Ποια υπουργό, αν μπορούσε, θα άλλαζε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ποια υπουργό, αν μπορούσε, θα άλλαζε ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η μεταφορά εκθεμάτων από ένα μουσείο σε άλλο είναι κάτι συνηθισμένο και η ιδέα της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για δανεισμό των περίφημων μαρμάρων που άτυπα διεκδικεί εδώ και χρόνια η Ελλάδα από το βρετανικό μουσείο, αξιολογήθηκε ως θετική πρωτοβουλία από το Μαξίμου.

Έλα που η πράξη αυτή, όμως, εξέθεσε την ελληνική πλευρά. Η Μόνα Λίσα για να φύγει από το Λούβρο και να ταξιδέψει σε ένα μουσείο της Αμερικής, για παράδειγμα, θα υποχρεώσει τον Τραμπ να υπογράψει ρήτρες ασφάλειας και αποδοχής πως ο πίνακας ανήκει στο Λούβρο. Έτσι και στην περίπτωση των μαρμάρων, η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να υπογράψει πως ανήκουν και με τη βούλα στο βρετανικό μουσείο!

Αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να το γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που νιώθει πως εκτέθηκε με την ανακοίνωση του βρετανικού μουσείου και φυσικά είναι έξαλλος με την Μενδώνη που μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζει αυτή την παράμετρο.

Είναι… νωρίς για ανασχηματισμούς κι έτσι η υπουργός διατηρεί ακόμη τη θέση της, ενώ εκρεμμεί και η υπόθεση τερματισμού του περιβόητου Ταμείου Αλληλοβοήθειας το οποίο υποκίνησε η Λίνα Μενδώνη. Αν και εκεί κάνει κάποιο λάθος η έμπειρη σε θέματα αρχαιολογίας, αλλά άπειρη σε πολιτικούς ελιγμούς κυρία υπουργός, τότε ίσως χάσει τη θέση της πριν από τον πρώτο ανασχηματισμό.

Σχόλια