άνευ εισαγγελικής εντολής παρακολουθήσεις του τότε γ.γ. της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα κ. Σπύρου Σαγιά και του τότε προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε πως οι παράνομες αυτές παρακολουθήσεις έγιναν στο πλαίσιο ελέγχου συγκεκριμένων προσώπων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό τη διερεύνηση της υπόθεσης των επενδυτών από το Κατάρ, που με υπόγειους τρόπους και σκοτεινές συμφωνίες προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν το «φιλέτο» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου. Αυτό που δεν διευκρίνισε ωστόσο ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είναι αν οι παράνομες αυτές παρακολουθήσεις έγιναν εν γνώσει και με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα.

Η παραδοχή αυτή του κ. Ρουμπάτη έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» και αναδεικνύει περίτρανα το πόσο σημαντικό ήταν το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, αφού, μέσα σε μόλις λίγες μέρες από τη δημοσίευση των απόρρητων εγγράφων της ΕΥΠ, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συγκροτήθηκε σε σώμα για τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

 

Επειδή το συγκεκριμένο ρεπορτάζ «πόνεσε» συγκεκριμένα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα εξουσίας, κάποιοι φρόντισαν να με τρομοκρατήσουν, με απώτερο σκοπό να με φιμώσουν και να μην ασχοληθώ πάλι με το θέμα των υποκλοπών και του σκανδάλου της Ζακύνθου. Η απαράδεκτη εντολή σύλληψής μου στο πλαίσιο του αυτοφώρου εξυπηρετούσε πλήρως τον σκοπό αυτόν και με το πρόσχημα ότι δήθεν δημοσίευσα απόρρητα έγγραφα. Δήθεν έπρεπε να ελεγχθώ για το έγκλημα της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου (252 ΠΚ), ένα έγκλημα που για να υφίσταται πρέπει αυτός που το τελεί να έχει πρόθεση και σκοπό να βλάψει το κράτος. Ακόμη προσπαθώ να αντιληφθώ με ποιον ακριβώς τρόπο μπορεί να έχω βλάψει το κράτος, τη στιγμή που οι μεν Ζακυνθινοί με ευγνωμονούν για το ρεπορτάζ, ενώ και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» και παραδέχτηκε ότι πράγματι η ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούσε παρανόμως Σαγιά και Πιτσιόρλα, στο πλαίσιο ελέγχου του τεράστιου κυκλώματος που δρούσε στη Ζάκυνθο.

 

Οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας πρέπει να προβληματίσουν πολιτεία και κοινωνία, καθώς τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά και φλέγοντα. Ποιος είναι τελικά ο ρόλος της ΕΥΠ στη χώρα; Είναι μία ελεγχόμενη υπηρεσία ή δρα ανεξέλεγκτη; Γνώριζε ο κ. Τσίπρας για τις παράνομες παρακολουθήσεις των στελεχών του ή η ΕΥΠ δρούσε παρανόμως και εν αγνοία του; Ποιος ο ρόλος των Σαγιά, Πιτσιόρλα και ΣΥΡΙΖΑ στην τεράστια απάτη της Ζακύνθου; Και, το κυριότερο όλων, ποιοι και γιατί πολεμούν την ελευθερία του Τύπου και γιατί θέλουν τους δημοσιογράφους φιμωμένους και δέσμιους;

 

Ενημερώνω όσους προσπαθούν να με κάνουν να σωπάσω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και τους υπενθυμίζω ότι το ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) αναγνωρίζει τους δημοσιογράφους ως δημόσιους φρουρούς (public watchdogs), θέλοντας να αναδείξει τον ελεγκτικό ρόλο του Τύπου και την υποχρέωση των δημοσιογράφων να στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα με τη δημόσια κριτική τους. Ως δημόσιος φρουρός, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη δημοσιογραφία, την ελευθερία του Τύπου και τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Η δημόσια καταδίκη της ΕΣΗΕΑ για την εντολή σύλληψής μου, η δημόσια στήριξη στο πρόσωπό μου από το Διεθνές Δίκτυο Ελευθερίας του Τύπου (IPIThe Global Network for Independent Media) και από συναδέλφους δημοσιογράφους και κυρίως το τεράστιο κύμα συμπαράστασης του κόσμου, μετά την εντολή σύλληψής μου, μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω να αγωνίζομαι κόντρα στο σύστημα που θέλει τους δημοσιογράφους φιμωμένους και ελεγχόμενους. Δεσμεύομαι απέναντί σας πως θα είμαι στην πρώτη γραμμή στον αγώνα που δίνουν η ΕΣΗΕΑ και πολλοί συνάδελφοί μου ώστε επιτέλους να υπάρξει πραγματική Ελευθερία του Τύπου και να μην αντιμετωπίζονται οι δημοσιογράφοι ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, επειδή αγωνίζονται για την αλήθεια και τη διαφάνεια στη χώρα μας.

 

 

 

Διεθνείς παρεμβάσεις για την απόπειρα σύλληψης

ΜΠΑΜ

Τη στιγμή που την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, καλούμαι να καταθέσω ως «ύποπτος» στις αστυνομικές Αρχές στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας για την «παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου», η στάση της Εισαγγελίας και η πρωτοφανής απόφαση να συλληφθώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. Εκτός από την άμεση ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η οποία καταδίκασε απερίφραστα τη συγκεκριμένη εξέλιξη, υπήρξε ανακοίνωση και από το IPI, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου, το οποίο παρακολουθεί στενά την ποινική ταλαιπωρία που υφίσταμαι, και μάλιστα μέσω του κ. Τζέιμι Γουάιζμαν επικοινώνησε μαζί μου προκειμένου να συνεισφέρει στον δικαστικό αγώνα. Παράλληλα, την Παρασκευή είχα πολύωρη συνομιλία και με τον κ. Αττίλα Μονγκ, εκπρόσωπο στην Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Προστασίας των Δημοσιογράφων, ο οποίος εξεδήλωσε την επιθυμία να συμπαρασταθεί στη διαδικασία η οποία ξεκίνησε, ενώ επεσήμανε ότι ο Οργανισμός ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας προς τις ελληνικές δικαστικές Αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή το «ευχαριστώ» δεν είναι αρκετό για όλους όσοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί κ.ά.) δημόσια αλλά και ιδιωτικά εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου. Το μεγάλο κρίμα; Ότι για ακόμη μία φορά γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι, καθώς η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτή».

Είναι καιρός όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε παρά ένα μικρό μέρος του παγκόσμιου χάρτη και ότι τα όσα συμβαίνουν εδώ στην Ελλάδα αμέσως γνωστοποιούνται στα διεθνή φόρα και στους Οργανισμούς! Και κάτι τελευταίο: Στην κλήση την οποία έλαβα παρατήρησα ότι την προκαταρκτική έρευνα κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Αθηνών διενεργεί το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Ωσάν ένας δημοσιογράφος ο οποίος αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με ένα μεγάλο και διαχρονικό σκάνδαλο όπως εκείνο του Ναυαγίου της Ζακύνθου, εξυπηρετώντας την ενημέρωση του κοινού, θεωρείται εχθρός του κράτους! Τρέμω στην ιδέα τελικά ποιους το ίδιο το κράτος θεωρεί «φίλους» ή «προστάτες» του.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας