13:00 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Ποιος είναι ο φιλέλληνας Mr Hotel που λατρεύει την Ελλάδα και επενδύει σε ξενοδοχεία

Ποιος είναι ο φιλέλληνας Mr Hotel που λατρεύει την Ελλάδα και επενδύει σε ξενοδοχεία

“Για να πετύχεις στις επιχειρήσεις, πρέπει να πείσεις τους άλλους να βλέπουν τα πράγματα όπως τα βλέπεις εσύ”, είχε πει κάποτε ο μεγάλος Αριστοτέλης Ωνάσης.

Αρκετά χρόνια αργότερα ένας ευρηματικός νεαρός εισέρχονταν στην τουριστική βιομηχανία, επενδύοντας στην επιχείρησή του, με όραμα, συγκεκριμένη φιλοσοφία και μοντέλο ανάπτυξης.

Μετουσίωσε τις ιδέες του σε ένα συγκεκριμένο project, στον κλάδο της φιλοξενίας. Αν και δεν έχει πατήσει την 5η δεκαετία της ζωής του, θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους businessmen του hospitality διεθνώς.

Ισραηλινός μεγαλοξενοδόχος δηλώνει ερωτευμένος με την Ελλάδα και επενδύει εκατομμύρια

Ο Leon Avigad ξεκίνησε την επιχείρησή του, Leopard Hospitality, πριν από 16 χρόνια, έχοντας πάρει το βάπτισμα του πυρός ως εργαζόμενος στον τουριστικό κλάδο, στην Ελβετία και μετέπειτα επέστρεψε για εργασία στη γενέτειρά του, Ισραήλ.

Το success story του open-minded Ισραηλινού, η φιλοσοφία και το lifestyle του δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα, καθώς ο ίδιος επένδυσε στην Ελλάδα, αγοράζοντας ακίνητα, εγκαινιάζοντας παράλληλα τα πρώτα ξενοδοχεία στην καρδιά της αθηναϊκής πρωτεύουσας. Στην μέχρι πρότινος υποβαθμισμένη Ομόνοια, η οποία μπαίνει δυνατά στον τουριστικό χάρτη και φαντάζει σαν “πολύφερνη νύφη” για υποψήφιους επενδυτές.

Aπαρατήρητη δεν θα περνούσε και η -προ καιρού- αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για τον επενδυτή των Brown Hotels που έχει αγοράσει τους τελευταίους μήνες διψήφιο αριθμό ξενοδοχείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.ά., όπως και ο κομβικός ρόλος του στην προσέλκυση επενδύσεων. 

«Ερωτευμένος» με την Αθήνα

Η Brown Hotels είχε κάνει focus στην Ελλάδα με τις ευλογίες του ιδρυτή της. Ένας σοβαρός Όμιλος, με πλάνο, διαβλέποντας ευκαιρίες στη χώρα μας, ξετύλιξε το επενδυτικό του όραμα και μεγαλοστελέχη του είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Συναντήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Ποιος είναι όμως ο Ισραηλινός ιδρυτής της Leopard Hospitality Ltd, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ξενοδοχείων μπουτίκ, και “ψηφίζει” Ελλάδα;

Ο 46χρονος Leon Avigad είναι ανήσυχο πνεύμα που αναζητά συνεχώς το next big thing και ευκαιρίες. Γνώριζε από μικρή ηλικία ότι θα γίνει ξενοδόχος. Χόμπι του υπήρξε η συγκέντρωση διαφημιστικών φυλλαδίων από ξενοδοχεία.

Έλαβε πτυχίο Διεθνών Σχέσεων από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο και MBA από το Πανεπιστήμιο Derby στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκπαιδεύτηκε στο εμβληματικό Badrutt’s Palace του Σεντ Μόριτζ, πριν υπηρετήσει ως στέλεχος στο Dan Hotels του Ισραήλ.

Με επενδυτική παρουσία σε όλον τον κόσμο, ήρθε και η σειρά της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον “ρομαντικό” Leon Avigad, η επενδυτική του απόβαση οφείλεται περισσότερο στον “έρωτα για την Αθήνα”.

Η Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, συνοδοιπόρους στη ζωή και τις επιχειρήσεις, oι οποίοι απολαμβάνουν μία όμορφη ζωή με την 8χρονη κόρη τους στο -επιρροών 50’s- διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ όπου παλαιότερα διέμενε η Mia Arbatova, θρυλική δασκάλα χορού (1911-1990).

Η Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Hoteliers Leon Avigad και Nitzan Perry, συνοδοιπόρους στη ζωή και τις επιχειρήσεις, αλλά και από τον Nir Weizman

Ο Όμιλος έχει ήδη εγκαινιάσει την παρουσία του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, με τον συνιδρυτή της Leon να τονίζει παλαιότερα ότι η Αθήνα αποτελεί το νέο Βερολίνο.

“Ερωτεύθηκα την Ελλάδα, βλέπω την φιλοξενία στη χώρα αυτή ως μια γιορτή, δεν ήταν θέμα αριθμητικής αυτή η επένδυση” δήλωσε σε παλαιότερο συνέδριο ο επιχειρηματίας, υπογραμμίζοντας ότι “εκεί που οι άλλοι βλέπουν γραφειοκρατία και δυσκολίες” εκείνος βλέπει “καλό καιρό, θετική διάθεση”. “Yπάρχουν κοινοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και θεωρούμε (σ.σ. ο ίδιος και η ομάδα του) ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά”. 

Η “απόβαση” στην Ελλάδα, τα ιστορικά Αcropol, La Mirage και η “μεταμόρφωση” των παλιών γραφείων του ΚΚΕ σε budget ξενοδοχείο

Ο φιλέλληνας, υπερδραστήριος επιχειρηματίας, εξ Ισραήλ, άρα ευρηματικός, βρίσκεται πίσω από τον ξενοδοχειακό κολοσσό των Brown Hotels ως συνιδιοκτήτης, μαζί με τους κυρίους Nir Weizman και Nitzan Perry, που έκανε “απόβαση” στην Ελλάδα.

Έχει «χτίσει» το δημοφιλές brand και πόνταρε στην υποβαθμισμένη -μέχρι πρότινος- Πλατεία Ομονοίας, διαβλέποντας ευκαιρίες ανάπτυξης, βάσει του concept που ήθελε να λανσάρει.  “Ναυαρχίδα” του, το ιστορικό ξενοδοχείο Acropol, που μετονομάστηκε σε Brown Acropol και έχει ανοίξει τις πύλες του, στον αριθμό 1 της οδού Πειραιώς. Έχει προχωρήσει στη μίσθωση δεκάδων ακινήτων στο ιστορικό κέντρο, τουλάχιστον 11, ενώ δρομολογεί παράλληλα νέες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, το Σούνιο, την Κορινθία κ.ά..

Με την απέραντη παλιά αίγλη της θρυλικής Πλατείας, την αναβάθμισή της από τον Δήμο Αθηναίων,  το λίφτινγκ κι άλλων ιστορικών κτηρίων, ο Mr Brown Hotels βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή, και αισιοδοξεί τα ξενοδοχεία του να καταστούν σημείο αναφοράς για τη νυχτερινή ζωή της πόλης, βλέποντας πολύ πιο πέρα από τα στερεότυπα και τη μεροληψία.

Ο Όμιλος στοχεύει στην αναμόρφωση παλαιών κτηρίων σε καλαίσθητα, φρέσκου urban design, ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και μοναδικά χαρακτηριστικά. Νέοι ταξιδιώτες που λατρεύουν το κέντρο της εκάστοτε ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, θα βρουν το ιδανικό καταφύγιο στην Ομόνοια, με το Acropol (luxury 70’s retro αισθητική) να διαθέτει rooftop με θέα στην Ακρόπολη και τη ανανεωμένη Πλατεία, το οποίο παρέχει υπηρεσίες bar restaurant και ευελπιστεί να ξεχωρίσει στο night life της Αθήνας, μετά και την άρση του lockdown, πιστό στα πρότυπα της urban κουλτούρας.

To lobby του εξαιρετικού ξενοδοχείου στην Ομόνοια, φωτό: BrownAcropolAthens

Αν και λόγω της πανδημίας, των περιορισμών, ο σχεδιασμός έχει καθυστερήσει, εντούτις μετά τη λειτουργία του Brown Acropol 165 δωματίων, για το 2021 έχει μετατεθεί η λειτουργία του 3στερου Dave Red Athens- Son of A Brown, 87 δωματίων, στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στη Βεραντζέρου. Θα ακολουθήσουν παράλληλα το Lighthouse Athens όπως θα μετονομαστεί το πρώην La Mirage στην Ομόνοια, καθώς και το πρώην ξενοδοχείο Ιλιον επίσης στην ίδια περιοχή.

Μία μεγάλη ταμπέλα του Ομίλου της Brown Hotels καλύπτει ένα ιστορικό κτίσμα στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων της Κορίνθου.  Το παλιό ξενοδοχείο ΧΑΝΙΚΙΑΝ. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Γκιώνη στα τοπικά ΜΜΕ τόσο το ΧΑΝΙΚΙΑΝ όσο και το Loutraki Palace πέρασε στο χαρτοφυλάκιο του ισραηλινού Ομίλου.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν οι επενδυτές

Η Brown Hotels στελεχώνει το κεντρικό γραφείο της Ελλάδας με τα ακόλουθα διευθυντικά στελέχη: τη Δήμητρα Αρίδα ως Director of Sales & Marketing, τον Διονύση Μαράτο ως Director of Human Resources και τον Γιώργο Ξύδα ως Director of Finance.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή στο Brown Acropol ανέλαβε ο Μανώλης Παπαδάκης. Έχει διατελέσει ως Γενικός Διευθυντής σε μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως οι Helios Hotels & Resorts, Chandris Hotels & Resorts, Sani Resort, Grecotel Hotels & Resorts.

Για το bar του Dave Athens οι επενδυτές εμπιστεύτηκαν την ομάδα του γνωστού Six Dogs, ένα team που με ό,τι κι αν καταπιαστεί… γίνεται talk-of- the-town.

Ο Leon Avigad και ο Nir Weizman, συνιδρυτές των Brown Hotels, με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στην… ταράτσα του Brown Acropol

Το διεθνές αποτύπωμα

Η αλυσίδα με έδρα το Τελ Αβίβ, διαθέτει boutique hotels σε πολλές σημαντικές πόλεις του κόσμου. Συγκεκριμένα, διαθέτει στο Ισραήλ τα φημισμένα Brown TLV Urban Hotel, Brown Beach House, Brown Seaside, The Poli House Hotel, Dave Gordon – Son of a Brown, Dave Levinsky – Son of a Brown, The Lighthouse Hotel, Hotel BoBo Tel Aviv *NΕΟ*, Townhouse Tel Aviv, Theodor Tel Aviv *ΝΕΟ* και την Villa Brown  και Villa Ba’Moshava στην Ιερουσαλήμ. Έχει επίσης ξενοδοχεία στην πόλη Τρογκίρ της Κροατίας, στην Κύπρο και τη Γερμανία, ενώ επεκτείνεται και στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η φιλοσοφία της Brown βασίζεται στη δέσμευση για άψογη εξυπηρέτηση, στην αυθεντικότητα, το άριστο design και τη σύγχρονη αισθητική. Τα Brown Hotels έχουν προταθεί επανειλημμένα από διεθνούς φήμης lifestyle, design και travel publications όπως Vogue, Times, Wallpaper, Travel & Leisure, Conde Nast Traveller, National Geographic, NY Times και άλλα.

Στο ραντάρ των Ισραηλινών η ελληνική αγορά

Το ενδιαφέρον Ισραηλινών επενδυτών για επενδύσεις στην Ελλάδα σε ένα μεγάλο εύρος αναπτυσσόμενων κλάδων της ελληνικής οικονομίας, καταγράφηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακού επενδυτικού σεμιναρίου που διεξήχθη τέλη Νοέμβρη, με μεγάλη συμμετοχή εταιριών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), το Israel-Greece Chamber of Commerce & Industry και το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ. Έγινε αναφορά στις διαφορετικές επενδυτικές ευκαιρίες που αναδεικνύονται σήμερα στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των ακινήτων, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της τεχνολογίας, των υπηρεσιών προς επιχειρήσεις (SSC’s-BPO’s), της αγροδιατροφής, των φαρμάκων και υπηρεσιών υγείας, καθώς και των ιδιωτικοποιήσεων.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμμετοχή, με ομιλία-παρέμβαση, ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων με έδρα το Ισραήλ και επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα, στους τομείς του τουρισμού και του αγροτικού τομέα. Οι κ.κ. Leon Avigad της Brown Hotels, και Θανάσης Ρώσογλου, Managing Director της εταιρείας HAIFA SOUTH EAST EUROPE LTD, αναφέρθηκαν στην επενδυτική εμπειρία τους και στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης των εταιρειών τους στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη μοναδικότητα της χώρας για την ανάπτυξη νέων επενδύσεων, το υψηλό επίπεδο συνεργατών και τις θετικές προοπτικές της χώρας στο εγγύς μέλλον.

Η εκδήλωση έγινε σε μια περίοδο αυξημένης επενδυτικής δραστηριότητας ισραηλινών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, όπως η Brown Hotels, η οποία υλοποιεί επενδυτικό πλάνο για την ανάπτυξη 11 ξενοδοχειακών μονάδων, ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Group, ο οποίος αυτή την περίοδο ανακατασκευάζει δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, ο όμιλος ακινήτων Zoia Fund, ο οποίος επίσης ετοιμάζει δύο ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα και η Ficus Investments και η Selina.

Το θέμα κυκλοφόρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΜΠΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα αγαπημένο πολυκατάστημα από το παρελθόν, το “Μινιόν” γίνεται «σωσίβιο» της Folli Follie

Οι μεγαλύτερες οικονομικές απειλές το 2021

Διαβάστε ακόμη

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας