Πλημμέλημα για τους εισαγγελείς, ισόβια στην συνείδηση του κόσμου

Πλημμέλημα για τους εισαγγελείς, ισόβια στην συνείδηση του κόσμου

Διώξεις για πλημμελήματα τα οποία θα καταλήξουν σε κάποιες ποινές φυλάκισης με αναστολή για την δολοφονία 100 συνανθρώπων μας; Ναι συμβαίνουν και αυτά στην Ελλάδα του 2019.

Γιατί; Γιατί δεν υπήρχε δόλος, δηλαδή οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι δεν είχαν σκοπό να σκορπίσουν την θλίψη και τον όλεθρο της 23ης Ιουλίου. Και όμως!

Όλα όσα αποκαλύπτουμε από το ereportaz και την ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ που κυκλοφορεί δοκιμάζουν τις ανθρώπινες αντοχές.
Δόλος πιθανότατα, δεν υπήρξε, αλλά ενδεχόμενος δόλος πιθανότατα να υπήρχε, όταν την στιγμή που καιγόταν το Μάτι και ο Βουτζάς ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Τερζούδης διατάζει την αποχώρηση του μοναδικού εναέριου μέσου που επιχειρούσε στην περιοχή για να πάει στον Ισθμό της Κορίνθου όπου καίγονταν κάτι θάμνοι δίπλα στην Motor Oil.

Με ποιο κριτήριο και ποια λογική; Παρομοίως με ποια λογική οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι της τραγωδίας παρότι γνώριζαν εγκαίρως ότι η 23η Ιουλίου θα ήταν μια δύσκολη και επικίνδυνη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων δεν είχαν φροντίσει να πράξουν το αυτονόητο;

Να εφαρμόσουν αυτά τα οποία προβλέπονται στον Ξενοκράτη! Για ποιο λόγο τα δυο πυροσβεστικά που έπρεπε να είναι σταθμευμένα στην περιοχή της ανατολικής Αττικής είχαν μεταφερθεί στην Κινέττα χωρίς να υπάρξει η πρόνοια να αντικατασταθούν.

Για ποιο λόγο ήταν χαλασμένα τα 2 από τα 4 ελικόπτερα τα οποία με τεράστια καθυστέρηση πήραν εντολή να επιχειρήσουν; Για ποιον λόγο οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν γνώριζαν εάν η φωτιά στο Μάτι είναι όντως η φωτιά στο Μάτι; Για ποιον λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς δεν διέταξε την εκκένωση της περιοχής όπως του ζητήθηκε από τον κ. Χιόνη;
Για ποιον λόγο ο Ψινάκης έκανε πάρτυ στην Μύκονο αντί να βρίσκεται δίπλα στους μελλοθάνατους συνδημότες του; Για ποιο λόγο εν τελεί ακόμη και σήμερα την στιγμή που καταγράφονται επίσημα οι ευθύνες, άπαντες προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στον αέρα!
Και σε κάθε περίπτωση. Ναι δεν είχαν δόλο να κατά κάψουν την περιοχή. Είναι όμως κακουργηματικώς ανίκανοι να χειριστούν τέτοιες κρίσεις! Πιθανότατα ορισμένοι εξ αυτών είναι ανίκανοι να δέσουν και τα κορδόνια τους!

Σχόλια