22:27 Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Ποια είναι η νέα υποδιοικητής της ΤτΕ; (Από τη λιποθυμία ενώπιον Mr Τρόικα, το Τ.Τ, μέχρι την PQH)

Ποια είναι η νέα υποδιοικητής της ΤτΕ; (Από τη λιποθυμία ενώπιον Mr Τρόικα, το Τ.Τ, μέχρι την PQH)

Εν όψει της λήξης της θητείας του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρου M. Μητράκου στις 10.3.2021, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας, σύμφωνα με το Καταστατικό της, αποφάσισε σήμερα να προτείνει στο Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό της κ. Χριστίνας Παπακωνσταντίνου στην ανωτέρω θέση.

Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος στα χρηματοοικονομικά, με θητεία στις Βρυξέλλες και άριστη συνεργασία τόσο με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τον νυν Τσάρο της Οικονομίας, Χρήστο Σταϊκούρα. 

Η καριέρα της

Η κα. Παπακωνσταντίνου είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έχει μακρά εμπειρία στην παρακολούθηση και το συντονισμό διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οικονομικών πολιτικών. Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών και ως Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα έτη 2012-2014, συμμετέχοντας παράλληλα στην ομάδα διαπραγμάτευσης των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής.

Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), στις ομάδες υψηλού επιπέδου του ΟΟΣΑ και στις υπουργικές συνεδριάσεις του ΟΟΣΑ ως αναπληρωτής.

Από το 2017 ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της PQH Ενιαίος Εκκαθαριστής Α.Ε.

Οι αποκαλύψεις της ΜΠΑΜ

Ομολογουμένως το βιογραφικό της κυρίας Παπακωνσταντίνου είναι «βαρύ», ωστόσο για την θητεία της ως επικεφαλής της εταιρείας που είναι ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, ακούστηκαν ψίθυροι για την υπόθεση Τ.Τ..

Δείτε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΜΠΑΜ

 

Το επεισόδιο με τον Τόμσεν

Επίσης, όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής, η συνεργάτις του κ. Στουρνάρα έγινε γνωστή την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η λιποθυμία της μπροστά στον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, λόγω της έντασης στις διαπραγματεύσεις που κράτησαν πάνω από 10 ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι το σοβαρό και  η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου είχε ανακτήσει τις αισθήσεις της. Η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου έχει συμμετάσχει σε όλες τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις από την ημέρα που η Ελλάδα τέθηκε σε καθεστώς Μνημονίου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας