More

  (PHOTO) Αλλαγές στο Ινσταγκραμ – Δεν θα φαίνονται τα likes στις αναρτήσεις

  To Instagram έχει εξετάσει το ενδεχόμενο να μην εμφανίζει τα likes στις φωτογραφίες των χρηστών, όπως φαίνονται μέχρι σήμερα.

  Η πληροφορία έρχεται από τη γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong, η οποία εντόπισε την αλλαγή στον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής για συσκευές Android.

  Η Wong δημοσίευσε screenshots τα οποία δείχνουν πώς θα λειτουργούν τα likes από εδώ και πέρα, με μια φωτογραφία να παραλείπει αισθητά τον αριθμό των ανθρώπων που τους άρεσε το ποστ.

  Δηλαδή, αν κάνετε like σε ένα ποστ θα είναι ορατό μόνο το όνομα σας και όχι ο αριθμός των like που έχει η κάθε φωτογραφία. Αν θέλετε να δείτε πόσα like έχει τότε θα χρειάζεται να πατήσετε ένα κουμπί που θα λέει : Προβολή ΄΄μου αρέσει΄΄

  «Θέλουμε οι followers σας να επικεντρωθούν σε αυτό που μοιράζεστε, όχι στον αριθμό των ατόμων που κάνουν like», αναφέρει ένα pop up που εμφανίζεται σε ένα από τα screenshots.

  “Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, μόνο ο χρήστης που μοιράστηκε μια ανάρτηση θα βλέπει τον συνολικό αριθμό των likes που παίρνει.”

  Το Instagram ισχυρίζεται ότι δεν έχει δοκιμάσει την αφαίρεση του παρόμοιου αριθμού.

  «Δεν το δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή, αλλά η αναζήτηση τρόπων μείωσης της πίεσης στο Instagram είναι κάτι που πάντα σκεφτόμαστε», είπε ένας εκπρόσωπος στο Verge.

  Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση των κοινωνικών μέσων μπορεί να επιδεινώσει τα θέματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, οι αυτοκτονικές σκέψεις και η ψυχολογική δυσχέρεια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία. Επιπλέον, ο αυξημένος χρόνος που αφιερώνεται στα κοινωνικά μέσα μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα μοναξιάς, κοινωνικού άγχους και κοινωνικής απομόνωσης.

  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής σχεδίασε κανόνες που θα εμπόδιζαν τους ανήλικους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να πατούν ’’μου αρέσει’’ στις αναρτήσεις στο Facebook και το Instagram.

  Η πρόταση θα εμποδίσει τις εταιρίες κοινωνικών μέσων να χρησιμοποιήσουν τις αποκαλούμενες τεχνικές “nudge” που ενθαρρύνουν τα παιδιά να επιστρέψουν στον ιστότοπό τους και να επιτρέψουν στους ιστότοπους να συλλέγουν τα προσωπικά τους δεδομένα.

  «Αυτή είναι η συνδεδεμένη γενιά. Το Διαδίκτυο και όλα τα θαύματά του συνδέονται με την καθημερινότητά τους », ανέφερε σε δήλωσή του η Επίτροπος Ενημέρωσης Elizabeth Denham.

  «Δεν πρέπει να εμποδίζουμε τα παιδιά μας να το χρησιμοποιούν, αλλά πρέπει να ζητήσουμε να προστατεύονται όταν το κάνουν. Ο κώδικας το κάνει αυτό.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ο “δωδεκάλογος” των αλλαγών του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας

  Μια σειρά αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» το...

  Τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα ξεψαχνίσει το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο

  Δεν είναι μόνον το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο που αξιολογεί τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αντίστοιχη έρευνα...

  Καιρός: Βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας

  Άστατος θα είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου, ο καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ,...

  Μαραθώνιος Βοστώνης: Αναβάλλεται οριστικά για πρώτη φορά φέτος μετά από 124 χρόνια

  Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, αρχικά προγραμματισμένος για να διεξαγόταν τον περασμένο Απρίλιο και στη συνέχεια αναβλήθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού,...

  Εντυπωσιακά βίντεο: Οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών από την Πεντέλη και το διάστημα

  Με δύο εντυπωσιακά βίντεο έχουν καταγραφεί οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών. Η αστάθεια του τελευταίου τριημέρου καταγράφηκε από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11, καθώς και το...