22:08 Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Πλήρης δικαίωση της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη για τις συκοφαντικές καταγγελίες της Ζέττας Μακρή

Πλήρης δικαίωση της πρώην προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη για τις συκοφαντικές καταγγελίες της Ζέττας Μακρή

Ενώ μαίνεται ο θόρυβος στην ΝΔ με τη διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, η υπόθεση που αποκαλύπτουμε σήμερα θέτει θέμα διαγραφής και για στέλεχος της κυβέρνησης. Ο λόγος για την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, η οποία είναι έκθετη μετά από αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, που εκδόθηκε πρόσφατα για τις καταγγελίες, που είχε κάνει το 2014 σε βάρος της τότε προέδρου του ΟΚΑΝΑ κα Μένης Μαλλιώρη.

Τελικά, οι αναφορές της κας Μακρή (την περίοδο 2013-2014 ήταν υφυπουργός Υγείας) ότι υπήρξε κακοδιαχείριση στον οργανισμό αποδείχθηκαν συκοφαντικές. Να σημειωθεί ότι, για την ίδια υπόθεση η κα Μαλλιώρη έχει καταθέσει αγωγές σε βάρος της κας Μακρή και έχει εκδοθεί από το 2015 τελεσίδικη απόφαση ότι η πρώην υφυπουργός συκοφάντησε με δόλο την κα Μαλλιώρη. Μάλιστα, έχει επιδικαστεί ποσό, το οποίο η νυν υφυπουργός Παιδείας δεν έχει εξοφλήσει.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει θέμα παραμονής της κας Μακρή στην κυβέρνηση, καθώς αποδεικνύεται ότι έχει καταδικαστεί ως συκοφάντης και δεν πληρώνει και τη σχετική αποζημίωση, που έχει επιδικαστεί! Θυμίζω ότι οι κυρίες Μαλλιώρη και Μακρή ήρθαν σε σύγκρουση το Δεκέμβριο του 2013 για θέμα, που – όπως είχε δηλώσει τότε η κα Μαλλιώρη – αφορούσε τη διαδικασία προμήθειας φαρμάκου (βουπρενορφίνη), για θεραπεία εξαρτημένων ατόμων, από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία.

Η κα Μακρή ήθελε παράταση της ισχύουσας σύμβασης με την συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία, ενώ η κα Μαλλιώρη υποστήριζε πως έπρεπε να γίνει διαγωνισμός, καθώς είχε κυκλοφορήσει γενόσημο με την ίδια ουσία.

Θυμίζουμε ότι στις 21-1-2014, η κα Μακρή κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για «κακοδιαχείριση» στον ΟΚΑΝΑ, η οποία οδήγησε το Σεπτέμβριο του 2014 σε άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της κας Μαλλιώρη και άλλων στελεχών του οργανισμού. Στο μεταξύ η κα Μαλλιώρη κατέθεσε αγωγές σε βάρος της Ζ. Μακρή για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω των ΜΜΕ.

Στο αστικό κομμάτι η υπόθεση κινήθηκε ταχύτατα. Το 2015, υπήρξε τελεσίδικη απόφαση σε βάρος της κας Μακρή. Επιδικάστηκε ποσό για την ηθική βλάβη της κας Μαλλιώρη, το οποίο η Ζ. Μακρή μέχρι σήμερα (Οκτώβριος 2022), δηλαδή ύστερα από 7 χρόνια, δεν έχει εξοφλήσει (συνολικό ποσό 14.000 ευρώ).

Στο ποινικό κομμάτι χρειάστηκε να περάσουν 9 ολόκληρα χρόνια για να φθάσουμε στις 30 Ιουνίου για να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα και να παύσει η ποινική δίωξη. Το βούλευμα στις 30 Ιουλίου και κατέστη αμετάκλητο στις 21 Οκτωβρίου.

πηγή: virus.com.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός – Βιασμός 12χρονης: Προσωρινά κρατούμενος και ο 36χρονος που εργαζόταν στο νοσοκομείο

Κολωνός: Αίτηση αποφυλάκισης από τη μητέρα της 12χρονης – Επικαλείται μη επαρκή στοιχεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας