21:28 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Πλεύρης για Χρυσή Αυγή και Λαγό:Δεν δικάζετε τον φασισμό, ούτε τη Δημοκρατία

Πλεύρης για Χρυσή Αυγή και Λαγό:Δεν δικάζετε τον φασισμό, ούτε τη Δημοκρατία

Πριν  λίγη ώρα προσήλθε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κώστας Πλεύρης με στόχο να αιτηθεί την εξαίρεση του δικαστηρίου για τον εντολέα του. Κατηγορώντας τους δικαστές ότι έχουν επηρεαστεί, έκανε λόγο για πολιτική δίκη και κατέληξε εξαιρώντας την εισαγγελέα της έδρας, να πει: «Δε μας νοιάζει να νικήσει η Δημοκρατία, όπως η πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαρόπουλου, μας νοιάζει να κερδίσει η Δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι το αίτημα που κατέθεσε ο κ. Πλεύρης αφορά την εξαίρεση μόνο των δικαστών, όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή της.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης είπε: «Ερχόμενος στο δικαστήριο σας νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως με πλήθη έξω από τος αίθουσες, και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπεράσπιζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριο σας να εξασφαλίζει την ακεραιότητα.

Ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του, είπε ο κ. Πλεύρης. Δεν επιτρέπεται τα ΜΜΕ να αποκαλούν τον κατηγορούμενο ένοχο. Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Αυτός έχει γίνει από την πρόεδρο της δημοκρατίας, τα ΜΜΕ και τος τηλεοράσεις.

Τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και οι διαδηλώσεις στο δρόμο μπορεί να σας έχουν επηρεάσει. Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από τις παρεμβάσεις των εξουσιών. Μέσα στη Βουλή αναρτήθηκαν πινακίδες που έλεγαν δεν είναι αθώοι, και εσείς τις είδατε, είπε ο Κώστας Πλεύρης.

Έχει μετατραπεί η δίκη σε πολιτική δίκη. Βλέπω ότι όλες οι εφημερίδες σας επαινούν. Δεν αμφισβητούμε ότι είστε ικανή δικαστής όπως γράφουν οι εφημερίδες. Εμείς δεν διαφωνούμε αλλά υπάρχουν και άλλοι ικανοί. Αντιθέτως στρέφονται κατά της εισαγγελέως, τόνισε ο Κώστας Πλεύρης.

Σήμερα γράφουν οι εφημερίδες σε ποια κελιά θα πάνε. Προεξόφλησαν ότι δεν θα πάρουν αναστολή οι κατηγορούμενοι. Δεν δικάζετε το φασισμό, ούτε τη δημοκρατία. Εμάς εδώ μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη και όχι η Δημοκρατία, όπως είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Εισαγγελέας εκπροσωπεί τα συμφέροντα του δημοσίου, εσείς εκπροσωπείτε την δικαιοσύνη. Δημιουργείται η υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί» είπε ο Κώστας Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στο διευθυντήριο της εγκληματικής Οργάνωσης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο Εφετείο ξανά η Μάγδα Φύσσα – Η δήλωση του Αντώνη Ρουπακιώτη

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας