4:35 Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Ποινή φυλάκισης 20 ετών στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ποινή φυλάκισης 20 ετών στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Η Γκισλέιν Μάξουελ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για σωματεμπορία ανηλίκων, σχετικά με τη βοήθεια που παρείχε στον Τζέφρι Έπσταϊν προκειμένου εκείνος να κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 60χρονη ότι στρατολόγησε και αποπλάνησε τέσσερα κορίτσια προκειμένου να έχουν σεξουαλική επαφή με τον Έπσταϊν, τον τότε σύντροφό της, από το 1994 έως το 2004.

Η Μάξγουελ, μιλώντας στο δικαστήριο πριν από την ανακοίνωση της ποινής της, δήλωσε ότι αυτό για το οποίο μετανιώνει περισσότερο στη ζωή της είναι που γνώρισε τον Τζέφρι Έπσταϊν. Τον περιέγραψε ως έναν «χειριστικό, πονηρό άνθρωποι», που εξαπάτησε τους πάντες γύρω του και δήλωσε ότι «λυπάται» για τον πόνο που βίωσαν τα θύματά του.

Στις καταθέσεις τους στο δικαστήριο οι τέσσερις γυναίκες περιέγραψαν ότι η Μάξγουελ ήταν κεντρικό πρόσωπο στη σεξουαλική κακοποίησή τους από τον Έπσταϊν, τον χρηματιστή που αυτοκτόνησε στο κελί του το 2019, προτού δικαστεί.

Η μία από αυτές, η Άνι Φάρμερ, η οποία είναι σήμερα ψυχολόγος, δήλωσε ότι το γεγονός πως την εκμεταλλεύτηκε η Μάξγουελ της είχε προκαλέσει «μεγάλη ντροπή» και κάποιες φορές την έκανε να νιώθει ότι ήθελε να «εξαφανιστεί».

«Σήμερα, μπορώ να κοιτάξω την Γκισλέιν και να της πω ότι έγινα αυτό που είμαι σήμερα, παρά τις προσπάθειές της να με κάνει να νιώσω ανίσχυρη και ασήμαντη. Και μπορώ να δώσω αυτή τη δύναμη στην κόρη μου», δήλωσε η γυναίκα σήμερα, στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης

Κρεμασμένος μέσα στο κελί του βρέθηκε ο Ζαν-Λικ Μπρουνέλ – Κατηγορείτο ότι προμήθευε ανήλικες τον Τζέφρι Επσταϊν

Τζέφρι Επστάιν: Πώς κατάφερε το FBI να πιάσει τη συνεργό του

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας