3:16 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Αυτός είναι ο "Μυκονιάτης" επιχειρηματίας που συνελήφθη

Αυτός είναι ο "Μυκονιάτης" επιχειρηματίας που συνελήφθη
  • Σοκαρισμένοι οι Μυκονιάτες, θεωρούσαν υπεράνω υποψίας τον επιχειρηματία Σπύρο Καρδάμη που συνελήφθη για την εμπλοκή του στην υπόθεση με τον 1,6 τόνο χασίς
  • Διατηρούσε το γνωστό εστιατόριο στο “Νησί των Ανέμων”, Olla, είχε ανοίξει αντίστοιχο και στο Κολωνάκι, αλλά δεν είχε πάει καλά
  • Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι αυτός που “έκλεισε” τα ταχύπλοα με τα οποία θα γινόταν η μεταφορά των ναρκωτικών 

Η σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία, Σπύρου Καρδάμη, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στη Μύκονο και φέρεται να εμπλέκεται στην μεγάλη υπόθεση μεταφοράς των 1,6 τόνων χασίς, έχει προκαλέσει σοκ στους επιχειρηματικούς κύκλους του νησιού, αλλά και του Κολωνακίου, όπου σύχναζε όποτε βρισκόταν στην Αθήνα (συνήθως τους χειμερινούς μήνες). Πρόκειται για ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στη Μύκονο για το εστιατόριό του “Olla”, το οποίο βρίσκεται στη χώρα του νησιού σε κεντρικό σημείο και φυσικά παρελαύνουν από αυτό αρκετοί επώνυμοι και μη, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ρόλος του 63χρονου ήταν κατά τα φαινόμενα συγκεκριμένος. Είχε αναλάβει να βρει ταχύπλοια με τα οποία θα γίνει η μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, με τις έρευνες να στρέφονται προς τις ιδιοκτήτριες εταιρίες των συγκεκριμένων οχημάτων θαλάσσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ναρκω-βόλτες γίνονταν εις γνώση τους.

Οι κάτοικοι του νησιού δείχνουν σοκαρισμένοι με την είδηση, καθώς ο 63χρονος θεωρούταν υπεράνω υποψίας και είχε τη φήμη του εξαιρετικού αφεντικού. Ανάλογη επιχειρηματική δραστηριότητα είχε προσπαθήσει να αναπτύξει και στην Αθήνα – στο Κολωνάκι – αλλά δύο φορές η προσπάθεια έμεινε στη μέση.Ο 63χρονος που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το περνά μακριά από τη Μύκονο σε παλαιότερη συνέντευξή του, πριν από τρία χρόνια ως ιδιοκτήτης εστιατορίου είχε πει ότι εκείνο που τον μαγεύει περισσότερο στη Μύκονο είναι η ενέργειά της. «Το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι δεν είμαι 15 χρόνια νεότερος» είχε προσθέσει.

Στην ίδια συνέντευξη ο επιχειρηματίας είχε ρωτηθεί γιατί επέλεξε να δραστηριοποιηθεί στη Μύκονο και είχε απαντήσε: «Το επίπεδο παροχής υπηρεσιών είναι πολύ υψηλό και αυτό είναι πρόκληση για εμένα. Για τους νέους η Μύκονος μπορεί να αποτελέσει μεγάλο σχολείο».

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας