23:45 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Πλεύρης: Αδιανόητο να ζητούν στην Τουρκία από την 39χρονη να πληρώσει για τη νοσηλεία

Πλεύρης: Αδιανόητο να ζητούν στην Τουρκία από την 39χρονη να πληρώσει για τη νοσηλεία

Την είδηση πως το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης στο οποίο νοσηλευόταν η 39χρονη Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε στην προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση, της ζήτησε να καταβάλει τα νοσήλια, σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης, με παρέμβαση του οποίου η κοπέλα επέστρεψε στην Ελλάδα, τόνισε πως ο τραυματισμός της δεν σημειώθηκε σε μία δραστηριότητα που έκανε, κάτι το οποίο δεν θα δικαιολογούσε και πάλι τη συγκεκριμένη αντίδραση του νοσοκομείου.

«Είναι αδιανόητο. Η κοπέλα είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυξημένη υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει υπηρεσίες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τι έχει γίνει με το τουρκικό νοσοκομείο. Θεωρούσα ότι όταν ένας Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό είναι θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και δεν είναι μόνο τραυματίας από θραύσματα, πρέπει να γίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η χώρα που είσαι πολίτης σου δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείς και να νοσηλευτείς με ασφάλεια σε ένα νοσοκομείο» είπε ο κ. Πλεύρης.

«Επιλέξαμε η διαδρομή να γίνει με ασθενοφόρο επειδή δεν έχουμε εικόνα για την ακριβή κατάστασή της. Στο Παπαγεωργίου υπάρχει πλήρης προετοιμασία. Πέρα από υπουργός είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι ότι ο πατέρας και η μητέρα έπαθαν σοκ και έπρεπε να δείξουμε πως έχουμε αντανακλαστικά. Αν ήθελαν οι γονείς να μείνει στην Τουρκία, θα βρίσκαμε τρόπο για να καλύψουμε τα νοσήλια», συνέχισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για την επιστροφή της 39χρονης στην Ελλάδα.

Τέλος, όπως είπε, στην Ελλάδα «με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει άνθρωπος, πολίτης ή που θα περάσει από την επικράτεια και να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν διαδικασίες για είσπραξη νοσηλίων από ασφαλιστικούς οργανισμούς κάθε κράτους, αλλά να μην γίνει επέμβαση χωρίς να πληρώσει πολίτης, αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα».

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας