8:48 Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ποιοι (και γιατί) στοχοποίησαν τον Μ. Σφακιανάκη

Ποιοι (και γιατί) στοχοποίησαν τον Μ. Σφακιανάκη

Πρόσωπα που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τον χώρο της Δημόσιας Τάξης και φέρονται να συνδέονται με κυκλώματα του παρακράτους, βλέπει πίσω από την ξαφνική στοχοποίηση ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), Μανώλης Σφακιανάκης.

Του Ειδικού συνεργάτη

Δημοσιεύματα σε εφημερίδες αλλά και ιστοσελίδες προσκείμενες στην αντιπολίτευση «έσπειραν» fakenews περί εμπλοκής του ανώτατου πρώην αξιωματικού στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Ουσιαστικά όχι μόνο ανέσυραν αλλά διαστρέβλωσαν πλήρως το περιεχόμενο ενός βουλεύματος του Αρείου Πάγου το οποίο εκδόθηκε το 2019 (!) και αφορούσε το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας από τον κ. Σφακιανάκη για τον λόγο ότι φέρεται το 2010 να προειδοποίησε τον Σωκράτη Γκιόλια για έρευνα της ΔΗΕ στο σπίτι του.

Βάσει του φακέλου της υπόθεσης που βρίσκεται στη διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει πλήθος ερωτημάτων για τις ενέργειες των δικαστικών Αρχών καθώς η εμπλοκή του κ. Σφακιανάκη (η οποία πλέον δεν έχει καμία ποινική αξία βάσει του ν. 4619/2019) βασίστηκε σε μια μαρτυρική κατάθεση του αδελφού του αδικοχαμένου Σωκράτη Γκιόλια, Περικλή, ο οποίος έξι χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία «θυμήθηκε» ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης φέρεται να είχε ενημερώσει τον εκλιπόντα για μήνυση που είχε κατατεθεί το 2010 σε βάρος του blog «troktiko» από γνωστό ιδιώτη (τον Γ.Ψ.), προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Το οξύμωρο της υπόθεσης, βεβαίως, είναι ότι μετά την υποβολή της συγκεκριμένης μήνυσης ο Σωκράτης Γκιόλιας συνελήφθη, ενώ βάσει των ευρημάτων που κατασχέθηκαν (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κ.λπ.) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του ασκήθηκε δίωξη. Στο μεσοδιάστημα όμως ο δημοσιογράφος και ο μηνυτής συμβιβάστηκαν, η υπόθεση έκλεισε και η δικογραφία πολτοποιήθηκε!

Με βάση -κυρίως- τη συγκεκριμένη κατάθεση του 2016 ο κ. Σφακιανάκης παραπέμφθηκε στον ανακριτή για το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας και παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση του «σκληρού» εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη παραπέμθηκε σε δίκη μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Επί του συγκεκριμένου βουλεύματος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση με το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να την απορρίπτει και να προτείνει την παραπομπή του σε δίκη.

Έτσι λοιπόν μια «είδηση» του 2019 προβλήθηκε, ω του θαύματος, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην επικεφαλής της ΔΗΕ σχετικά με τη διαφθορά στην Αστυνομία, ως εμπλοκή του στη δολοφονία του δημοσιογράφου!

Σφακιανάκης

ΤΟ ΞΈΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ»

Σε απάντησή του την οποία δημοσιεύει η «Μ» ο Μανώλης Σφακιανάκης αποκαλύπτει ποιοι βρίσκονται πίσω από το ύπουλο χτύπημα.

Αναφέρει επί λέξει: «Τα όσα αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύτηκαν περί το πρόσωπό μου αναιρούνται από το ίδιο το βούλευμα του Αρείου Πάγου, που επικαλούνται οι συντάκτες των ως άνω δημοσιευμάτων, για τον λόγο και άπαντες ανακάλεσαν τα αρχικά – δήθεν αποκαλυπτικά – δημοσιεύματά τους. Από την απλή ανάγνωση, του βουλεύματος προκύπτει ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την δολοφονία ΓΚΙΟΛΙΑ έχει.

Η αλήθεια είναι ένα εντελώς ξεχωριστό γεγονός που καμμιά σχέση δεν έχει με τον Φάκελο της δολοφονίας Γκιόλια και έχει ως εξής:

1. Κατά του Σωκράτη Γκιόλια υποβλήθηκε το 2010 έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση από ημεδαπό.

2. Ο Σωκράτης Γκιόλιας συνελήφθη νομίμως και προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα,

3. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πειστήρια του εγκλήματος από την οικία του, και για τα οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη

4. Παραπέμφθηκε κατά την αυτόφωρη διαδικασία,

5. Ο εγκαλών ανακάλεσε την έγκληση του για συκοφαντική δυσφήμηση

6. Ο Σωκράτης Γκιόλιας τελικώς δεν δικάστηκε γιατί ο μηνυτής του ανακάλεσε την έγκληση και το 2015 ο φάκελος αυτής της υπόθεσης πολτοποιήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διότι δεν υπήρχε πλέον άλλη εξέλιξη και αυτό είθισται.

7. Στενότατο συγγενικό πρόσωπο του Σωκράτη Γκιόλια το 2016 θυμήθηκε και κατέθεσε ότι για την παραπάνω υπόθεση εγώ είχα ενημερώσει τον Σωκράτη να διαφύγει και να γλιτώσει την σύλληψη του όπου για αυτή την κατάθεση κλήθηκα να καταθέσω στον Ανακριτή. Στον Ανακριτή όταν κλήθηκα κατέθεσα όλα τα παραπάνω ότι ο εν λόγω όχι μόνο είχε συλληφθεί αλλά είχαμε ανεύρει και στοιχεία εντός της οικίας του για τα οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη και η εν λόγω δικογραφία διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για την οποία παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου εκεί συμβιβάσθηκαν και έγινε ανάκληση την μήνυσης . Κρίθηκε σκόπιμο από τον κ. Ανακριτή με όλα αυτά τα στοιχεία που προσκόμισα από τα Αρχεία της πρώην Υπηρεσίας μου να διαχωρίσει το εν λόγω γεγονός και να το παραπέμψει σε Ανάκριση ενώ η δικογραφία για την οποία γινόταν λόγος και για την οποία με παρέπεμπε ήταν πολτοποιημένη .

8. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του συγγενικού προσώπου και όχι με ευρήματα της κύριας ανάκρισης, την οποία, επαναλαμβάνω, έδωσε ο εν λόγω συγγενής 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, μου αποδόθηκε κατηγορία ότι αποπειράθηκα να προκαλέσω απαλλαγή του καθ’ υπόνοια συκοφάντη και συγκεκριμένα ότι τον προειδοποίησα ώστε ο τελευταίος να απομακρύνει από τον χώρο του τον ή τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πράγμα για το οποίο απέδειξα την αθωότητά μου με αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και τα οποία προανέφερα. Ακολούθησε απαλλακτική εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο αποφάσισε εν τέλει την παραπομπή μου.

Ακολούθως, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος, το οποίο εν τέλει δεν αναιρέθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αδίκημα με την μορφή που μου αποδίδεται (απόπειρα κατάχρησης εξουσίας συνιστάμενη στην πρόκληση απαλλαγής υπαιτίου) ήδη με το ν. 4619/2019 κατέστη μη αξιόποινο Ποια η σχέση, λοιπόν, των ανωτέρω με τη δολοφονία Γκιόλια;

Συμπληρωματικά δηλώνω ότι από το 2015 μέχρι το έτος 2019 δέχθηκα ένα άγριο κυνηγητό από πρόσωπα – όχι από κόμματα – τα οποία λυμαίνονται το χώρο της Δημόσιας Τάξης ακόμα και σήμερα, επειδή τους ήμουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Με τη χρήση υπόγειων διαδρομών και ανωνύμων αναφορών κατόρθωσαν να μου προκαλέσουν ελέγχους σε όλη την περιουσιακή μου κατάσταση – κινητή και ακίνητη περιουσία –, να δημιουργήσουν πρωτοσέλιδα σε περιοδικά, συκοφαντικά προς το πρόσωπό μου, να με διαβάλλουν στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας, με το γνωστό σε όλους αποτέλεσμα της αποστρατείας μου το 2017».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση του Μ. Σφακιανάκη στα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στη δολοφονία Γκιόλια

H Alter Ego Media επέστρεψε τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» για δύο λόγους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας