8:23 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ποια σοβαρή δίκη διακόπηκε σήμερα λόγω «Όμικρον»

Ποια σοβαρή  δίκη διακόπηκε σήμερα λόγω «Όμικρον»

Πολύ μεγάλα προβλήματα καταγράφονται από το πρωί στα δικαστήρια ανά την επικράτεια επειδή λόγω της σαρωτικής επέλασης της «Όμικρον» έχουν αναβληθεί ή διακοπεί πλήθος δικών και διαφόρων δικαστικών πράξεων. Μία εκ των υποθέσεων που πήρε νέα ημερομηνία, για τις 8 Φεβρουαρίου, είναι και αυτή της πρώην ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία η οποία, τον Μάρτιο του 2020, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η διακοπή αποφασίστηκε διότι μέλη της έδρας του Α΄ Πενταμελούς Εφετείου έχουν ασθενήσει.

Κατά το ουσιώδες μέρος, η Ηλία καταφέρνει επί σειρά ετών να μπλοκάρει την έκδοση της στην Ελλάδα, παρότι είναι η μοναδική εναπομείνασα κατηγορούμενη για το πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το 2005.

Εκείνη την περίοδο είχε διαφύγει στην Αγγλία όπου συνελήφθη και φυλακίστηκε από τις βρετανικές αρχές το 2011. Αποφυλακίστηκε το 2012 και έκτοτε επί 9 έτη έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, να διαφεύγει της σύλληψης! Μάρτυρας κατηγορίας και πρωταγωνιστής στο ξήλωμα του κυκλώματος είναι ο δικηγόρος Γιάγκος Λαμπίρης. Επίσης, εισαγγελέας του 5μελούς είναι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελ. Ράικου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας