19:35 Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Ποιον ψήφισαν 3.871 πολίτες για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Ποιον ψήφισαν 3.871 πολίτες για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ

Mε το τοπίο των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής να είναι πλέον ξεκάθαρο, το ereportaz.gr προχώρησε σε ένα poll για την κούρσα διαδοχής, επιχειρώντας να βολιδοσκοπήσει την τάση στους κόλπους του κόμματος.

Η διαδικτυακή κάλπη άνοιξε στις 22 Oκτωβρίου και έκλεισε την περασμένη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Το ΚΙΝΑΛ, μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, που σκόρπισε θλίψη σε όλον τον πολιτικό κόσμο, στους συναδέλφους της και την κοινωνία, προσπαθεί να βρει τα πατήματά του.

 

—>Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά με ένα βίντεο τη Φώφη Γεννηματά

 

Οι έξι υποψήφιοι που διεκδικούν τον θώκο του ΚΙΝΑΛ είναι οι: Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε νωρίς την συμμετοχή του.

 

Το ερώτημα που τέθηκε ήταν απλό και σαφές: Ποιον προτιμάτε για πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

 

Στην διαδικτυακή ψηφοφορία του ereportaz συμμετείχαν συνολικά 3.871 πολίτες. Ο κάθε χρήστης είχε την δυνατότητα μίας ψήφου.

 

Πρώτος έκοψε το νήμα με 44,9% και 1740 ψήφους ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο δεύτερος που τον ακολουθεί είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 1.092 ψήφους και ποσοστό 28,2%.

Τρίτος έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 12,1%. Ακολουθούν οι Παύλος Χρηστίδης (5,4%), ο Παύλος Γερουλάνος (5%) και ο Χάρης Καστανίδης με 4,3%.

Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο και όσο προχωρά η εσωκομματική μάχη που θα διαρκέσει περίπου ενάμισι μήνα, δεδομένου ότι ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας πραγματοποιείται στις 5 Δεκεμβρίου, αυτό θα ξεδιαλύνει ακόμη περισσότερο το τοπίο για την οριστική απόφαση των πράσινων ψηφοφόρων.

 


Στόχος του e-poll μας ήταν η πρώτη ανίχνευση-προσέγγιση της τάσης, προτίμησης και πρόθεσης των συμμετεχόντων, όσον αφορά τον διάδοχο της Φώτης Γεννηματά.

Φτάνοντας στην τελική ευθεία, εν μέσω κορύφωσης της κούρσας διαδοχής, θα επανέλθουμε και με νεότερη διαδικτυακή σφυγμομέτρηση.

Διαβάστε ακόμη

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας