5:04 Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
eReportaz

Live:

Πληρώνουν τους φυλακισμένους δύο δολλάρια την ώρα για να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κορωνοϊού

Πληρώνουν τους φυλακισμένους δύο δολλάρια την ώρα για να μεταφέρουν τις σορούς των θυμάτων του κορωνοϊού

Σάλο έχει προκαλέσει στην Αμερική η είδηση που μεταφέρουν τα αμερικανικά μέσα Ενημέρωσης πως η  κομητεία του Ελ Πάσο στο Τέξας πληρώνει τους φυλακισμένους το ποσό των δύο δολαρίων την ώρα ώστε να μεταφέρουν τις σορούς των ατόμων, που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, στο νεκροτομείο.

Αν και δεν απαγορεύεται στις φυλακές η πρακτική της εργασίας των καταδίκων η απόφαση να αναλάβουν οι φυλακισμένοι το  μακάβριο και επικίνδυνο αυτό έργο έχει εγείρει αρκετές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλούνται πληροφορίες από το γραφείο του τοπικού σερίφη, εννέα κρατούμενοι μέχρι στιγμής εργάζονται για τη μεταφορά των θυμάτων του κορωνοϊού και όπως δηλώνει η επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων του γραφείου τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα για την προστασία τους από τον ιό.

Μάλιστα το Γραφείο Δημοσίων σχέσεων δηλώνει πως :«Η εργασία είναι εθελοντική κατά 100%, διαψεύδοντας τα περί αμοιβής των δύο δολαρίων. “Είναι υπέροχο που αυτά τα άτομα βγαίνουν μπροστά και βοηθούν εθελοντικά την κοινότητα, που το χρειάζεται αυτή τη στιγμή» δηλώνει η υπεύθυνη του Γραφείου.

Να σημειωθεί πως στο  Ελ Πάσο έχουν καταγραφεί περί τα 34.000 κρούσματα της πανδημίας, με τους νοσηλευόμενους να είναι περισσότεροι από 1.000. Παράλληλα, έχουν πεθάνει 769 ασθενείς από κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης 

 

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας